مزایای بورس اوراق بهادار از دیدگاه اقتصاد کلان

مزایای بورس اوراق بهادار از دیدگاه اقتصاد کلان
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۶ دی ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 5325
سطح مبتدی

بورس در هر کشوری به‌عنوان بخشی از بازار سرمایه تاثیر بسیار زیادی در توسعه اقتصادی دارد. این بازار می‌تواند پس‌اندازهای جزئی و راکد سرمایه‌گذاران خرد را جمع‌آوری کرده و در امر تولید و تأمین مالی مؤسسه‌ها، کارخانه‌ها و کسب‌و‌کارهای مولد به کار گیرد. درحال‌حاضر بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی نیز برای رشد خود نیاز به منابع مالی دارند. از طریق گسترش بازار سرمایه در کشور می‌توان زمینه رشد و توسعه شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را فراهم کرد. از دیگر مزایای بورس برای اقتصاد می‌توان به بکارگیری پس‌اندازهای راکد در امر تولید و تامین مالی دولت و مؤسسه‌ها اشاره کرد تا به این ترتیب بتوانند شکوفایی اقتصادی را به وجود آورند.

آنچه در این مطلب می‌خوانیم:

در بازار بورس ایران انواع اوراق بهادار مانند سهام شرکت‌های مختلف، حق تقدم‌سهام، اوراق خزانه، گواهی‌های سپرده‌کالایی، اوراق مشتقه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و … معامله می‌شود. بازار بورس ایران دارای ۴ زیر مجموعه بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی است. افراد مختلف نیز می‌توانند متناسب با نیاز خود در هر یک از بازارها فعالیت کنند.

برخی از مزایای توجه به بازار سرمایه

از دیگر مزایای بورس یا بازار سرمایه از دید اقتصاد کلان می‌توان به کنترل حجم پول، میزان نقدینگی و تورم از طریق انتشار سهام و اوراق مشارکت اشاره کرد. برای نمونه هنگامی که میزان نقدینگی در کشور افزایش یابد، دولت می‌تواند با فروش سهام و انتشار اوراق مشارکت نقدینگی زیاد موجود در جامعه را جمع‌آوری کند. به این ترتیب می‌توان از تورم بیشتر در کشور جلوگیری کرد.

به‌طور کلی بازار سرمایه در هر کشوری دارای خریداران و فروشندگان زیادی است. همچنین این افراد به راحتی می‌توانند به این بازار وارد یا از آن خارج شوند. از سوی دیگر اطلاعات در این بازار شفاف است. منابع نیز در این بازار به شکل مطلوبی تخصیص پیدا کرده که همه این موارد از نشانه‌های بازار رقابت کامل در اقتصاد است.

بازار سرمایه با تجمیع سرمایه‌های کوچک و هدایت آن‌‌ها به اجرای طرح‌های توسعه محور می‌تواند به رشد تولید ناخالص ملی و افزایش میزان اشتغال کمک کرده و منجر به حفظ تعادل‌های اقتصادی شود.

از دیگر آثار اقتصاد کلان بازار سرمایه می‌توان به فراهم کردن توزیع عادلانه ثروت از سوی این بازار اشاره کرد. این موضوع از طریق گسترش مالکیت عمومی، ایجاد مشارکت عمومی در جامعه تعمیق می‌یابد. از سوی دیگر کارشناسان معتقدند بازار سرمایه می‌تواند درجه نقدشوندگی ثروت را افزایش دهد.

جمع‌بندی مزایای بورس برای شکوفایی اقتصاد

  • جمع‌آوری سرمایه‌های جزئی و پراکنده و انباشت آن برای تجهیز منابع مالی شرکت‌ها
  • به‌کارگیری پس‌اندازهای راکد در امر تولید و تأمین مالی دولت و مؤسسات
  • کنترل حجم پول، نقدینگی و تورم از طریق فروش سهام و انتشار اوراق مشارکت
  • بورس به‌مثابه بازار رقابت کامل
  • رشد تولید ناخالص ملی، اشتغال و کمک به حفظ تعادل اقتصادی کشور
  • توزیع عادلانه ثروت از طریق گسترش مالکیت عمومی و ایجاد احساس مشارکت عمومی
  • افزایش درجه نقدشوندگی ثروت افراد

اگر به دنبال سرمایه‌گذاری در بورس هستید، دو مسیر کلی پیش‌روی شما وجود دارد. مسیر اول، سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار بورس است. برای این کار شما باید حداقل در یکی از روش‌های تحلیلی مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی یا تابلو خوانی مهارت کافی داشته باشید. بدین ترتیب شما می‌توانید اوراق بهادار ارزنده در بازار را شناسایی کرده و اقدام به خرید و فروش و سرمایه‌گذاری در آن‌ها نمایید. مسیر دوم، سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس است. برای این کار نیاز به کسب دانش یا مهارت خاصی ندارید و می‌توانید اقدام به سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری نمایید.

سوالات متداول

بورس چه تاثیری در اقتصاد هر کشور دارد؟

بورس در هر کشوری به‌عنوان بخشی از بازار سرمایه تاثیر بسیار زیادی در توسعه اقتصادی دارد. این بازار می‌تواند پس‌اندازهای جزئی و راکد سرمایه‌گذاران خرد را جمع‌آوری کرده و در امر تولید و تأمین مالی مؤسسه‌ها، کارخانه‌ها و کسب‌و‌کارهای مولد به کار گیرد.

بازار بورس چه مزایایی دارد؟

جمع‌آوری سرمایه‌های جزئی و پراکنده و انباشت آن برای تجهیز منابع مالی شرکت‌ها. به‌کارگیری پس‌اندازهای راکد در امر تولید و تأمین مالی دولت و مؤسسات. کنترل حجم پول، نقدینگی و تورم از طریق فروش سهام و انتشار اوراق مشارکت. بورس به‌مثابه بازار رقابت کامل. رشد تولید ناخالص ملی، اشتغال و کمک به حفظ تعادل اقتصادی کشور. توزیع عادلانه ثروت از طریق گسترش مالکیت عمومی و ایجاد احساس مشارکت عمومی. افزایش درجه نقدشوندگی ثروت افراد

بازار سرمایه چگونه به افزایش تولید ناخالص داخلی کمک می‌کند؟

بازار سرمایه با تجمیع سرمایه‌های کوچک و هدایت آن‌‌ها به اجرای طرح‌های توسعه محور می‌تواند به رشد تولید ناخالص ملی و افزایش میزان اشتغال کمک کرده و منجر به حفظ تعادل‌های اقتصادی شود.

Amir dejman کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
2 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments

سلام و تشکر از توضیحات مختصر و مفیدی که ارائه نمودید؛بسیار شسته و رُفته اصل مطلب را بیان کردید.موفق باشید.

با سلام.
رضایت شما باعث افتخار ماست. با تشکر.