سرمایه گذاری در صندوق های صدور و ابطالی مفید در ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های صدور و ابطالی مفید در ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)
زمان مطالعه: 7 دقیقه
انتشار ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 1249
سطح مبتدی

ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)، سامانه معاملاتی اختصاصی کارگزاری مفید است که در عین ساده بودن کار با آن برای افراد مبتدی، امکانات زیادی را نیز در اختیار معامله‌گران حرفه‌ای قرار می‌دهد. از جمله این امکانات می‌توان به سرمایه گذاری در صندوق های صدور و ابطالی مفید از طریق این سامانه اشاره کرد.

آنچه در ادامه می‌خوانید:

ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)؛ سامانه‌ای کاربردی برای معامله و سرمایه گذاری در بورس

تمامی انواع اوراق قابل معامله در بورس و فرابورس را می‌توان از طریق ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) خرید و فروش کرد. اوراقی مانند سهام، حق تقدم سهام، اوراق خزانه دولتی، اوراق مشارکت، واحدهای صندوق‌های قابل‌معامله (ETF) و سایر اوراق بهادار. 

علاوه بر این، با هدف کمک به توسعه فرهنگ سرمایه گذاری غیرمستقیم، بخش مجزایی تحت عنوان «سرمایه گذاری» در ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) طراحی شده است. از طریق این بخش، می‌توان در تمامی صندوق‌های صدور و ابطالی مفید سرمایه‌گذاری کرد.

بخش سرمایه‌گذاری ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)

اگر از نسخه دسکتاپ ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) استفاده می‌کنید، از نوار ابزار سمت راست صفحه می‌توانید به بخش سرمایه گذاری وارد شوید.

ورود به بخش سرمایه گذاری در صندوق

اگر از نسخه موبایل ایزی تریدر اربیس استفاده می‌کنید، از مسیر زیر می‌توانید به بخش سرمایه گذاری دسترسی پیدا کنید.

بخش سرمایه گذاری در صندوق ایزی تریدر اربیس (نسخه موبایل)

نحوه ثبت درخواست صدور از طریق بخش سرمایه‌گذاری ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)

سرمایه گذاری آسان در صندوق‌های صدور و ابطالی مفید از طریق بخش «سرمایه گذاری» ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) امکان‌پذیر شده است. پیش از هر اقدامی، باید مبلغ سرمایه‌گذاری در قدرت خرید شما نزد کارگزاری باشد. بدین منظور از طریق واریز آنی یا ثبت فیش واریزی می‌توانید به راحتی قدرت خرید خود نزد کارگزاری را افزایش دهید.

در گام بعد، از بخش سرمایه گذاری صندوق مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس گزینه «صدور صندوق» را انتخاب کرده و درخواست صدور خود را ثبت کنید. در مرحله بعد مطابق تصاویر زیر، امکان وارد کردن مبلغ درخواستی برای صدور صندوق را خواهید داشت. در نهایت پس از مطالعه و پذیرش بیانیه ریسک و قرارداد سرمایه‌گذاری در صندوق، با کلیک بر روی گزینه «ثبت درخواست صدور»، این فرآیند از سوی شما به پایان رسیده و وارد مراحل تکمیل عملیات صدور خواهد شد.

نحوه سرمایه گذاری در صندوق از بخش سرمایه گذاری ۱
نحوه سرمایه گذاری در صندوق از بخش سرمایه گذاری ۲

مدت زمان صدور یا ابطال هر صندوق با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود اما نهایتا تا ۴ روز کاری پس از ثبت درخواست، صدور واحدها برای شما انجام شده و از همین بخش قابل مشاهده خواهد بود. همچنین مطابق تصویر زیر، تا پیش از تایید درخواست توسط واحد مالی، امکان لغو درخواست برای شما وجود دارد.

نحوه لغو درخواست سرمایه گذاری در صندوق

نحوه لغو درخواست صدور صندوق

با کلیک بر روی گزینه «تراکنش‌های من» در بخش سرمایه‌گذاری، می‌توانید تاریخچه کلیه تراکنش‌های صدور و ابطال صندوق‌های خود به همراه جزئیات آن‌‌ها را مشاهده کنید.

تراکنش‌های من برای سرمایه گذاری در صندوق

مشاهده جزئیات درخواست‌ها در بخش «تراکنش‌های من»

پس از صدور موفقیت‌آمیز واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری مدنظر، نام این صندوق به قسمت «صندوق‌های من» در بخش سرمایه‌گذاری سامانه ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) اضافه می‌شود. همچنین در این بخش می‌توانید مجموع دارایی سرمایه‌گذاری شده خود در صندوق‌های صدور و ابطالی را مشاهده کنید.

بخش «صندوق‌های من» در پنجره سرمایه‌گذاری ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)

بخش «صندوق‌های من» در پنجره سرمایه‌گذاری ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)

درخواست ابطال واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری

در صورتی که قصد ابطال واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری خود را داشته باشید، می‌توانید با چند گام ساده، از موقعیت سرمایه‌گذاری خود خارج شده و وجه نقد حاصل را دریافت کنید. گام اول برای ابطال واحدها، مراجعه به بخش «سرمایه‌گذاری» سامانه ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) است. مطابق تصویر زیر، در این پنجره فهرست صندوق‌هایی که اقدام به سرمایه‌گذاری در آن‌ها کرده‌اید، تحت عنوان «صندوق‌های من» به نمایش درآمده است. با انتخاب صندوق مدنظر، به صفحه صدور و ابطال آن صندوق منتقل می‌شوید. در این صفحه امکان مشاهده بازدهی، ویژگی‌ها و جزئیات صندوق، ارزش دارایی و همچنین فهرست تراکنش‌های خود در صندوق مربوطه را دارید.

نحوه ابطال صندوق سرمایه‌گذاری مرحله ۱

در مرحله بعدی با انتخاب گزینه «ابطال صندوق»، پنجره جدیدی به نمایش درمی‌آید که باید حساب بانکی مقصد و تعداد واحدی که قصد ابطال آن‌ها را دارید، در کادرهای مرتبط درج کنید. نهایتا نیز پس از فعال‌کردن تیک پذیرش توافقنامه‌ها و تعهدات، با انتخاب گزینه «ثبت درخواست ابطال»، مراحل ابطال از سوی شما به پایان رسیده و به فرآیند‌های تکمیلی وارد خواهد شد.

نحوه ابطال صندوق سرمایه‌گذاری مرحله ۲

همانطور که ذکر شد، در بخش سرمایه‌گذاری سامانه ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) این امکان فراهم شده است تا شماره حساب مقصدی را معرفی کنید که قصد دارید وجه حاصل از ابطال صندوق، به آن حساب واریز شود. این شماره حساب از میان شماره‌ حساب‌های به نام شما که در سامانه معاملاتی خود ثبت کرده‌اید، انتخاب می‌شود. در صورتی که قصد دریافت مبلغ به سایر حساب‌های بانکی خود را داشتید، کافیست تا از بخش «تقاضای وجه» اقدام به افزودن شماره حساب جدید کنید. این نکته را هم مد نظر قرار دهید که می‌توانید مبلغ حاصل از ابطال واحد‌های صندوق را به قدرت خرید خود اضافه کنید.

امکان انتخاب شماره حساب دلخواه برای دریافت وجه

صندوق سرمایه گذاری؛ راهکاری برای سرمایه گذاری حرفه‌ای در بورس

در حالت کلی به دو شیوه مستقیم و غیر مستقیم می‌توان در بورس سرمایه‌گذاری کرد.

سرمایه‌گذاری مستقیم به این معناست که سرمایه‌گذار به‌شخصه اقدام به تحلیل و خرید و فروش سهام کند. در این شیوه، سرمایه‌گذار باید به موضوعاتی مانند تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال و تابلوخوانی تسلط کافی داشته باشد تا بتواند شرایط را به‌خوبی تحلیل کرده و سهام ارزنده بازار را شناسایی کند. علاوه بر این باید با روانشناسی معاملات نیز آشنا باشد تا بتواند در خرید و فروش سهام موفق عمل کند.

سرمایه‌گذاری غیرمستقیم به این معناست که سرمایه‌گذار، دارایی خود را در اختیار متخصصان بازار سرمایه قرار دهد تا آن‌ها به جای وی اقدام به تحلیل بازار و خرید و فروش سهام کنند. سرمایه گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری و انعقاد قرارداد سبدگردانی اختصاصی از جمله روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس به شمار می‌روند.

از جمله مزیت‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم می‌توان به مدیریت حرفه‌ای دارایی‌ها، کنترل ریسک مناسب، صرفه‌جویی در زمان و عدم نیاز به دانش تحلیلی و معامله‌گری اشاره کرد.

اطلاعات بیشتر: مشاهده دوره ویدیویی صندوق‌های سرمایه‌گذاری

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

از نظر دارایی تحت مدیریت

صندوق‌های سرمایه گذاری از نظر ترکیب دارایی تحت مدیریت و در نتیجه میزان ریسک و بازدهی مورد انتظار از آن‌ها، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که پر مخاطب‌ترین آن‌ها عبارتند از: با درآمد ثابت، مختلط، سهامی، اهرمی، تضمین اصل سرمایه، بخشی، مبتنی بر سکه طلا و شاخصی.

از نظر شیوه سرمایه گذاری

صندوق‌های سرمایه گذاری از نظر شیوه سرمایه گذاری به دو نوع «صدور و ابطالی یا مبتنی بر صدور و ابطال» و «قابل معامله یا ETF» تقسیم می‌شوند. سرمایه گذاری در صندوق‌های قابل معامله شبیه به خرید و فروش سهام از طریق سامانه‌های معاملات آنلاین همه کارگزاری‌ها انجام می‌شود.

سرمایه گذاری در صندوق‌های صدور و ابطالی نیز از طریق مراجعه به یکی از شعب صندوق یا سایر شیوه‌های آنلاین همچون بخش «سرمایه‌گذاری» سامانه ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)، امکان‌پذیر است که طبق اعلامیه هر صندوق مشخص می‌شود. در تصویر زیر، با انواع صندوق های سرمایه‌گذاری کارگزاری مفید بیشتر آشنا خواهید شد.

صندوق‌های مفید در یک نگاه

صندوق های کارگزاری مفید در یک نگاه

بیشتر بخوانید: نحوه دسترسی به اپلیکیشن ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)

سوالات متداول

آیا امکان سرمایه گذاری در صندوق‌ها از طریق ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) وجود دارد؟

بله. برای سرمایه گذاری در صندوق‌های صدور و ابطالی، با مراجعه به بخش «سرمایه‌گذاری»، می‌توانید صندوق مدنظر را انتخاب کرده و در خواست صدور را ثبت کنید. همچنین خرید واحدهای صندوق‌های قابل معامله (ETF) نیز مشابه معامله سهام از طریق ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس) ممکن است.

بعد از ثبت درخواست، می‌توان فرآیند صدور یا ابطال را لغو کرد؟

بله تا زمانی که درخواست صدور یا ابطال شما به تایید واحد مالی نرسیده باشد شما امکان آن را دارید تا از بخش «تراکنش‌های من» جزئیات تراکنش مربوطه را مشاهده و گزینه «لغو درخواست» را انتخاب کنید.

آیا می‌توان مطلع شد که درخواست صدور یا ابطال ما در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

با ورود به بخش سرمایه‌گذاری در سامانه ایزی تریدر نسخه جدید (اربیس)، همه اطلاعات مربوط به درخواست ثبت شده توسط شما در قسمت «تراکنش‌های من» قابل مشاهده خواهد بود. در صورت تمایل به مشاهده فرآیند صدور یا ابطال، روی گزینه «جزئیات» کلیک کنید تا مراحل طی شده برای درخواست شما به نمایش درآید.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments