اهمیت سرمایه گذاری برای کودکان

زمان مطالعه: 6 دقیقه
انتشار ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 2742
سطح مبتدی

سرمایه گذاری برای کودکان یک فرایند بلندمدت و پیوسته است. شروع سرمایه‌گذاری از اولین روزهای تولد می‌تواند اولین قدم برای آشنایی با مفاهیم سرمایه‌گذاری برای فرزندان در آینده باشد. شاید ذکر این نکته برای شما جالب باشد که بدانید در اکثر کشورهای پیشرفته جهان حدود ۴۰ درصد از والدین چندین ماه پیش از به‌دنیا آمدن فرزندشان اقدام به سرمایه‌گذاری جهت تامین آتیه آن‌ها کرده و این سرمایه‌گذاری تا ۱۸ سالگی برای فرزندان ادامه دارد. در حقیقت، سرمایه گذاری برای کودکان بهتر است از بدو تولد آغاز شود، زیرا سرمایه گذاری در بلند مدت معمولا نتایج و عملکرد بهتری دارد.

در واقع با سرمایه‌ گذاری بلندمدت برای کودکان از سنین بسیار کم مثل نوزادی، فرزندان در آینده راحت‌تر می‌توانند به اهداف مد نظر خود برسند. از طرف دیگر، سرمایه‌گذاری زودهنگام و بلندمدت، ممکن است به فرزندان این امکان را دهد که در آینده استقلال بیش‌تری در تصمیمات خود داشته باشند.

امتیاز‌های سرمایه‌گذاری برای کودکان

سرمایه‌گذاری زود هنگام امتیاز‌هایی را برای فرزندان به همراه دارد که از جمله این مزایا می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

حفاظت از دارایی در برابر تورم و افزایش قیمت‌ها

تورم عاملی است که می‌تواند قدرت خرید را تحت تاثیر قرار دهد. سرمایه‌گذاری در ابزارهای نوین مثل صندوق‌‌های سرمایه‌ گذاری می‌تواند ارزش دارایی‌‌ها در برابر تورم حفظ کرده و قدرت خرید را افزایش دهد. در نتیجه می‌تواند گزینه مناسبی به جهت سرمایه گذاری برای کودکان محسوب شود. به طور مثال اگر ۱ میلیون تومان در پاییز سال ۱۳۹۲ در صندوق توسعه اطلس مفید سرمایه‌گذاری شده بود امروز و پس از گذشت نزدیک به یک دهه ارزش آن به نزدیکی ۴۰ میلیون تومان می‌رسید. 

آینده‌نگری با سرمایه گذاری برای کودکان

سرمایه‌گذاری زودهنگام باعث می‌شود که متناسب با رشد سن فرزندان، دارایی‌ آن‌ها چندین برابر رشد را تجربه کند و فرزندان در سنین جوانی استقلال مالی بیش‌تر و امکان رسیدن به اهداف مورد نظر خود را داشته باشند. اهدافی مثل تحصیل در رشته مورد علاقه، ازدواج، خرید اتومبیل، سبک زندگی مورد علاقه و سایر اهداف می‌تواند از طریق یک سرمایه‌گذاری درست و مداوم به وقوع بپیوندند.

همه والدین دوست دارند فرزند یا فرزندانشان زندگی امن و مناسبی در آینده داشته باشند. از طرف دیگر همیشه چالش‌هایی ممکن است در زندگی رخ دهد که نیازمند صرف منابع مالی باشد. بنابراین، سرمایه گذاری برای کودکان در بلند‌مدت کمک می‌کند تا در صورت بروز چالش‌های گوناگون، بتوانند با آرامش‌ خاطر بیشتری با این چالش‌ها روبرو شوند.

همچنین با توجه به افزایش تدریجی هزینه‌های تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی، فرزندان از سنین کودکی نیاز به آموزش و تحصیل پیدا می‌کنند. بنابراین، با یک سرمایه‌گذاری مناسب در بلند‌مدت می‌توان از رشد مرکب دارایی‌ در تامین هزینه‌های تحصیلی بهره برد.

بهترین ابزارهای سرمایه گذاری برای کودکان

در ایران ابزارهای متنوعی برای سرمایه‌ گذاری وجود دارد. سرمایه‌گذاری در سهام، طلا، ارز و مسکن از جمله رایج‌ترین ابزارهای سرمایه‌گذاری در ایران هستند. سرمایه‌گذاری مستقیم در سهام نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد و از طرفی، سرمایه‌گذاری در دارایی‌هایی مانند مسکن و حتی طلا نیازمند نقدینگی بالا است. بنابراین، یکی از بهترین ابزارهای سرمایه گذاری برای کودکان در ایران بهره‌گیری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. در نمودار زیر می‌توانید بازدهی صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری مفید را در ۵ سال اخیر در مقایسه با سایر دارایی‌ها مشاهده کنید:

از مهم‌ترین مزیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • نقدشوندگی بالا
  • شفافیت 
  • نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار بر عملکرد صندوق‌ها
  • تنوع‌بخشی به سبد دارایی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند و همین موضوع سرمایه گذاری برای کودکان را آسان‌تر می‌کند. شما می‌توانید برای فرزندان خود در انواع صندوق‌های کارگزاری مفید مثل صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی، صندوق سرمایه‌گذاری شاخصی، صندوق سرمایه‌گذاری طلا، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط و اهرمی سرمایه‌گذاری کنید. لازم به ذکر است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری معاف از مالیات بوده و با حداقل سرمایه ۱۰۰ هزار تومان می‌توان در انواع صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرد.

سرمایه‌‌گذاری برای نوزادان 

طبق ماده ۱۱ قانون جوانی جمعیت، وزارت اقتصاد و دارایی برای فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ به بعد، مبلغی را جهت سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی قابل معامله (ETF) اختصاص می‌دهد. در این مرحله برای نوزادان متولد در سال ۱۴۰۱ این خرید انجام می‌شود و در مرحله بعد که تاریخ آن متعاقبا اعلام می‌شود، برای متولدین ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نیز این خرید انجام خواهد شد.

صندوق‌های سهامی اطلس (توسعه اطلس مفید) و شاخصی آرام مفید از جمله صندوق‌های این طرح هستند. شما می‌توانید با مراجعه به نشانی my.gov.ir نسبت به سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی برای فرزندان خود اقدام کنید. در این طرح امکان انتخاب ۳ صندوق جهت سرمایه‌گذاری وجود داشته و تا سن ۲۴ سالگی امکان برداشت از این طرح وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: «نحوه خرید صندوق سهامی برای نوزادان»

چرا در صندوق‌های اطلس و آرام سرمایه‌گذاری کنیم؟ 

شرکت سبد‌گردان مفید با ارائه ۱۵ صندوق سرمایه‌گذاری متنوع در طی ۱۵ سال اخیر نقش مهمی در رفع نیازهای سرمایه‌گذاری فعالان بازار سرمایه کشور داشته است. صندوق اطلس مفید از بدو تاسیس (دی ۱۳۹۲) تا دوره منتهی به انتهای تیر ماه ۱۴۰۲، با کسب بیش از ۳۷۰۰ درصد بازدهی، عملکرد بسیار موفقی را از خود به جای گذاشته است. این صندوق دارای مدیریت حرفه‌ای و فعالی است و همچنین نقدشوندگی مناسبی را به دلیل وجود رکن بازارگردان دارد.

 از طرف دیگر صندوق شاخصی قابل معامله آرام مفید نیز با توجه به‌اینکه یک صندوق مبتنی بر شاخص کل بورس است می‌تواند متناسب با شاخص کل بورس بازدهی داشته باشد. بنابراین، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های اطلس و آرام می‌تواند گزینه مناسبی برای فرزندان متولد سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ باشد.

بیشتر بخوانید: صندوق بازنشستگی

سوالات متداول

بهترین سرمایه گذاری برای کودکان در ایران چیست؟

یکی از بهترین ابزارهای سرمایه گذاری برای کودکان در ایران، استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری انواع مختلفی دارند و امکان سرمایه‌گذاری اختصاصی در انواع دارایی‌ها را دارند.

مزایای سرمایه‌گذاری زودهنگام برای فرزندان چیست؟

از مهمترین مزایای سرمایه‌گذاری برای فرزندان می توان به امنیت مالی و حفاظت از دارایی در برابر تورم اشاره کرد.

سرمایه‌گذاری برای نوزدان چگونه انجام می‌شود؟

طبق ماده ۱۱ قانون جوانی جمعیت، وزارت اقتصاد و دارایی برای فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ به بعد، مبلغی را جهت سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سهامی قابل معامله (ETF) اختصاص می‌دهد. در این مرحله برای نوزادان متولد در سال ۱۴۰۱ این خرید انجام می‌شود و در مرحله بعد که تاریخ آن متعاقبا اعلام می‌شود، برای متولدین ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نیز این خرید انجام خواهد شد و صندوق‌های سهامی اطلس (توسعه اندوخته آینده) و شاخصی آرام مفید از جمله صندوق‌های این طرح هستند.

امیرعلی علیزاده کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments