ترسیم کانال در نمودارها

ترسیم کانال در نمودارها
زمان مطالعه: 3 دقیقه
انتشار ۲۷ آذر ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 18243
سطح مبتدی

کانال های قیمتی به سه دسته کانال صعودی، کانال نزولی و کانال افقی (رنج) تقسیم می شوند. هر یک از این کانال‌ها نیز ویژگی‌های مختص به خود را دارند.

همان‌طور که می‌توانیم برای رشد یا نزول و حتی حالت خنثی یک سهم خط روند ترسیم کرد، می‌توانیم به‌جای ترسیم یک خط از ابزاری به‌عنوان کانال (channel) استفاده کنیم. برای رسم آن کافی است که در حالت ایده‌آل مجموعه‌ای از نقاط حمایت یا مقاومت که در یک‌روند خاص در حال حرکت هستند را به کمک کانال تعیین و به هم وصل کنیم.
ترسیم کانال‌های قیمتی در تحلیل تکنیکال برای پیشبینی روند دارایی و مشخص کردن نقاط مهم حمایتی و مقاومتی بسیار اهمیت دارد. همچنین می توان از کانال‌های قیمتی در مشخص کردن حد سود و حد ضرر برای مدیریت ریسک معاملات نیز استفاده کرد.

آنچه در این مطلب می‌خوانیم:

معرفی کانال قیمتی

همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، برای رسم آن از به هم وصل کردن یکسری نقاط که در یک خط حمایت و در یک خط مقاومت هستند، می‌توانیم آن را رسم کرده و از سابقه سهم برای پیش‌بینی آینده سهم استفاده کنیم. در این حالت اگر قیمت در کانال قرار داشته باشد، حد بالا و پایین کا‌نال به‌عنوان مقاومت و حمایت سهم محسوب می‌شوند. هر چه تعداد برخورد به دو طرف کا‌نال بیشتر باشد، معتبرتر است و هر چه این کانال افقی‌تر باشد، معتبرتر خواهد بود.

کانال در نمودار


ترسیم کانال با استفاده از سه‌نقطه برای پیش‌بینی روند آتی

با استفاده از سه‌نقطه می‌توانیم نقاط آتی در یك كانال را تشخیص دهیم، بدین‌صورت كه سهم اگر در یك كانالی قرار داشته باشد كه از یك قسمت روی یک‌طرف كانال راه می‌رود، ولی به سمت بالای كانال حركت نمی‌کند. شما می‌توانید بالای کانال را با روش زیر تشخیص دهید. در شكل زیر ما برای تشخیص نقطه‌ی B كه یك نقطه حیاتی برای سهم به شمار می‌آید. ابتدا کانال را برای ضلع پایین كه در واقع تمامی نقاط آن بر روی خط قرار می‌گیرد و به‌عنوان خط روند حمایتی سهم نیز تلقی می‌شود رسم كردیم، با توجه به اینكه تنها یك نقطه حداكثری مانند A در سهم وجود دارد، كانال را با استفاده از آن نقطه رسم كردیم، بنابراین كانال خط بالایش را بر روی نقطه A گذاشته‌ایم.

حال با استفاده از این حالت می‌توانیم نقطه B و C كه نقاط حساسی هستند را شناسایی كنیم. اگر به نمودار توجه كنید در نقطه B سهم قادر به عبور از مقاومت نبوده و در نقطه C با حجم معاملات بالا این امر را ممكن ساخته است. با توجه به شكست كانال، انتظار داریم سهم به‌اندازه‌ی عرض كانال رشد کند كه این امر نیز در ادامه محقق شده است.

ترسیم کانال با استفاده از سه‌نقطه برای پیش‌بینی روند آتی

اگر سهم از کانال خارج شود چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

با توجه به ذکر این نکته زمانی که سهم از کانال به سمت بالا خارج شود، حرکت صعودی و هدف قیمتی آن به‌اندازه عرض کانا‌ل خواهد بود و زمانی که سهم از کانال به سمت پایین خارج شود، هدف قیمتی به سمت پایین و به‌اندازه عرض کانال است.

خروج از کانال
خروج از کانال

خروج از کانال

سوالات متداول

چه زمانی می توانیم از کانال های قیمتی استفاده کنیم؟

معمولا در روندهای صعودی، نزولی و خنثی برای مشخص کردن محدوده‌های حمایتی و مقاومتی یک سهم خط روند ترسیم می‌شود که به‌جای ترسیم این خط، می‌توانیم از ابزار کانال‌های قیمتی (channel) استفاده کنیم.

چه زمانی کانال قیمتی اعتبار بیشتری دارد؟

زمانی که تعداد برخورد به دو طرف کا‌نال بیشتر و هر چه این کانال افقی‌تر باشد، اعتبار بیشتری خواهد داشت.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
guest
6 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments
شهریار

سلام ودرود توضیح بسیار عالی بود و برای من بسیار مفید ممنونم از راهنمایی ساده و راحت و روان در عین حال کاربردی سپاس و موفق باشید

کارگزاری مفید

با سلام
حضور شما در کنار ما باعث دلگرمی ماست. از همراهی شما سپاسگزاریم.

فواد قادرمزی

سلام وقت به خیر کانال رسم شده رو چگونه ذخیره کنیم که برای همیشه باقی بماند

کارگزاری مفید

با سلام.
در سامانه ایزی تریدر امکان ذخیره سازی تغییرات هر نمودار وجود ندارد برای ذخیره سازی باید از ایزی تریدر اربیس و یا آنلاین پلاس (نسخه سیستم) وارد شوید.
اگر از طریق ایزی تریدر اربیس وارد می‌شوید برای ذخیره سازی تغییرات نمودار روی گزینه auto save کلیک کنید و از طریق load chart layout نمودار را ذخیره نمایید.
اگر با آنلاین پلاس وارد می‌شوید برای ذخیره سازی تغییرات نمودار روی گزینه ذخیره در سمت راست سامانه، بالای صفحه کلیک کنید تا با وارد کردن نام نمودار تغییرات شما ذخیره شود و از قسمت بارگزاری قالب چارت آن را بررسی نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانید مقاله معرفی ابزار تحلیل تکنیکال در آنلاین پلاس و ایزی چارت چیست؟ را مطالعه نمایید.

احمد

ایزی چارت چرا اینجوریه؟ روی هر چارتی باید بشینیم کار تکراری بکنیم؟! چرا نمیشه از تنظیمات یک چارت برای بقیه سهامها استفاده کرد؟!

کارگزاری مفید

سلام
از پیشنهاد شما برای ارائه بهتر خدمات صمیمانه سپاسگزاریم، پیشنهاد شما به واحد مربوط ارجاع داده شد.