
صندوق اطلس | صندوق سرمایه گذاری توسعه اندوخته آینده
صندوق سرمایهگذاری توسعه اندوخته آینده (صندوق اطلس) که با نماد “اطلس” در بازار سرمایه شناخته میشود، یکی از صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت کارگزاری مفید است. این صندوق از لحاظ دارایی تحت مدیریت، در گروه صندوقهای سهامی جا دارد. و همچنین از لحاظ نحوه خرید و فروش، در گروه صندوقهای قابلمعامله (ETF) قرار میگیرد.
برای سرمایهگذاری در صندوق اطلس یا سایر صندوقهای قابلمعامله کافی است وارد سامانه معاملاتی ایزی تریدر شوید و پس از جستجوی نماد مربوطه، واحدهای صندوق را خریداری کنید. اگر هنوز در کارگزاری مفید ثبتنام نکردهاید، میتوانید از طریق لینک زیر در افتتاح حساب کنید. افتتاح حساب در کارگزاری مفید به صورت غیر حضوری انجام میشود.
اندکی درباره صندوق های سرمایه گذاری و انواع آن ها
در مطالب قبلی درباره صندوقهای سرمایهگذاری و انواع آنها توضیحات کاملی ارائه شده است. به طور خلاصه، سرمایهگذاری در صندوقها مناسبترین و مطمئنترین گزینه برای افرادی است که دانش، تجربه یا فرصت کافی برای سرمایه گذاری در بورس را ندارند. در واقع این افراد با خرید واحدهایی از صندوقهای سرمایهگذاری، سرمایه خود را در اختیار متخصصین بازار سرمایه قرار میدهند.
در حالت کلی، عمده صندوقهای سرمایهگذاری بر اساس نوع دارایی تحت مدیریتشان در ۴ دسته قرار میگیرند: سهامی، مختلط، با درآمد ثابت و مبتنی بر طلا. همچنین بر اساس نحوه سرمایهگذاری و خرید و فروش واحدها، صندوقها به ۲ دستهی مبتنی بر صدور و ابطال و قابل معامله (ETF) تقسیم میشوند.
ویژگیهای صندوق های سرمایه گذاری
از جمله ویژگیهای صندوقهای سرمایهگذاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نظارت بر عملکرد صندوقها و شفافیت اطلاعاتی آنها
- مدیریت حرفهای داراییها در صندوقهای سرمایهگذاری
- نقدشوندگی مناسب واحدهای صندوقها
- تنوع بالای صندوقهای سرمایهگذاری
- سادگی سرمایهگذاری در صندوقها
- صرفهجویی در زمان و هزینه
مزایا و ویژگیهای صندوق های قابل معامله (ETF)
مهمترین تفاوت صندوقهای قابلمعامله با سهام، حضور رکن بازارگردان است. بازارگردان به عنوان یکی از ارکان اصلی صندوق به حساب میآید. بازارگردان وظیفه حفظ و برقراری تعادل در عرضه و تقاضای واحدها را به عهده دارد. به عبارت دیگر، در شرایطی که برای واحدهای صندوق عرضهکننده یا خریداری وجود نداشته باشد، بازارگردان با خرید و فروش خود از نوسانات غیر منطقی جلوگیری میکند. همچنین حضور بازارگردان منجر به نقدشوندگی این دسته از صندوقها میشود.
صندوقهای قابلمعامله (ETF) مزایا و ویژگیهای خاصی دارند که مهمترین آنها عبارت است از:
خرید و فروش آنلاین و سریع: مانند خرید و فروش سهام، واحدهای صندوقهای قابل معامله به صورت آنلاین و از طریق سامانههای معاملاتی بازار سرمایه، به سادگی قابل خرید و فروش هستند. در حالیکه خرید واحدهای صندوق نیازمند مراجعه حضوری است.
معافیت مالیاتی: بر خلاف معامله سایر اوراق بهادار، خرید و فروش واحدهای صندوقهای قابل معامله معاف از مالیات است.
کارمزد معاملاتی کمتر: کارمزد خرید و فروش واحدهای صندوقهای قابل معامله نسبت به سایر اوراق بهادار مانند سهام است. در حال حاضر کارمزد خرید و فروش سهام به ترتیب حدود ۰.۳۷ درصد و ۰.۸۸ درصد ارزش معامله است. کارمزد خرید یا فروش صندوقهای قابل معامله سهامی حدود ۰.۱۲ درصد ارزش معامله است.
عدم وجود جریمه ابطال: برخی از صندوقهای مبتنی بر صدور و ابطال، برای ابطال واحدهای سرمایهگذاران در یک محدوده زمانی خاص (معمولا تا ۹۰ روز پس از صدور)، جریمه در نظر میگیرند. به این جریمه، جریمه ابطال گفته میشود. صندوقهای قابلمعامله، هیچگونه جریمه ابطالی ندارند و دارندگان واحدهای این صندوقها میتوانند حتی چند دقیقه پس از خرید و بدون پرداخت هیچگونه هزینه اضافی، واحدهای خود را در بازار بفروشند.
نقدشوندگی بالا: به لطف حضور بازارگردان در معاملات واحدهای صندوقهای قابلمعامله، واحدهای این صندوقها به سرعت به فروش میرسند و سرمایهگذاران میتوانند سرمایه خود را به صورت نقد دریافت کنند. این در حالی است که در موارد بسیاری ممکن است برای سهام شرکتها، صف فروش ایجاد شود و سرمایهگذار نتواند به سرعت، سهام خود را بفروشد. از طرف دیگر، ابطال واحدهای صندوقهای مبتنی بر صدور و ابطال نیز زمانبر است و ممکن است تا چند روز کاری به طول بیانجامد.
محاسبه NAV: از جمله تفاوتهای صندوقهای قابل معامله با سایر صندوقها، در تعداد دفعات محاسبه NAV آن در طی روز است. NAV صندوقهای قابل معامله در طول هر جلسه معاملاتی، هر دو دقیقه یکبار بهروزرسانی میشود. در حالی که NAV سایر صندوقها، به صورت روزانه و با یک روز کاری تاخیر، محاسبه میشوند.
ریسک سرمایه گذاری در صندوق های قابل معامله
مهمترین ریسک سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی قابلمعامله عبارتند از:
ریسک بازار: ریسک ناشی از نوسانات غیر منتظره قیمتهای بازار.
ریسک کاهش ارزش داراییهای صندوق: ریسک ناشی از کاهش قیمت سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار تحت مالکیت صندوق.
ریسک نکول اوراق مشارکت: ریسک ناشی از عدم ایفای تعهدات ناشر و ضامن نقدشوندگی اوراق مشارکت در پرداخت به موقع اصل و سود.
ریسک تغییر قوانین و مقررات: ریسک ناشی از قوانین و مقررات تاثیرگذار بر عملکرد و سودآوری شرکتها.
ریسک نقدشوندگی: ریسک ناشی از عدم توانایی فروش به موقع واحدهای صندوق.
صندوق سرمایهگذاری قابلمعامله توسعه اندوخته آینده (اطلس)
کارگزاری مفید با هدف پاسخگویی به نیازهای متفاوت سرمایهگذاران، مدیریت طیف وسیعی از انواع صندوقها را بر عهده دارد. یکی از صندوقهای تحت مدیریت کارگزاری مفید، صندوق توسعه اندوخته آینده است.
صندوق توسعه اندوخته آینده جزو صندوقهای سهامی و قابل معامله بوده و با نماد “اطلس” در بازار سرمایه خرید و فروش میشود.
ثبت و پذیرهنویسی صندوق قابلمعامله اطلس
صندوق قابلمعامله اطلس در تاریخ ۱۷ آذر ماه ۹۲ نزد اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید. به دنبال آن، پذیرهنویسی واحدهای این صندوق به نرخ ثابت ۱۰۰۰ تومان و در بازه زمانی ۱۳۹۲/۰۹/۲۵ لغایت ۱۳۹۲/۱۰/۰۱ از طریق بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس انجام شد.
صندوق اطلس در تاریخ یکم دی ماه ۹۲ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار با شماره ۱۱۲۱۵ ثبت شد و فعالیت خود را به عنوان یک صندوق سهامی در اندازه بزرگ، از روز بعد یعنی دوم دی ماه، آغاز کرد.
ارکان صندوق قابلمعامله اطلس
ارکان اصلی این صندوق عبارتند از:
مدیر: شرکت سبدگردان انتخاب مفید
متولی: موسسه حسابرسی رازدار
حسابرس: موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت رهبین
بازارگردان: صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی مفید
بازدهی صندوق قابلمعامله اطلس
بازدهی این صندوق در بازههای زمانی مختلف منتهی به یکم آذر ماه ۹۹ به شرح زیر است:
نحوه سرمایهگذاری در صندوق قابلمعامله اطلس
خرید و فروش واحدهای این صندوق از طریق سامانههای معاملاتی آنلاین کارگزاری مفید مانند ایزی تریدر امکانپذیر است. زمان معاملاتی واحدهای این صندوق مشابه زمان معاملاتی سهام شرکتهاست. در حال حاضر، معاملات این صندوق طی روزهای شنبه تا چهارشنبه و بین ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ انجام میشود.
لازم به ذکر است حداقل مبلغ مورد نیاز برای سرمایهگذاری در این صندوق معادل حداقل مبلغ مجاز ارسال سفارش در سامانههای معاملاتی آنلاین است که در حال حاضر برابر ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
با سلام چند سؤال داشتم .
1- صندوق اطلس سالیانه سود نمیدهد؟
2- باید از فروش سهام خود سود بدست آوریم؟
3- زمان محاسبه سود سالیانه صندوق اطلس کی هست؟
4-از زمان خرید سهام یک سال رو باید حساب کنیم یا از یک فروردین برای محاسبه سود؟
با سلام
صندوق سرمایه گذاری اطلس تقسیم سود نقدی ندارد و سود و زیان شما، از محل اختلاف قیمت خرید و فروش واحدهای صندوق ایجاد میشود.
با مراجعه به سایت صندوق اطلس نیز میتوانید از قسمت گزارشهای صندوق، بازدهی آن را طی دورههای زمانی مختلف مشاهده کنید.