صندوق بازارگردانی

صندوق بازارگردانی
زمان مطالعه: 2 دقیقه
انتشار ۲۶ فروردین ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 7196
سطح نیمه حرفه ای

صندوق بازارگردانی یکی از تجربه‌‌های موفق در حوزه سرمایه‌گذاری در کشورهای مختلف است. هدف صندوق های سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی، جمع‌‌آوری سرمایه از سرمایه‌گذاران و خرید و فروش اوراق بهادار در چارچوب تعهدات بازارگردانی آن اوراق مطابق امیدنامه و کسب منافع از این محل است.

صندوق‌های اختصاصی بازارگردانی در بلندمدت، کمک شایانی برای دوری از نوسانات شدیدی که هر از گاهی شاهد آن در بازار سرمایه هستیم، خواهند بود. هدف بازارگردان این است که همواره سهام را متعادل نگه دارد و صف خرید و فروش را از بین برده و قیمت سهام را به‌سوی ارزش ذاتی‌اش سوق دهد که این ارزش ذاتی بر مبنای تنظیم عایدات آتی سهام شرکت به دست می‌آید؛ بنابراین صندوق بازارگردانی از صف‌های خرید و فروش بی‌مورد و معامله نشدن سهم در این مواقع جلوگیری و به روان شدن معاملات، افزایش نقدشوندگی و جلوگیری از دست‌کاری قیمت سهام به دست برخی سودجویان بازار جلوگیری می‌کند.

مهم‌ترین مزایای صندوق بازارگردانی

  • امکان تأمین حداکثر ۷۰ درصد از سرمایه صندوق به‌صورت سهام و حق‌تقدم
  • کاهش کارمزد و هزینه‌های معاملات صندوق به‌واسطه معافیت‌های در نظر گرفته‌ شده
  • کاهش محدودیت‌های اعطای اعتباردهی و تسهیلات به صندوق با عنایت به اساسنامه آن
  • در اختیار قرار دادن ایستگاه معاملاتی برای انجام معاملات

مطابق ماده ۳۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، نقل‌وانتقال اوراق بهادار بازارگردانی بازارگردانان دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار در بورس و فرابورس از پرداخت مالیات مقطوع نیم درصد معاف است. هر صندوق بازارگردانی با اخذ مجوز از سازمان بورس، مجوز معامله‌گری و بازارگردانی را دریافت می‌کند و این صندوق‌ها طبق مقررات عضو اتاق پایاپای شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه خواهند شد.

سقف کارمزدهای شرکت بورس اوراق بهادار تهران، شرکت فرابورس ایران، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه از معاملات صندوق بازارگردانی، ۲۰ درصد سقف معاملات معمول اوراق بهادار در هر معامله تعیین می‌شود.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments