همه چیز درباره الگوهای شمعی

همه چیز درباره الگوهای شمعی
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۱ آذر ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 12094
سطح حرفه ای

در مطلب انواع نمودار در تحلیل تکنیکال، توضیحات کاملی درباره کندل ‌استیک‌ (Candlestick) داده شد. دلیل محبوبیت نمودارهای شمعی، ساختار بسیار صریح و شفاف کندل استیک ها و تشکیل الگوهای متفاوت جهت پیش‌بینی بهتر بازار است.

روند حاکم در بازار در الگوهای شمعی

برای استفاده بهتر از الگوهای شمعی ژاپنی، باید روند حاکم در بازار را مدنظر قرار دهیم؛ چرا که برخی الگوها در انتهای روند نزولی پدید می‌آیند و تشکیل کف می‌دهند و برخی پس از تشکیل در انتهای روند صعودی، نقطه پیوت برای اتمام روند ایجاد می‌کنند. الگو های شمعی در محدوده‌های حمایتی و مقاومتی مهم، از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و روند بعدی بازار را تعیین می‌کنند.

رنگ کندل‌ها معمولا براساس روند قیمتی طی‌شده تعیین می‌شود، به طوری‌که با افزایشی بودن روند قیمت، کندل به رنگ سبز یا روشن و در زمانی کاهشی بودن آن، به رنگ قرمز یا تیره است.

بهتر است برای درک بهتر بازار روی بدنه کندل تمرکز کنیم. خواهیم دید که در هنگام تشکیل الگوهای شمعی، رفتار بدنه کندل استیک‌ها برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد. 

کندل‌هایی با بدنه بلند نشانه روندی قدرتمند است که در حجم بالایی تشکیل شده‌اند. کندل های بلند سبز رنگ یا روشن، نشان از قدرت بالای خریداران دارند. کندل های قرمز رنگ یا تیره با بدنه بلند از غلبه فروشندگان بر بازار حکایت می‌کنند. 

کندل با بدنه بلند

 در حالی که کندل هایی با تنه کوتاه، نشان می‌دهند که هیچ کدام از گروه خریداران و فروشندگان نتوانسته‌اند بر دیگری غلبه کنند. معمولا حجم معاملات در چنین روزهایی کم است.

کندل با تنه کوتاه

در نرم‌افزار ایزی تریدر برای ورود به تنظیمات شمع ژاپنی کافی است پس از نمایش نمودار به شکل کندل استیک، روی نمودار کندلی دوبار کلیک کنید تا پنجره مربوط به تنظیمات مطابق شکل زیر، برای شما باز شود.

تنظیمات نمودار شمعی ژاپنی

پنجره مربوط به تنظیمات نمودار شمع ژاپنی، با چهار کاربرگ امکان تنظیم دلخواه برای کاربر را فراهم می‌کند.

مطالعه الگوهای کندل استیک، نوع رفتار حاکم بر بازار و چرایی تشکیل آن‌ها را بهتر شرح می‌دهد. جامع‌ترین تقسیم‌بندی به دو گروه الگوهای بازگشتی و الگوهای ادامه‌دهنده است.

 الگوهای بازگشتی

الگوهای شمعی بازگشتی اخطار خاتمه و احتمال اتمام روند فعلی و نشان‌دهنده تغییر جو روانی بازار هستند. بیشتر الگو های شمعی، از جنس الگوهای بازگشتی هستند.

قبلا ذکر کرده بودیم که واژه بازگشتی به معنای تغییر قطعی و ناگهانی روند نیست، بلکه هشداری جهت اتمام روند قبلی است؛ اینکه آیا روند باز می‌گردد یا بدون روند ادامه می‌دهد، بستگی به شرایط سهم و بازار دارد. پس هر الگوی بازگشتی، لزوما اجازه خروج از سهم نیست، به خصوص اگر روند کلی بازار صعودی باشد. اما در بازار نزولی، با تشکیل همان الگوی بازگشتی، اقدام به خروج از بازار می‌کنیم.

الگوهای بازگشتی در سقف یا کف روند تشکیل می‌شوند. معمولا سطوحی که الگوهای بازگشتی در آن‌ها شکل می‌گیرند، محدوده‌های حمایت و مقاومت قیمتی سهم هستند. نقض الگوهای شمعی بازگشتی، ممکن است به شکست خطوط حمایت یا مقاومت بیانجامد. 

الگوهای سقف و کف دوقلو، سروشانه و الگوی دره، برخی از مهم‌ترین الگو های شمعی بازگشتی هستند. معامله‌گران به کمک این الگوها، سعی می‌کنند تا تغییر روند را پیش‌بینی و متناسب با آن معامله کنند.

الگوهای ادامه دهنده

الگوهای ادامه دهنده در مقایسه با الگوهای بازگشتی تعداد کمی دارند و از عدم تغییر در روند خبر می‌دهند. پس با تشکیل این الگوها نباید وارد معامله شد. زیرا ممکن است قیمت به مدت کوتاهی در روند خنثی حرکت کند اما مجددا روند پیشین خود را از سر بگیرد.

مهم‌ترین الگوهای ادامه‌دهنده عبارتند از الگوی پرچم، الگوی مثلث و الگوی فنجان که تشکیل آن‌ها می‌تواند نشانه‌ای از ادامه‌دار بودن روند فعلی قیمت باشد. با به‌کارگیری الگوهای ادامه‌دهنده در استراتژی معاملاتی خود، می‌توانید

سوالات متداول

رنگ الگوهای شمعی چگونه تعیین می‌شود؟

رنگ کندل‌ها معمولا براساس روند قیمتی طی شده تعیین می‌شود، به طوری که با افزایشی بودن روند قیمت، کندل به رنگ سبز یا روشن است و در زمانی کاهشی بودن آن، به رنگ قرمز یا تیره نمایان می‌شود.

الگوهای شمعی بازگشتی چه کاربردی دارند؟

الگوهای شمعی بازگشتی اخطار خاتمه و احتمال اتمام روند فعلی بوده و نشان‌دهنده تغییر جو روانی بازار هستند.

کندل‌های سبز رنگ نشان دهنده چیست؟

کندل‌هایی با بدنه بلند نشانه روندی قدرتمند است که در حجم بالایی تشکیل شده‌اند. اگر این کندل های کشیده سبز رنگ یا روشن باشند، نشان از قدرت بالای خریداران است

الگوهای ادامه دهنده چه کاربردی دارند؟

الگوهای ادامه دهنده در مقایسه با الگوهای بازگشتی تعداد کمی دارند و از عدم تغییر در روند خبر می‌دهند. پس با تشکیل این الگوها نباید وارد معامله شد، زیرا ممکن است مدت کوتاهی حرکت قیمت بدون روند باشد اما روند پیشین، دوباره از سر گرفته شود. 

محمد رزاقی کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
2 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments

سپاس از آگاهی بخشی. اما بهتر این است که با مثالهای واضح توضیح دهید تا مخاطب غیر حرفه‌ای هم درک بهتری داشته باشد.

سلام
برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از کلاس‌های آنلاین که به صورت رایگان برگزار می‌شود و یا از دوره‌های ویدیویی در سایت جامع آموزش که در سه سطح مبتدی، نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای برگزار می‌شود، استفاده فرمایید.