آنچه برای شروع کار با تحلیل تکنیکال باید بدانید!

آنچه برای شروع کار با تحلیل تکنیکال باید بدانید
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۲۳ تیر ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 4882
سطح مبتدی

تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های کاربردی برای بررسی دقیق‌تر سهام و تصمیم‌گیری بهتر در بورس است. در این روش تحلیل، داده‌ها در بازارهایی مانند سهام، فارکس، ارزهای دیجیتال و حتی از انواع شاخص‌ها بر روی نمودار منعکس شده و سبب یک دید کلی و جامع از بازار می‌شود. به این ترتیب با آموزش تحلیل تکنیکال حرفه‌ای تر معامله کنید.

در آموزش تحلیل تکنیکال، یاد می‌گیرید آنچه بر روند قیمتی سهم اتفاق افتاده، به‌راحتی قابل‌رؤیت است. با استفاده از این روش می‌توان نسبت به پیش‌بینی روند قیمت‌ها در بازارها اقدام کرد.

تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند که تمام رفتار بازار روی قیمت آن منعکس می‌شود. تکنیکالیست‌ها با استناد به اینکه تمام اطلاعات بنیادی و پنهان گذشته سهام بر قیمت و روند کنونی آن تاثیرگذار بوده، پس با توجه کامل به قیمت می‌توان روند و آینده سهم را پیش‌بینی کرد.

بازار یک‌طرفه و بازار دو طرفه

از آنجایی که می‌خواهیم در این مطلب نحوه استفاده از روش تحلیل تکنیکال برای بازار سهام ایران را بررسی کنیم، لازم است بدانید بازار سهام ایران یک‌طرفه است. 

در تحلیل تکنیکال بازار سهام ایران برای ورود اولیه به سهم باید با معامله خرید وارد شویم و با اتمام روند یا با دست‌یابی به سود مدنظر با انجام معامله فروش از آن خارج شویم. به این نوع از معامله یک‌طرفه گفته می‌شود. 

در بازارهای جهانی مانند فارکس یا ارزهای دیجیتال ورمزارزها (در صورتیکه در خصوص ارز دیجیتال و رمز ارزها سوال دارید، می‌توانید از مطلب ارز دیجیتال و رمز ارز چیست استفاده کنید.) و همچنین بازار آتی ایران نحوه ورود به معامله کمی متفاوت است. در این بازارها برای ورود اولیه می‌توان با عملیات فروش وارد بازار شد. به این روش که پیش‌بینی ما از بازار نشان از ریزش آن دارد، پس از انجام عملیات فروش و ریزش مناسب قیمت، با معامله خرید از بازار مورد نظر خارج می‌شویم. این شکل از معاملات در بازارها به ترید دوطرفه معروف است. در مطالبی که در آینده می‌خوانید، تمرکز ما روی بازار یک‌طرفه است، چراکه بازار آتی دوطرفه نیازمند دانش ابزار مشتقه است که در این قسمت از کار ما نمی‌گنجد و برای مطالعه بیشتر باید به قسمت معاملات آتی و اختیار معامله  مراجعه کنید.

مطالعه رفتار قیمت و الگوها در تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال، مطالعه رفتار قیمت و الگوها در بازار اوراق بهادار است. معامله‌گران با عملکرد دقیق گذشته قیمت و در درجه اول پیگیری نمودارها، الگوها و شاخص‌ها، می‌توانند رفتار قیمت در آینده را پیش‌بینی کنند.

یادگیری پیشرفته تحلیل تکنیکال می‌تواند با تشخیص روند قیمت و حجم نقدینگی، همچنین ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و شناسایی فرصت معامله، شما را تبدیل به یک معامله‌گر حرفه‌ای به‌منظور پیش‌بینی و شکار حرکات قیمتی کند. 

تکنیکالیست‌ها با کمک گرفتن از فرمول‌های ریاضی، ابزارها و نرم افزارهای تکنیکال موجود در نمودار قیمتی، اقدام به پیش‌بینی روند بعدی قیمت سهام می‌کنند. 

تحلیل تکنیکال را بر روی هر بازاری به‌منظور معامله سهام، شاخص‌ها، ارزهای دیجیتال و فارکس که قیمت‌ها از نیروهای عرضه و تقاضا تأثیر می‌پذیرند، می‌توان اعمال کرد.

اغلب افراد تازه‌وارد به بازار گرایش خاصی به تحلیل تکنیکال پیدا می‌کنند و بیشتر در همین سطح می‌مانند؛ دلیل این موضوع را می‌توان در دید خوبی که از یک نمودار می‌توان دریافت کرد، یافت. 

معامله‌گران تکنیکالی با توجه به دیدگاهشان در مورد نمودار، یک یا چند روش را به‌صورت ترکیبی برای معامله خود انتخاب می‌کنند. روش‌هایی نظیر کندل‌ها، خطوط روند و کانال‌ها، چنگال اندروز، الگوها، فیبوناچی، الیوت، هارمونیک از جمله این موارد هستند.

می‌توانیم با انتخاب نوع چارت به یک دید بهتر از قیمت سهم و انتخاب روش مناسب تحلیل تکنیکال برسیم. از جمله تقسیم‌بندی‌هایی که روی چارت انجام می‌شود:

  • نمودار خطی
  • نمودار میله‌ای
  • شمع‌های ژاپنی
  • هیکن آشی
  • نمودار هالو چارت(Hollow Candles)

سوالات متداول

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال، مطالعه رفتار قیمت و الگوها در بازار اوراق بهادار است. معامله‌گران با بررسی عملکرد دقیق گذشته قیمت و پیگیری نمودارها، الگوها و شاخص‌ها، می‌توانند رفتار قیمت را پیش‌بینی کنند.

تحلیل تکنیکال در کدام بازارها کاربرد دارد؟

تحلیل تکنیکال را بر روی هر بازاری به‌منظور معامله سهام، شاخص‌ها، ارزهای دیجیتال و فارکس که قیمت‌ها از نیروهای عرضه و تقاضا تأثیر می‌پذیرند، می‌توان اعمال کرد.

معامله یک‌طرفه چیست؟

در تحلیل تکنیکال بازار سهام ایران برای ورود اولیه به سهم باید با معامله خرید وارد شویم. در نهایت با اتمام روند یا با دست‌یابی به سود مدنظر با انجام معامله فروش از آن خارج شویم. به این نوع از معامله یک‌طرفه گفته می‌شود. 

معاملات در بازارهای دوطرفه چگونه است؟

در این بازارها برای ورود اولیه می‌توان با عملیات فروش وارد بازار شد. به این روش که پیش‌بینی ما از بازار نشان از ریزش آن دارد. پس از انجام عملیات فروش و ریزش مناسب قیمت، با معامله خرید از بازار مورد نظر خارج می‌شویم. این شکل از معاملات در بازارها به ترید دوطرفه معروف است.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments