الگوی خرچنگ

الگوی خرچنگ
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۱۶ آذر ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 8157
سطح حرفه ای

همان‌طور که می‌دانید الگو‌ های هارمونیک، الگو‌هایی هستند که از ترکیب اعداد فیبوناچی و اشکال هندسی در چارت قیمت پدید می‌آیند. تحلیلگران تکنیکال، همواره علاقه زیادی به استفاده از الگوی خرچنگ که یکی از الگو‌های هارمونیک به حساب می‌آیند، دارند. این الگو نیز همانند سایر الگو‌ها از دو حالت صعودی و نزولی تشکیل شده است که خرچنگ صعودی به شکل حرف انگلیسی M و خرچنگ نزولی به شکل حرف انگلیسی W در نمودار قیمت پدید می‌آیند.

الگوی خرچنگ صعودی

الگوی خرچنگ صعودی

همانطور که در شکل مشخص است، الگوی خرچنگ صعودی با رشد قیمت از نقطه X به سمت نقطه A شروع خواهد‌شد. حرکت بعدی یک اصلاح از نقطه A تا نقطه B است که این اصلاح در نسبت ۰.۳۸۲ تا ۰.۶۱۸ موج XA جای دارد. بعد از این اصلاح، شاهد رشد قیمت به‌ اندازه خط BC خواهیم بود که نقطه C در سطوح اصلاحی ۰.۳۸۲ تا ۰.۸۸۶ موج AB قرار گرفته است. حرکت آخر این الگو، افت قیمت به وسیله خط CD است که نقطه D در سطح اصلاحی ۲.۶۱۸ تا ۳.۶۱۸ موج BC، قرار گرفته است. الگوی خرچنگ در این مرحله، به مراتب اصلاح بزرگ‌تری نسبت به سایر الگو‌های هارمونیک انجام داده است. این نقطه همچنین در نسبت ۱.۶۱۸ موج XA قرار دارد. در الگوی خرچنگ صعودی نقطه D را می‌توان ابتدای روند پر‌قدرت صعودی به‌شمار آورد و در این نقطه با ارسال سفارش خرید وارد معامله شد.

حد سود الگوی خرچنگ صعودی را می‌توان به ترتیب موارد زیر در‌نظر گرفت:

۱. تراز ۶۱.۸٪ خط CD

۲. نقطه C

۳. نقطه A

۴. در صورت شکست مقاومت قیمتی A، می‌توان انتظار داشت که چارت قیمت تا تراز ۱.۲۷۲ AD و سپس تا تراز ۱.۶۱۸ AD رشد کند.

حد ضرر این الگو را می‌توان کمی پایین‌تر از نقطه D متصور شد.

الگوی خرچنگ نزولی

الگوی خرچنگ نزولی

الگوی خرچنگ نزولی مطابق شکل، با افت قیمت از نقطه X به نقطه A حرکت خود را شروع می‌کند. موج بعدی این الگو یک اصلاح در خلاف روند، از نقطه A تا نقطه B است که نقطه B در نسبت ۰.۳۸۲ تا ۰.۶۱۸ موج XA قرار گرفته است. بعد از این رشد قیمتی، شاهد نزول قیمت به اندازه خط BC خواهیم بود که این افت قیمت تا تراز ۰.۳۸۲ تا ۰.۸۸۶ موج AB ادامه پیدا خواهد کرد. در‌نتیجه، نقطه C پدید می‌آید.

حرکت آخر الگوی خرچنگ نزولی، افت قیمت به وسیله خط CD است که نقطه D در سطح اصلاحی ۲.۶۱۸ تا ۳.۶۱۸ موج BC، جای دارد. همچنین این نقطه در در نسبت ۱.۶۱۸ موج XA قرار گرفته است. در این الگو نقطه D، ابتدای روند نزولی قیمت است. همان‌طور که می‌دانید در بازار‌های دو‌طرفه می‌توان از افت قیمت نیز به سود رسید در نتیجه با مشاهده این الگو در بازار‌های ۲ طرفه، می‌توان در نقطه D سفارش فروش را ارسال و در قیمت‌های پایین‌تر با ارسال سفارش خرید از معامله خارج شد. 

اهداف قیمتی پیش رو در الگوی خرچنگ نزولی به ترتیب زیر است:

۱. تراز ۶۱.۸٪ خط CD

۲. نقطه C

۳. نقطه A

۴. در صورت شکست مقاومت قیمتی A، می‌توان انتظار داشت که چارت قیمت تا تراز ۱.۲۷۲ AD و سپس تا تراز ۱.۶۱۸ AD به افت خود ادامه دهد. 

حد ضرر الگوی خرچنگ نزولی را می‌توان کمی بالاتر از نقطه D در‌نظر گرفت.

نکته مهم: هنگام تشخیص الگو‌های خرچنگ در نمودار و محاسبه نقطه D، بهتر است ابتدا از تغییر روند نمودار اطمینان کامل پیدا کرده و سپس اقدام به خرید یا فروش کنیم. از این رو بهتر است منتظر واکنش قیمت بعد از لمس نقطه D بود و در کندل‌های بعد از این نقطه راجع به ورود یا عدم ورود به سهم تصمیم گرفت. برای اطمینان از تغییر روند بسیاری از اندیکاتور‌ها در تحلیل تکنیکال می‌تواند کار‌ساز باشد. همچنین فراگیری علم تابلو‌خوانی و کندل‌شناسی می‌تواند تا حد قابل توجهی تشخیص تغییر روند نمودار را آسان کند.

سوالات متداول

الگوی هارمونیک چیست؟

الگو‌ های هارمونیک، الگو‌هایی هستند که از ترکیب اعداد فیبوناچی و اشکال هندسی در چارت قیمت پدید می‌آیند.

الگوی خرچنگ به چند حالت پدیدار می‌شود؟

این الگو نیز همانند سایر الگو‌ها از دو حالت صعودی و نزولی تشکیل شده است. خرچنگ صعودی به شکل حرف انگلیسی M و خرچنگ نزولی به شکل حرف انگلیسی W در نمودار قیمت پدید می‌آیند.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments