بهترین صندوق اهرمی

بهترین صندوق اهرمی
زمان مطالعه: 6 دقیقه
انتشار ۸ خرداد ۱۴۰۳
تعداد بازدید: 545
سطح مبتدی

افراد امکان سرمایه‌گذاری در انواع متنوعی از دارایی‌ها از قبیل مسکن، طلا، سهام شرکت‌ها و غیره را دارند. انتخاب روش مناسب برای سرمایه‌گذاری به اهداف سرمایه‌گذار، بازه زمانی، میزان آگاهی و سطح پذیرش ریسک توسط هر شخص بستگی دارد. بازار سهام امکانی را برای تبدیل دارایی‌های نقدی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد. دلیل عمده‌ای که باعث می‌شود افراد به طور موثر در بازار بورس سرمایه گذاری کنند، بازدهی مناسب این بازار نسبت به سایر بازارها در دوره‌های گذشته است.

سرمایه‌گذاری در این بازار از دو طریق مستقیم و غیرمستقیم (صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا سبدگردانی اختصاصی) امکان‌پذیر است. 

در تصویر زیر به مقایسه بازدهی شاخص بورس و بازارهای موازی از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۲ می‌پردازیم.

مقایسه بازدهی شاخص بورس و بازارهای موازی

آشنایی با صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی

فلسفه اهرم به استفاده از وسایل یا استراتژی‌هایی اشاره دارد که با حداقل تلاش، حداکثر نتیجه حاصل شود. در صندوق‌‌ های اهرمی می‌توان با بهره‌گیری از مکانیزم اهرم، بازده سرمایه‌گذاری را چند برابر کرد. استفاده از اهرم ریسک‌هایی را نیز به همراه دارد. به عنوان مثال، در صورتی که بازار نوسانات منفی شدیدی را تجربه کند، این امر می‌تواند به کاهش قابل توجه ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق اهرمی منجر شود.

نکات مهم قبل از سرمایه‌گذاری در صندوق‌های اهرمی

واحدهای صندوق‌های سرمایه گذاری اهرمی به دلیل سازوکار اهرمی بودن آن، به ۲ نوع عادی و ممتاز تقسیم می‌شوند. واحدهای عادی از نوع «صدور و ابطالی» و واحدهای ممتاز «قابل معامله در بورس (ETF)» هستند. سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز می‌توانند واحدهای صدور و ابطالی (بدون ریسک) و سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر می‌توانند واحدهای قابل معامله (پرریسک) صندوق‌ اهرمی را خریداری کنند.

معیارهای انتخاب بهترین صندوق اهرمی

نقدشوندگی صندوق

مفهوم نقدشوندگی در دارایی‌های مختلف به این معنی است که سرمایه‌گذار به راحتی می‌تواند دارایی خود را بفروشد و به وجه نقد تبدیل کند. این ویژگی برای تصمیم‌گیری در خصوص سرمایه‌گذاری در یک صندوق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نقدشوندگی واحدهای ممتاز یک صندوق اهرمی که قابل معامله در بورس (ETF) هستند، وابسته به ارزش معاملات روزانه آن است. عموماً، ارزش معاملات بالاتر در یک روز، نشانگر سطح بالاتری از نقدشوندگی در آن صندوق محسوب می‌شود.

تخصص مدیر صندوق

صندوق‌های سرمایه‌گذاری توسط گروهی از متخصصان و تحلیل‌گران با تجربه مدیریت می‌شود که با استفاده از دانش و تجربه خود، ریسک‌های مرتبط با معاملات را به شکل اثربخشی مدیریت می‌کنند. قبل از سرمایه‌گذاری در صندوق‌های اهرمی نیاز است به سابقه و تجربه مدیر صندوق توجه داشت. تجربه و کارایی مدیریت صندوق در رسیدن به نتایج مالی مطلوب، کنترل ریسک و سایر جنبه‌های کلیدی، مهم و تعیین‌کننده است.

بازدهی صندوق

‌بازدهی گذشته صندوق، هرچند که نمی‌تواند به طور قطعی عملکرد آینده را پیش‌بینی کند، اما می‌تواند نشان‌دهنده مهارت و توانایی مدیریت صندوق در استفاده از مکانیزم اهرم و مدیریت دارایی باشد. به همین دلیل نیاز است که در شرایط مختلف بازار، بازدهی صندوق و نقدشوندگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد تا تصویر کامل‌تری از فرصت سرمایه‌گذاری ارائه دهد.

صندوق اهرمی کارگزاری مفید؛ انتخابی مناسب برای سرمایه‌گذاری  

‌صندوق سرمایه‌گذاری توان، تنها صندوق اهرمی کارگزاری مفید است که از تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۱۶ شروع به فعالیت در بازار سرمایه کرده است. صندوق اهرمی توان با دارا بودن دو نوع واحد پرریسک(ممتاز) و کم‌ریسک(عادی)، هم سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر و هم سرمایه‌گذارانی که کسب سود ثابت برایشان اولویت بالایی دارد را پوشش می‌دهد.

واحد عادی توان

‌واحد‌های صدور و ابطالی (بدون ریسک) صندوق اهرمی توان، سود حداقل و حداکثری مشخص‌شده‌ای دارند. بازدهی سالیانه واحدهای عادی توان در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲، حداقل ۳۰ درصد و حداکثر ۳۲ درصد (در صورت مطلوب‌بودن شرایط بازار) است.

با توجه به بازه تعیین‌شده برای بازدهی، سرمایه‌گذاری در واحدهای عادی صندوق‌ اهرمی، کم ریسک خواهد بود. به این معنی که حتی اگر بازدهی صندوق منفی باشد، سرمایه‌گذارانی که واحدهای بدون ریسک را خریداری کرده‌اند، به اندازه کف بازدهی (۳۰٪) سود کسب می‌کنند. در مقابل اگر میزان بازدهی صندوق بیش از سقف بازدهی باشد، به سرمایه‌گذاران واحدهای بدون ریسک، همان ۳۲٪ سود تعلق خواهد گرفت.

واحد ممتاز توان 

واحدهای قابل معامله (پرریسک) صندوق‌‌ اهرمی، عملکردی متفاوت نسبت به واحدهای صدور و ابطالی (بدون ریسک) دارند و نرخ بازدهی ثابتی ندارند. واحدهای پرریسک صندوق اهرمی به دلیل وجود مکانیزم اهرم، مستعد نوسانات گسترده هستند. 

در شرایطی که بازدهی صندوق توان کمتر از حداقل بازدهی تعیین‌شده (۳۰٪) باشد، کمبود بازدهی به کمک واحدهای ممتاز جبران می‌شود. بدین ترتیب، در دوره‌هایی که بازار سیر نزولی دارد، واحدهای با ریسک بالا به عنوان تضمینی برای واحدهای کم ریسک عمل خواهد کرد و بازدهی واحدهای کم ریسک را فراهم می‌آورد. از سوی دیگر اگر بازدهی صندوق توان از مقدار حداکثر بازدهی (۳۲٪) مورد انتظار فراتر رود، مازاد بازدهی به سرمایه‌گذاران در واحدهای ممتاز توان اختصاص خواهد یافت.
در تصویر زیر ارزش روز سرمایه‌گذاری یک میلیون تومانی در توان و بازارهای موازی را در بازه زمانی ۱۴۰۱/۰۸/۱۶ تا ۱۴۰۲/۱۲/۱۵ مشاهده می‌کنید.

ارزش روز سرمایه گذاری یک میلیون تومانی در صندوق اهرمی توان و بازارهای موازی

نحوه سرمایه گذاری در صندوق اهرمی توان

برای خرید و فروش واحدهای پرریسک (ممتاز) صندوق‌ اهرمی توان مفید، می‌توانید از طریق مفید اپ یا در بازه زمانی معاملات از طریق سامانه‌های معاملاتی نظیر ایزی‌تریدر یا مفید آنلاین اقدام کنید.

برای معامله واحدهای بدون ریسک (عادی) صندوق‌ اهرمی توان، نیاز است که فرآیند صدور و ابطال واحدهای صندوق را از طریق مفید اپ، بخش سرمایه‌گذاری سامانه ایزی تریدر یا سایت صندوق انجام دهید.

انتخاب بهترین صندوق اهرمی، یک فرآیند چند وجهی است که نیازمند بررسی دقیق معیارهایی چون نقدشوندگی، تخصص مدیر صندوق و بازدهی صندوق است. سرمایه‌گذاران باید این عوامل را در کنار اهداف مالی و سطح ریسک‌پذیری خود مد نظر قرار دهند تا بتوانند بهترین صندوق اهرمی را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین صندوق سهامی

سوالات متداول

مفهوم اهرم در صندوق‌های اهرمی چیست؟

می‌توان با بهره‌گیری از مکانیزم اهرم، بازده سرمایه‌گذاری در صندوق را چند برابر کرد، البته استفاده از اهرم ریسک‌هایی را نیز به همراه دارد.

صندوق اهرمی کارگزاری مفید کدام است؟

صندوق توان تنها صندوق اهرمی کارگزاری مفید است که از تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۱۶ شروع به فعالیت کرده است. صندوق اهرمی توان شامل دو نوع واحد پرریسک (ممتاز) و کم‌ریسک (عادی) است.

برای انتخاب بهترین صندوق اهرمی نیاز است چه معیارهایی بررسی شود؟

برای انتخاب بهترین صندوق اهرمی نیاز به بررسی دقیق معیارهایی چون نقدشوندگی، تخصص مدیر صندوق و بازدهی صندوق است. علاوه بر این موارد نیاز است اهداف مالی و سطح ریسک‌پذیری خود را مدنظر قرار دهید.

زهرا عامری کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments