معرفی بخش ارزیابی در بورس ویو موبایل

زمان مطالعه: 6 دقیقه
انتشار ۵ آذر ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 3326
سطح مبتدی

آنچه در این مطلب مطالعه خواهید کرد:

در بخش ارزیابی می‌توانید عملکرد شرکت‌های موجود در بازار را از نظر عملکرد بنیادی و تکنیکال مشاهده کنید. این بخش، لیستی با امکان تفکیک، از مناسب‌ترین و نا‌مطلوب‌ترین نمادها از لحاظ شاخص‌های بنیادی و تکنیکال در بازار را به شما نمایش می‌دهد.

همچنین در این بخش ارزیابی کل، بر اساس نمره نهایی ارزیابی تکنیکال و بنیادی، تمامی نماد‌های بازار سرمایه قابل مشاهده می‌باشد.

ارزیابی کل

شاخص بنیادی

در این بخش، وضعیت بنیادی شرکت‌ها بر اساس اطلاعات صورت‌های مالی گذشته ارزیابی می‌شود و بیش از ۵۰ نسبت مالی از جمله نسب‌های سودآوری، ارزش‌گذاری نسبی، کارایی و … در محاسبه این شاخص نقش دارند. نمره عملکرد شاخص بنیادی از ۱ تا ۱۰ در نظر گرفته‌شده است. با انتخاب گزینه «شاخص بنیادی» به صورت پیش‌فرض، نمادهایی که بهترین عملکرد بنیادی را دارند به ترتیب از بالا به پایین قرار گرفته‌اند.

با انتخاب هر نماد نیز، به صفحه آن نماد در بورس ویو موبایل وارد خواهید شد.

شاخص تکنیکال

در این بخش، وضعیت تکنیکال شرکت‌ها بر اساس بیش از ۷۰ اندیکاتور و میانگین متحرک ارزیابی می‌شود. نمره عملکرد شاخص تکنیکال از ۱ تا ۵ در نظر گرفته‌شده است. با انتخاب گزینه «شاخص تکنیکال» به صورت پیش‌فرض، نمادهایی که بهترین عملکرد از نظر تکنیکال را دارند به ترتیب از بالا به پایین قرار گرفته‌اند.

همچنین، در هر دو بخش «شاخص بنیادی» و «شاخص تکنیکال» امکان دسته‌بندی کردن بر اساس صنایع وجود دارد.

با انتخاب هر نماد نیز، به صفحه آن نماد در بورس ویو موبایل وارد خواهید شد.

ارزیابی تکنیکال

در این بخش، عملکرد تکنیکال شرکت‌ها بر اساس دو بخش «اندیکاتور» و «میانگین متحرک» بررسی می‌شوند. 

اندیکاتور 

در این بخش شرکت‌ها بر اساس وضعیت آن‌ها در اندیکاتورهای کاربردی مثل شاخص قدرت نسبی (RSI)، شاخص جریان پول (MFI)، مک‌دی (MACD)، شاخص کانال کامودیتی (CCI) و سایر اندیکاتورها ارزیابی می‌شوند. به صورت پیش‌فرض، با انتخاب این گزینه نمادهایی که بهترین عملکرد را از لحاظ اندیکاتور دارند به ترتیب، می‌توانید مشاهده کنید. همچنین می‌توانید با انتخاب گزینه اندیکاتور به سمت پایین، نمادهایی را که از نظر اندیکاتور وضعیت مناسبی ندارند را نیز به ترتیب مشاهده کنید. با انتخاب گزینه‌های دیگر مثل آخرین قیمت، بازده روزانه و شاخص تکنیکال نیز، می‌توانید به ترتیب نمادهایی را که از نظر گزینه مورد نظر وضعیت مطلوب یا نا مطلوبی را دارد مشاهده کنید.

میانگین متحرک

در این بخش نیز نمودار قیمت سهام شرکت‌ها بر اساس میانگین‌های متحرک ساده (SMA) و نمایی (EMA) انجام گرفته است. این ارزیابی‌ها در بازه‌های زمانی کوتاه مدت ۲۰ تا ۵۰ روز، میان‌مدت ۵۰ تا ۱۰۰ روز، و بلند‌مدت ۵۰ و ۲۰۰ روز انجام می‌شود.به صورت پیش‌فرض، با انتخاب این گزینه نمادهایی که بهترین عملکرد را از لحاظ میانگین متحرک دارند به ترتیب، می‌توانید مشاهده کنید. همچنین می‌توانید با انتخاب گزینه میانگین متحرک به سمت پایین، نمادهایی را که از نظر این ابزار وضعیت مناسبی ندارند را نیز به ترتیب مشاهده کنید. 

با انتخاب گزینه‌های دیگر مثل آخرین قیمت، بازده روزانه و شاخص تکنیکال نیز، می‌توانید به ترتیب نمادهایی را که از نظر گزینه مورد نظر وضعیت مطلوب یا نا مطلوبی را دارد مشاهده کنید.

مشاهده دوره ویدیویی تحلیل تکنیکال مقدماتی

ارزیابی بنیادی

در این بخش، عملکرد شرکت‌ها بر اساس کاربردی‌ترین نسب‌های مالی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در هر قسمت، نمره ۱ تا ۱۰ برای عملکرد شرکت‌ها در نظر گرفته شده است. به‌صورت پیش‌فرض در هر قسمت شرکت‌هایی که بالاترین نمره را در حال حاضر دارند، به ترتیب نمایش داده می‌شود.

نسبت‌های سودآوری

این نسبت‌ها نشان‌دهنده عملکرد کلی شرکت‌ها و میزان سودآوری آن‌ها است. نسبت‌هایی مثل حاشیه سود خالص، حاشیه سود عملیاتی، بازده حقوق صاحبان سهام و … از جمله نسبت‌های سودآوری هستند.

نسبت‌های کارایی

در این بخش امتیاز عملکرد کلی نسبت‌های کارایی مثل گردش دارایی‌ها، گردش دارایی‌های ثابت، گردش موجودی کالا، و گردش حساب‌های دریافتنی لحاظ شده است.

ریسک مالی

در این بخش امتیاز عملکرد کلی انواع نسبت‌های اهرمی مثل جمع بدهی‌ها به دارایی‌ها، نسبت بدهی، نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام، جمع بدهی‌ها به حقوق صاحبان سهام، نسبت بدهی‌های بلند مدت، نسبت سود انباشته به دارایی‌ها و نسبت پوشش هزینه بهره ارزیابی صورت می‌گیرد.

ریسک بازار

در این بخش، عملکرد شرکت‌ها بر اساس مولفه های سنجش ریسک مثل ضرایب همبستگی، انحراف معیار و بتا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. ضریب بتا که فرمول آن عبارت است از کواریانس بازده سهم و بازده بازار تقسیم بر واریانس بازده بازار (در دوره‌های زمانی مختلف می‌توان این ضریب را محاسبه کرد).

 ارزش‌گذاری نسبی

در این بخش، عملکرد شرکت‌ها بر اساس ضرایب ارزش‌گذاری نسبی مثل نسبت قیمت به سود محقق شده (P/E)، نسبت قیمت به درآمد (P/S)، نسبت قیمت به ارزش دفتری (P/B) و نسبت قیمت به جریانات نقد آزاد شرکت (P/FCFF) مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. 

مومنتوم

در این بخش، عملکرد شرکت‌ها بر اساس بازدهی که در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدت داشته‌اند مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. همچنین سرعت تغییرات قیمت پایانی یک سهم را نسبت به گذشته نشان می‌دهد.

فروش ماهانه

در این بخش، عملکرد شرکت‌ها بر اساس میانگین نرخ رشد درآمد در باز‌ه‌های زمانی ۱ تا ۹ ماهه و نرخ رشد تجمعی ماهانه نسبت به مدت مشابه سال قبل مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

عملکرد سهامداران

در این بخش، عملکرد شرکت‌ها بر اساس تکنیک‌های تابلوخوانی مثل قدرت خرید حقیقی و در خالص حقوقی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

نقدشوندگی

در این بخش، عملکرد شرکت‌ها بر اساس میانگین ارزش معاملات در ۳۰ روز گذشته، میانگین نرخ گردش ۳۰ روز گذشته و نسبت تعداد روز معاملاتی در یک سال گذشته مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

جهت مشاهده مفاهیم کلیدی نیز می‌توانید مطابق تصویر عمل کنید.

بیشتر بخوانید: بررسی صفحه فیلتر در بورس‌ویو موبایل

سوالات متداول

بخش ارزیابی بورس ویو موبایل چه امکاناتی دارد؟

شما با استفاده از بخش ارزیابی می‌توانید عملکرد شرکت‌های موجود در بازار را از نظر عملکرد بنیادی و تکنیکال مشاهده کنید.

عملکرد شاخص بنیادی بر چه اساسی است؟

عملکرد بنیادی شرکت‌ها بر اساس اطلاعات صورت‌های مالی گذشته ارزیابی می‌شود. بیش از ۵۰ نسبت مالی از جمله نسب‌های سودآوری، ارزش‌گذاری نسبی، کارایی و … در محاسبه این شاخص نقش دارند. نمره عملکرد شاخص بنیادی از ۱ تا ۱۰ در نظر گرفته‌شده است.

عملکرد شاخص بنیادی بر چه اساسی است؟

وضعیت تکنیکال شرکت‌ها بر اساس بیش از ۷۰ اندیکاتور و میانگین متحرک ارزیابی شده است. نمره عملکرد شاخص تکنیکال از ۱ تا ۵ در نظر گرفته‌شده است.

پیام خزائی کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
4 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments

سلام نمره عملکرد بنیادی وتکنیکال چه مفهومی دارد؟

سلام، این نمره نشان می‌دهد که کدام نمادها بهترین عملکرد را از نظر شاخص تکنیکال یا بنیادی دارند.

چقدر می‌شه روی این بخش ارزیابی حساب کرد؟ می‌تونیم معاملاتمون رو مطلقا با توجه به این بخش انجام بدیم؟

با توجه به تحلیل‌های خود می‌بایست در این خصوص تصمیم گیری نمایید.