الگوی هارمونیک AB=CD

الگوی هارمونیک AB=CD
زمان مطالعه: 3 دقیقه
انتشار ۵ آذر ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 12007
سطح حرفه ای

همان‌طور که احتمالا می‌دانید الگوی AB=CD یکی از ساده‌ترین الگو‌های هارمونیک است. این الگو همچنین از اهمیت بالایی میان الگو‌های هارمونیک برخوردار بوده چرا که پایه و اساس سایر الگو‌های هارمونیک در نظر گرفته می‌شود. 

این الگو همانند سایر الگو‌های هارمونیک در دو حالت صعودی و نزولی نمایان می‌گردد. جهت یاد‌گیری بهتر سایر الگو‌های هارمونیک نیاز است که ابتدا به‌ این‌ الگو به طور کامل مسلط شوید.

الگوی AB=CD صعودی 

الگوی AB=CD صعودی

الگوی AB=CD صعودی، با یک افت قیمت از نقطه A شروع می‌شود. به دنبال آن از نقطه B قیمت تغییر روند داده و تا نقطه C رشد خواهد کرد. لازم به ذکر است که قیمت در نقطه C به روی نسبت فیبوناچی ۰٬۶۱۸ تا ۰٬۷۸۶ خط AB قرار دارد.

حرکت بعدی قیمت یک اصلاح بوده و الگو در نقطه D که روی نسبت فیبوناچی ۱٬۲۷۲ تا ۱٬۶۱۸ خط BC قرار دارد، به پایان می‌رسد. نقطه D ابتدای روند پر‌قدرت صعودی است و می‌توان در‌این نقطه با ارسال سفارش خرید وارد معامله شد.

در این الگو می‌توان نقاط A-B-C را به عنوان اهداف قیمتی پیش رو متصور شویم. در صورت شکست مقاومت قیمتی A، می‌توان انتظار داشت که چارت قیمت تا تراز ۱٬۶۱۸ خط CD به رشد خود ادامه‌ دهد. 

حد ضرر الگوی AB=CD صعودی را می‌توان کمی پایین‌تر از نقطه D در نظر گرفت.

الگو‌ی AB=‌CD نزولی

الگوی AB=CD نزولی

الگوی AB=CD نزولی به وسیله یک موج صعودی از نقطه A تا B شروع می‌شود و به دنبال آن از نقطه B قیمت تغییر روند داده و قیمت تا نقطه C حرکت نزولی خود را ادامه خواهد‌ داد. لازم به ذکر است که قیمت در نقطه C به روی نسبت فیبوناچی ۰٬۶۱۸ تا ۰٬۷۸۶ خط AB قرار دارد.

آخرین حرکت قیمت در این الگو یک حرکت صعودی از نقطه C تا نقطه D بوده و الگو در نقطه D که روی نسبت فیبوناچی ۱٬۲۷۲ تا ۱٬۶۱۸ خط BC قرار دارد، به پایان می‌رسد.  نقطه D ابتدای روند نزولی نمودار است و در بازار‌های دو‌طرفه می‌توان در‌این نقطه با ارسال سفارش فروش وارد معامله شد و در قیمت‌های پایین‌تر با ارسال سفارش خرید از معامله خارج شد و سود خوبی را از این الگو کسب نمود.

در این معاملات می‌توان نقاط A-B-C را به عنوان اهداف قیمتی پیش رو، متصور شد و در این نقاط با ارسال سفارش خرید از معامله خارج شد. 

حد ضرر الگوی AB=CD نزولی را می‌توان کمی پایین‌تر از نقطه D در نظر‌گرفت.

نکته‌ای که بهتر است بدانید

هنگام تشخیص الگو‌های هارمونیک در نمودار و محاسبه نقطه D، بهتر است از تغییر روند نمودار اطمینان کامل پیدا کنیم و بعد اقدام به ورود کنیم. در نتیجه بهتر است منتظر واکنش قیمت بعد از لمس نقطه D بوده و در کندل های بعد از این نقطه راجع به ورود یا عدم ورود به سهم تصمیم گرفت. برای اطمینان از تغییر روند بسیاری از اندیکاتور‌ها در تحلیل تکنیکال می‌تواند کار‌ساز باشد. هم‌چنین فراگیری علم تابلو‌خوانی و کندل شناسی می‌تواند تا حد قابل توجهی تشخیص تغییر روند نمودار را آسان کند.

سوالات متداول

الگوی هارمونیک AB=CD چیست؟

الگوی AB=CD یکی از ساده‌ترین الگو‌های هارمونیک است. این الگو از اهمیت بالایی میان الگو‌های هارمونیک برخوردار بوده چرا که پایه و اساس سایر الگو‌های هارمونیک محسوب می‌شود. 

الگوی AB=CD چند حالت کلی دارد؟

به طور کلی الگوی AB=CD در دو حالت صعودی و نزولی نمایان می‌گردد.

الگوهای هارمونیک چیست؟

الگوهای هارمونیک با تلفیق اشکال هندسی و اعداد فیبوناچی شکل‌ گرفته‌اند. در نتیجه اعداد فیبوناچی به عنوان پایه و اساس این الگو‌ها به شمار می‌آیند.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
2 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments

با سلام . مرسی از مطلبی که درج فرمودید . مختصر و بسیار مفید به دور از هر گونه اضافه گویی ….. دمت گرم

با سلام
هدف ما جلب رضایت شماست، از همراهی شما صمیمانه سپاسگزاریم.