بخش ارزیابی در بورس ویو موبایل

ارزیابی یک سهم بهمنظور تعیین ارزش واقعی سهم صورت میگیرد. بخش ارزیابی در بورسویو موبایل به سه زیر مجموعه اصلی «ارزیابی بنیادی»، «ارزیابی تکنیکال» و «ارزیابی کل» تقسیم میشود. هر کدام از این زیرمجموعهها دارای تبهایی هستند که در این مقاله قصد داریم کارایی آنها را بررسی کنیم.
ارزیابی بنیادی
تحلیل بنیادی روشی از تحلیل است که بر مبنای ارزیابی ذاتی شرکتها صورت میگیرد. در این ارزیابی یا تحلیل تمام فاکتورهای تاثیرگذار بر ارزش دارایی، مانند فاکتورهای اقتصاد کلان و فاکتورهای مخصوص به شرکت مانند گزارشات مختلف شرکت در نظر گرفته میشوند.
همانطور که پیشتر گفتیم، یکی از زیر مجموعههای بخش «ارزیابی» اپلیکیشن بورسویو «ارزیابی بنیادی» است. در این بخش اطلاعات موثر، نسبتها و ضرایب مالی بهصورت یکجا گردآوری شدهاند تا معامله گران بتوانند علاوه بر امکانات تکنیکال و تابلو از اطلاعات بنیادی نماد نیز بهرهمند گردند .به عنوان مثال در قسمت سودآوری 5 مولفه مورد بررسی قرار گرفته است و برای هر مولفه حالت آن نیز بیان شده که در نهایت از 5 مولفه مطرح شده تعداد موارد مطلوب یا نامطلوب بصورت تصویری نمایش داده میشوند.
در واقع میتوان گفت که این قسمت در بورس ویو موبایل، بازار را از دیدگاه بنیادی بررسی کرده و آن را به وسیله شاخصهای «سودآوری»، «کارایی»، «ریسک مالی»، «ریسک بازار»، «ارزشگذاری نسبی»، «مومنتوم»، «فروش ماهانه»، «عملکرد سهامداران» و نقدشوندگی مورد ارزیابی قرار میدهد.
امکانات این قسمت
- سودآوری
- کارایی
- ریسک مالی
- ریسک بازار
- ارزش گذاری نسبی
- مومنتوم
- فروش ماهانه
- عملکرد سهامداران
- نقدشوندگی
تعاریف
شاخص سودآوری: میانگین هموزن نمره فاکتورهای حاشیه سود خالص، حاشیه سود عملیاتی بازده حقوق صاحبان سهام و بازده داراییها.
شاخص کل بنیادی: شامل میانگین هموزن رتبه ۹ شاخص بنیادی اصلی میشود.
شاخص ریسک مالی: میانگین هموزن نمره فاکتورهای جمع بدهی به جمع دارایی، جمع بدهی به حقوق صاحبان سهام، نسبت بدهی، نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام، نسبت بدهی بلند مدت، نسبت سود انباشته به دارایی و نسبت پوشش هزینه بهره می شود.
شاخص کارایی: شامل میانگین هموزن نمره فاکتورهای گردش موجودی کالا، گردش حسابهای دریافتی، گردش داراییها و گردش داراییهای ثابت میشود.
شاخص ریسک بازار: شامل میانگین هموزن نمره فاکتورهای بتا (۳۶ ماه)، دامنه نسبی.
شاخص فروش ماهانه: میانگین هموزن نمره فاکتورهای میانگین نرخ رشد درآمد و نرخ رشد ماهانه نسبت به مدت مشابه سال قبل.
شاخص ارزشگذاری نسبی: حاصل نسبت قیمت به درآمد را شاخص ارزشگذاری نسبی میگویند.
شاخص مومنتوم: میانگین هموزن نمره فاکتورهای بازده یک ماهه
شاخص عملکرد سهامداران: میانگین هموزن نمره فاکتورهای قدرت خرید حقیقی و درصد خالص حقوقی
شاخص نقدشوندگی: میانگین هموزن نمره فاکتورهای میانگین نرخ ۳۰ روز گذشته.
ارزیابی تکنیکال
تحلیل تکنیکال روشی از تحلیل است که بر روی دادهها و نمودارهای بازار تمرکز میکند. با استفاده از این ارزیابی یا تحلیل، سرمایهگذاران میتوانند با دیدی منطقی و مطمئن معاملات خود را انجام دهند.
بخش «ارزیابی تکنیکال» در بورس ویو موبایل دارای دو زیر مجموعه «اندیکاتور» و «میانگین متحرک» است. قسمت «اندیکاتور» این بخش، بازار را از نظر میانگین هموزن نمره فاکتورهای ADX، MACD، MFI و RSI و… را بررسی میکند.
ارزیابی کل
در بخش ارزیابی کل، بازار بهصورت کلی بررسی میشود و دارای دو زیر مجموعه «شاخص بنیادی» و «شاخص تکنیکال» است. در بخش شاخص بنیادی، مرتب سازی نمادها بر اساس بالاترین نمره شاخص کل بنیادی صورت میگیرد. توجه داشته باشید که نمادهای بازار پایه فرابورس، به علت تفاوت در ساختار و دوره گزارشات در لیست ارزیابی بنیادی قرار ندارد. در بخش شاخص تکنیکال نیز مرتبسازی بر اساس بالاترین نمره شاخص کل تکنیکال صورت می گیرد.