بهترین صندوق مختلط

بهترین صندوق مختلط
زمان مطالعه: 6 دقیقه
انتشار ۹ خرداد ۱۴۰۳
تعداد بازدید: 168
سطح مبتدی

تیمی از تحلیل‌گران حرفه‌ای، مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری را بر عهده دارند تا از طریق تحلیل و روش‌های مدیریت ریسک، عملکرد و بازدهی صندوق را به نحو مطلوبی مدیریت کنند. سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها نیازمند صرف زمان یا داشتن دانش عمیقی از بازار سرمایه نیست، بدین ترتیب، افراد می‌توانند به سادگی اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

ترکیب دارایی صندوق های مختلط، از سهام، اوراق با درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی تشکیل شده‌است. صندوق‌های مختلط به واسطه سبد دارایی خود پتانسیل کسب بازده مناسب در شرایط مساعد بازار را دارند. همچنین در شرایط نامساعد بازار سرمایه، امکان کنترل ریسک به‌وسیله اوراق با درآمد ثابت موجود در سبد دارایی خود را نیز دارند. در ادامه به معرفی و نحوه انتخاب بهترین صندوق مختلط می‌پردازیم.

آشنایی با صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط 

طبقه‌بندی صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس دارایی‌های تحت مدیریت آن‌ها انجام می‌شود. برخی از آن‌ها غالبا دارایی خود را در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند، که صندوق سهامی نامیده می‌شوند؛ برخی دیگر اکثر سبد دارایی خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند که صندوق با درآمد ثابت نامیده می‌شوند. صندوق‌هایی که ترکیب دارایی آن‌ها تقریباً برابر در سهام و اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری شده باشد، به عنوان صندوق‌های مختلط شناخته می‌شوند.

صندوق‌های مختلط حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد پرتفوی خود را به سهام و مابقی را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص می‌دهند.

صندوق‌های مختلط

معیارهای انتخاب بهترین صندوق مختلط

برای انتخاب بهترین صندوق‌ مختلط، نیاز است به معیارهای مختلف ارزیابی صندوق‌های سرمایه‌گذاری توجه شود. در ادامه به بررسی سه مورد از این معیارها می‌پردازیم:

۱- بازدهی صندوق در بازه زمانی‌های متفاوت

انواع مختلفی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری وجود دارد که هر کدام عملکردی منحصر به فرد نسبت به بقیه دارند. برای انتخاب بهترین صندوق مختلط، بررسی بازده صندوق در دوره‌های مختلف با توجه به شرایط بازار کمک زیادی به افراد خواهد کرد. برای بررسی بازدهی کسب‌شده می‌توانید از طریق مراجعه به سایت هر صندوق اقدام کنید.

۲- میزان ریسک‌پذیری

یکی از کلیدی‌ترین مواردی که قبل از انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌گذاری باید به آن توجه کرد، سطح ریسکی است که هر سرمایه‌گذار حاضر به پذیرش آن است. 

صندوق‌های مختلط ریسک کمتری نسبت به صندوق‌های سهامی دارند. این صندوق‌ها امکان کسب بازدهی بالاتر از طریق سرمایه‌گذاری در سهام و در عین حال، استفاده از اوراق بهادار با درآمد ثابت برای کاهش نوسانات قیمتی را دارند. در شرایط نامساعد بازار سرمایه، این صندوق‌ها با ترکیب اوراق با درآمد ثابت و سهام، معمولاً زیان کمتری نسبت به صندوق‌های سهامی متحمل می‌شوند. همچنین در صورت رشد بازار سهام، بازدهی احتمالی بالاتری از صندوق‌های درآمد ثابت برای سرمایه گذاران کسب خواهند کرد.

۳- مدیریت حرفه‌ایی

مدیریت صندوق‌های سرمایه گذاری توسط گروهی از مدیران و تحلیل‌گران حرفه‌ای انجام می‌شود، بنابراین ریسک معاملات به کمک دانش و تجربه افراد متخصص به نحو مطلوبی کنترل می‌شود. بنابراین قبل از سرمایه گذاری در صندوق‌های مختلط نیاز است تجربه و سابقه سبدگردان (مدیر صندوق) مدنظر قرار گیرد. عملکرد و تجربه مدیر صندوق در ایجاد بازدهی مطلوب، مدیریت ریسک و … تاثیرگذار است.

صندوق‌های مختلط کارگزاری مفید

کارگزاری مفید با تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری متنوع، در تلاش است خواسته سرمایه‌گذاران برای انتخاب بهترین صندوق مختلط را پوشش دهد. صندوق توسعه ممتاز و تضمین جزء صندوق‌‌های مختلط کارگزاری مفید هستند. صندوق‌های مختلط نسبت به صندوق‌های سهامی، ریسک پایین‌تری دارند و در مقایسه با صندوق‌های درآمد ثابت، ریسک بالاتری را ارائه می‌دهند.

در نمودارهای زیر به مقایسه ارزش روز سرمایه‌گذاری یک میلیون تومانی در صندوق ممتاز از تاریخ ۱۳۸۸/۱۱/۲۷ تا ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ و صندوق تضمین از تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۰۱ تا ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ به نسبت بازارهای موازی می‌پردازیم.

سرمایه‌گذاری یک میلیون تومانی در صندوق ممتاز
مقایسه ارزش روز سرمایه‌گذاری یک میلیون تومانی در صندوق تضمین

۱. صندوق سرمایه گذاری ممتاز

صندوق ممتاز، به عنوان اولین صندوق سرمایه‌گذاری مختلط کارگزاری مفید، فعالیت خود را از تاریخ ۲۷ بهمن ماه سال ۱۳۸۸ شروع کرد. دارایی صندوق ممتاز ترکیبی از سهام شرکت‌های پذیرفته‌شده در بازار سرمایه و اوراق با درآمد ثابت است و ریسک متوسطی دارد. بازدهی صندوق ممتاز نسبت به نوسانات و شرایط متفاوت بازار سرمایه متغیر است.

در نمودار زیر بازدهی صندوق ممتاز و بازارهای موازی (شاخص بورس، سکه امامی و دلار آزاد) در بازه ۵ ساله منتهی به تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ را مشاهده می‌کنید.

 بازدهی صندوق ممتاز و بازارهای موازی

۲.صندوق تضمین اصل سرمایه

ترکیب دارایی صندوق تضمین اصل سرمایه مفید، حداقل ۳۰٪ و حداکثر ۷۰٪ در سهام شرکت‌ها و مابقی در اوراق بهادار با درآمد ثابت است. این صندوق سرمایه‌گذاری، ضمن حفظ اصل سرمایه ، می‌تواند بازدهی مناسبی را نیز برای سرمایه‌گذاران فراهم آورد. تضمین اصل سرمایه در این صندوق توسط شرکت سبدگردان مفید صورت می‌گیرد. برای بهره‌مندی از قابلیت تضمین اصل سرمایه نیاز است که حداقل ۶ماه (۱۸۰ روز) در این صندوق سرمایه‌گذاری کنید. در نمودار زیر، مقایسه بازدهی صندوق تضمین با بازارهای موازی (شاخص بورس، سکه امامی و دلار آزاد) از تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۹ تا ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ را مشاهده می‌کنید.

 بازدهی صندوق تضمین و بازارهای موازی

نحوه سرمایه گذاری در صندوق‌های مختلط

صندوق ممتاز و تضمین از نوع صدور و ابطالی هستند. شما می‌توانید با مراجعه به سایت هر صندوق یا بخش سرمایه گذاری در سامانه ایزی‌تریدر و مفید اپ اقدام به صدور و ابطال واحد‌های این صندوق کنید.

همچنین شما می‌توانید با مراجعه به سایت صندوق ها، به بررسی قیمت صدور و ابطال واحدهای صندوق‌ به صورت روزانه بپردازید.

در نهایت برای انتخاب بهترین صندوق‌ مختلط، صندوق‌هایی که بازدهی بیشتر و ریسک کمتری به همراه دارند، از محبوبیت بیشتری برخوردارند. علاوه بر مقایسه بازدهی، پارامترهای مهم دیگری همچون میزان ریسک پذیری و مدیریت حرفه‌ایی صندوق نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین صندوق طلا

سوالات متداول

۱. ملاک های انتخاب بهترین صندوق مختلط چیست؟

 برای انتخاب بهترین صندوق مختلط بررسی بازده دوره ایی صندوق، میزان ریسک پذیری سرمایه گذار و نقدشوندگی حائز اهمیت است.

۲. چند صندوق مختلط در کارگزاری مفید و وجود دارد؟

صندوق‌‌های مختلط کارگزاری مفید شامل صندوق های ممتاز و تضمین هستند. ریسک این صندوق ها از صندوق‌های سهامی کمتر و از صندوق‌های با درآمد ثابت بیشتر است.

۳. نحوه سرمایه گذاری در صندوق های مختلط به چه صورت است؟

برای خرید و فروش واحد‌های صندوق ممتاز و تضمین می‌توانید از طریق سایت صندوق، بخش سرمایه گذاری در سامانه ایزی‌تریدر یا مفید اپ اقدام کنید.

زهرا عامری کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments