معرفی سهم در یک نگاه در بورس ویو

معرفی سهم در یک نگاه در بورس ویو
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۱۸ مهر ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 14806
سطح حرفه ای

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

بورس ویو یک سامانه جامع تحلیل بنیادی و تکنیکال است که با انتشار اطلاعیه‌ها، صورت‌های مالی و … در سامانه خود، بیشتر نیاز کاربران را برطرف کرده و امکان گزارش‌گیری، مقایسه و … فراهم می‌کند.

در بخش معرفی سهم در یک نگاه، تمامی اطلاعات مربوط به قیمت و تاریخچه قیمت سهم نمایش داده می‌شود. به‌صورت کلی این صفحه از سامانه بورس ویو نشان‌دهنده تغییرات لحظه‌ای قیمت سهم و اطلاعاتی است که برای ارزیابی سهم در یک نگاه، موردنیاز است.

سهم در یک نگاه بخش 1-4

بررسی سهم در یک نگاه

بخش اول

در بخش اول اطلاعات کلی مربوط به سهم نمایش داده می‌شود. این اطلاعات شامل نام کامل شرکت انتخابی، بازاری که نماد در آن معامله می‌شود، پایین‌ترین قیمت، بالاترین قیمت، قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی و سایر اطلاعات از جمله تعداد معاملات، حجم خرید و فروش انجام‌شده است. این اطلاعات در زمان فعالیت بازار و بر اساس معاملاتی که انجام می‌شود، دائما به‌روزرسانی می‌گردد. همینطور با انتخاب گزینه tsetmc و codal می‌توانید به صفحه نماد موردنظر در وب‌سایت شرکت مدیریت فناوری بورس و سایت کدال دسترسی پیدا کنید. همچنین با انتخاب گزینه‌ی خرید یا فروش مستقیما به سامانه ایزی‌تریدر هدایت خواهید شد.

بخش دوم

در بخش دوم سهم در یک نگاه، خلاصه اطلاعات مربوط به معاملات نماد و همچنین اطلاعات مالی مورد نظر از جمله حجم معاملات، حجم مبنا، میانگین حجم و ارزش، اطلاعات سهام شناور و درصد از صنعت، ضریب بتا و همچنین نسبت‌های نقدی مربوط به نماد موردنظر ازجمله نسبت قیمت به درآمد و سود حاصله از هر سهم نمایش داده می‌شود. 

بخش سوم

در بخش سوم سهم در یک نگاه، می‌توان بازدهی نماد نسبت به صنعت، بورس یا فرابورس را در دوره‌های زمانی مختلف را بررسی نمود. بازه‌های زمانی متفاوت از یک هفته الی ۳ سال اخیر برای ایجاد دید مناسب به نماد قابل مشاهده است.

بخش چهارم

در بخش چهارم سهم در یک نگاه، نمودار مربوط به نماد انتخابی قابل‌مشاهده است. در حالت پیش‌فرض نمودار، تغییرات یک روزه قیمت سهم نشان داده می‌شود. همچنین می‌توانید با تغییر در محدوده زمان انتخابی، مدت‌زمان بیشتری را برای مشاهده تغییرات قیمت انتخاب نمایید. بازه‌های زمانی برای مشاهده تغییرات قیمت یک نماد به‌صورت روز، هفته، ماه، ۳ماه و سال قابل تنظیم است.

سهم در یک نکگاه بخش 5-7

بخش پنجم

در بخش پنجم سهم در یک نگاه، نسبت‌های مالی نماد و صنعتی که در آن فعال هستند قابل مشاهده است. نسبت های مالی برای تحلیل وضعیت یک شرکت به کار می‌رود و هر کدام از نسبت های مالی به جنبه خاصی از وضعیت مالی شرکت اشاره می‌کند. در واقع این نسبت‌ها نشان‌دهنده توانایی شرکت در به دست آوردن درآمد ناشی از عملکرد اصلی شرکت است.

بخش ششم

در بخش ششم سهم در یک نگاه، ضرایب مالی سه سطح نماد، صنعت و بورس ایران به ترتیب از راست به چپ نمایش داده شده است. منظور از صنعت، صنعتی است که این شرکت در آن فعالیت دارد. این ضرایب شامل نسبت قیمت به سود محقق شده، نسبت قیمت به فروش، نسبت قیمت به ارزش خالص دارایی‌ها و ضرایب مهم دیگر به جهت سنجش عملکرد نماد می‌باشد.

بخش هفتم

در بخش هفتم سهم در یک نگاه، نرخ رشد درآمد، نرخ رشد سود عملیاتی و نرخ رشد سود خالص نماد نسبت به سال یا فصل قبل و یا مشابه، نمایش داده می‌شود.

بخش هشتم

در بخش هشتم سهم در یک نگاه نماد‌های هم‌گروه در صنعت نماد مورد انتخاب، نمایش داده شده است. علاوه بر نمایش ارزش بازار هر یک از نمادها، اطلاعات دیگری مانند قیمت هر یک از نمادها، درصد تغییر قیمت، بازده ماه، فشار تقاضا، حجم معاملات، نسبت P/E و… نیز گزارش می‌شود.

بیشتر بخوانید: صنعت فولاد را در بورس بیشتر بشناسیم

سوالات متداول

آیا در بخش معرفی سهم امکان ارزیابی نماد به صورت کلی وجود دارد؟

بله این بخش نشان‌دهنده تغییرات لحظه‌ای قیمت سهم و اطلاعاتی است که برای ارزیابی سهم در یک نگاه، موردنیاز است.

آیا از بخش سهم در یک نگاه امکان دسترسی مستقیم به سایت tsetmc وجود دارد؟

بله با انتخاب گزینه tsetmc در کنار نام شرکت می‌توانید به صفحه نماد مورد نظر در وبسایت شرکت مدیریت فناوری بورس دسترسی پیدا کنید.

آیا در بخش سهم در یک نگاه امکان مشاهده نمودار تغییرات قیمت نماد مورد نظر وجود دارد؟

بله. می‌توان با تغییر در محدوده زمان انتخابی، بازه‌های مختلف قیمتی مانند نمودار ماهیانه یا سالیانه را مشاهده کرد.

در حالت پیشفرض نمودار تغییرات قیمت نماد انتخابی چه بازه زمانی را نمایش می‌دهد؟

در حالت پیش‌فرض، نمودار تغییرات یک روز قیمت سهم نشان داده می‌شود. افراد می‌توانند این بازه را به هفته، ماه، ۳ ماه و سال تغییر دهند.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
guest
8 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments
علی توفیقی

سلام
من مشترک بورس ویو می‌باشم لطفاً نحوه دسترسی را راهنمایی فرمایید تشکر

کارگزاری مفید

با سلام
برای دریافت سامانه بورس ویو نسخه همراه می‌توانید به مایکت، کافه بازار و گوگل پلی مراجعه نمایید.
جهت بهره‌مندی از خدمات سامانه بورس‌ویو نسخه وب، پس از ورود به سامانه، گزینه «ورود» را انتخاب کرده و با استفاده از نام کاربری و رمز عبور حساب مفید خود، وارد سامانه بورس‌ویو شوید.
نام کاربری کد ملی یا شماره همراه شما بوده و رمز عبور نیز همان رمز عبوری است که زمان ثبت‌نام تعریف کرده‌اید. در صورتی‌که رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید، جهت ایجاد رمز عبور جدید از گزینه «رمز عبور خود را فراموش کرده‌ام» استفاده نمایید.

محمد رضا اجلی

باسلام احترام خسته نباشید عرض می کنم به عزیزان وهمه کارشناسان وهمه کارکنان که فقط وقت خودرا صرف در بهترین نرم‌افزار های برتر ولحظه ای ودرکل قابل توسیف نیست زحمات عزیزان فقط بنده به عنوان عضو در 3کارگزاری معامله انجام دادم اکنون کل سرمایه‌گذاری خود را هدایت می کنم به مفید چون بخاطر مشتریان شبانه روز وقت می گذارند که ما زیان نبینیم بله با قابليت ارتقا نرم‌افزار های مختلف می توانيم سود مناسبی کسب کنیم پس برترین ویژگی تبلیغات نیست عملیاتی کردن است که مفید فراهم کرده بسیار سپاسگزارم بعنوان یک عضو مشتری تمام بارهای سنگین را از دوش بنده حقیر برداشتند وبند هم وجدانن احسنت مي گويم وقدردانی می کنم از کمک‌های بی دریغ شان ودعاگوی شان هستم ببخشید غلت املای بیشتری دارم با تعدیم احترام محمد رضا اجلی

کارگزاری مفید

با سلام
اعتماد شما جایگاه امروز ما را رقم زده است، از اینکه در کنار ما هستید سپاسگزاریم.

عبدالمجید فرزان نسب

منظور از (قدرت خرید حقیقی) و (فشار تقاضا ) چیست و این دو پارامتر چه چیزی را نشان می دهند؟ با تشکر

با سلام
از حاصل تقسیم حجم معامله خرید یا فروش حقیقی بر تعداد معاملات آن‌ها، سرانه خرید یا فروش محاسبه می‌شود و اگر سرانه خرید بیش‌تر باشد، قدرت خریدار بیش‌تر از فروشنده است و اگر سرانه فروش بیش‌تر باشد، قدرت فروشنده بیش‌تر است. به طور کلی هر زمان تقاضا بیش‌تر از عرضه در قیمتی شود باعث می شود نقطه تعادل جابه جا شده و رشد قیمت سهم را داشته باشیم و سهم در قیمت بالاتری معامله گردد. همین موضوع برای عرضه هم صادق است و اگر در قیمتی مشخص، عرضه‌کنندگان بسیار بیش‌تر از خریداران باشند رقابتی بین آن‌ها برای فروش سهم ایجاد می‌شود که باعث می‌شود نقطه تعادل سهم جابه جا شود و به سمت قیمت پائین‌تری حرکت کند.

Last edited 2 سال قبل by کارگزاری مفید
علیرضا

با سلام،
منظور از “فشار تقاضا” چیست؟ به چه صورت محاسبه میشود؟
مثلاً در شکل اول مربوط به نماد برکت در این متن به چه صورت 6.53 شده است؟
خیلی ممنون

کارگزاری مفید

با سلام
فشار تقاضا به مجموع سفارش خرید ۵ سطر اول تابلو معاملاتی به مجموع سفارش‌های فروش ۵ سطر اول تابلو معاملاتی می‌گویند.
در صورتی که سهمی فشار تقاضای بالایی داشته باشد، پتانسیل صعودی بیشتری دارد.