ممنوع المعامله به چه معناست؟ نحوه رفع ممنوع المعامله فروش چگونه است؟

ممنوع‌المعامله چیست و نحوه رفع ممنوع المعامله فروش بودن
زمان مطالعه: 2 دقیقه
انتشار ۱۴ آبان ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 9597
سطح مبتدی

ممنوع المعامله بودن سهامدار در بازار سرمایه دلایل مختلفی دارد. این دلایل می‌تواند به دلیل محدودیت‌های قضایی، تخلف‌های معاملاتی و یا عدم فعالیت شخص در طی دوره زمانی مشخص باشد. اگر در هر صورتی برای انجام معاملات با اخطار ممنو‌ع المعامله بودن خود مواجه می‌شوید. با ادامه مطلب همراه ما باشید.

ممنوع المعامله بودن سهامدار

همانگونه که ذکر شد ممنو‌ع المعامله بودن فرد دلایل مختلفی دارد. به عنوان مثال وجود محدودیت‌های مالی مانند بلوکه شدن اموال برای اشخاص حقیقی و حقوقی و یا اعلام ورشکستگی برای مشتریان حقوقی، می‌تواند از دلایل ممنوع المعامله بودن افراد حقیقی و حقوقی باشد. 

یکی از مرسوم ترین دلایل ممنوعیت در معامله عدم فعالیت شخص در طی یک دوره زمانی مشخص است. این نوع از ممنوعیت در انجام معامله اصطلاحا ممنوع‌ المعامله فروش نام دارد. در این نوع از ممنو‌ع‌المعامله‌گی فرد با ارزش دارایی بیش از ۵۰ میلیون تومان در صورتی که تا ۲ سال هیچ فروشی نداشته باشد، ممنوع المعامله فروش می‌شود.

در این شرایط چه باید کرد؟

 در این شرایط فرد از لحاظ خرید مشکلی ندارد، اما هنگامی که بخواهد سفارش فروش خود را ثبت کند با خطای ممنوع المعامله بودن مواجه می‌شود. برای حل این مشکل فرد باید پس از ثبت‌نام و احزار هویت در سامانه سجام وارد درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه شود و درخواستی مبنی بر رفع ممنوعیت معامله خود ثبت کند. 

پس از ورود به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه می‌توانید با استفاده از راهنمای زیر، درخواست خود را مبنی بر خروج از وضعیت ممنوع المعامله‌گی ارسال کنید. پس از گذشت حداکثر یک هفته درخواست شما بررسی و نتیجه آن به شما اعلام خواهد شد. 

انتخاب میز خدمات الکترونیک
انتخاب میز خدمات الکترونیک
انتخاب گزینه ارسال درخواست
انتخاب نوع درخواست مبنی بر رفع ممنوع المعامله بودن فرد
ارسال درخواست رففع ممنوع المعامله بودن
جزئیات درخواست
خلاصه‌ای از درخواست رفع ممنوع المعامله بودن فرد
شرح درخواست

سوالات متداول

یکی از مرسوم‌ترین علل ممنوع‌ المعاملگی فروش چیست؟

اگر فردی با دارایی بیش از ۵۰ میلیون تومان طی ۲ سال هیچ فروشی نداشته باشد، ممنوع المعامله فروش می‌شود.

اگر شخصی ممنوع المعامله فروش باشد، برای خرید سهم نیز دچار مشکل خواهد شد؟

خیر، اشخاص ممنوع المعامله فروش، برای خرید سهم محدودیتی ندارند.

برای رفع ممنوعیت فروش چه باید کرد؟

برای حل این مشکل باید پس از ثبت‌نام و احزار هویت در سجام، وارد درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه شوید. سپس از بخش «میز خدمت الکترونیک» درخواستی مبنی بر رفع ممنوعیت معامله خود ثبت کنید. پس از گذشت یک هفته، درخواست شما بررسی و نتیجه آن به شما اعلام خواهد شد.

محمد فرخیان کارشناس بازار سرمایه
guest
8 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین
Inline Feedbacks
View all comments
zahraa

ممنوع المعاله خرید اگر باشیم باید چجوری پیگیری کنیم؟

کارگزاری مفید

با سلام
جهت بررسی دقیق‌تر از طریق شماره تماس 0218700 با مرکز تماس کارگزاری مفید همه روزه و ۲۴ ساعت شبانه‌روز، همچنین آدرس ایمیل 8700@emofid.com و چت آنلاین کارگزاری مفید در سامانه‌های معاملاتی، شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۶:۳۰ الی ۰۰:۳۰ با کارشناسان در ارتباط باشید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
ناشناس

سلام خسته نباشید من میخام سهامم رو بفروشم اما با خطای tp مواجه میشم آیا ممنوع المعامله شدم؟

کارگزاری مفید

با سلام
جهت پیگیری مورد به وجود آمده، از طریق شماره تماس 0218700، آدرس ایمیل 8700@emofid.com و همچنین چت آنلاین در سامانه‌های معاملاتی کارگزاری مفید، به صورت همه روزه و ۲۴ ساعت شبانه‌روز با کارشناسان مرکز خدمات مشتریان کارگزاری مفید در ارتباط باشید.

زهرا

چه مدت طول میکشه تا ممنوع المعامله رفع بشه؟

کارگزاری مفید

با سلام.
معمولاً پس از گذشت حداکثر یک هفته باید درخواست شما بررسی و نتیجه آن اعلام شود.

مهدی

سلام . از اقوام فوت کرده در پرتفوی سهم داشته الان برای فروش ممنوع العامله هست میشه راهنمایی کنید.

کارگزاری مفید

باسلام.
درصورتیکه متوفی سهمی در پرتفوی سپرده گذاری خود داشته باشد، وکیل وراث، باید با همراه داشتن مدارک مورد نیاز به دفاتر پیشخوان دولت منتخب مراجعه کند، وکیل باید از همه وراث برای پیگیری امور انحصار وراثت وکالت رسمی داشته باشد. این مدارک شامل وکالتنامه و مدارک هویتی وکیل و همچنین گواهی فوت متوفی، برگه انحصار وراثت، گواهی واريز ماليات بر ارث كه اسم سهام شركت در آن درج شده باشد، مدارک هویتی متوفی و کلیه ورثه و برگه سهام است. برای اضافه شدن سهم به دارایی وراث میبایست از سامانه ذینفعان قسمت میزخدمات درخواست خود را ثبت کنید. برای دریافت اطلاعات بیش‌تر مقاله، نحوه انحصار وراثت در بازار سرمایه و کارگزاری مفید را مطالعه کنید.