صندوق سرمایه گذاری مختلط

صندوق سرمایه گذاری مختلط یکی از انواع صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه است. در مطلب «هر آنچه باید درباره انواع صندوقهای سرمایهگذاری بدانید» گفتیم که صندوقهای سرمایهگذاری با توجه به ترکیب داراییهای تحت مالکیت طبقهبندی میشوند. برخی از آن ها عمده وجوه خود را در سهام سرمایهگذاری میکنند، از این رو صندوق سهامی نامیده میشوند؛ برخی دیگر اکثر وجوه خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری کرده و صندوق با درآمد ثابت نامیده میشوند و تعدادی نیز در سهام و اوراق با درآمد ثابت به نسبت تقریباً مساوی سرمایهگذاری میکنند، صندوق مختلط نامیده میشوند. در این بین نیز صندوقهای وجود دارند که از یک شاخص مبنا پیروی میکنند و از اوراق بهادار متناسب با یک شاخص تشکیل میشوندو صندوقهای شاخصی نامیده میشوند.
نسبت دارایی سهام و اوراق با درآمد ثابت صندوق سرمایه گذاری مختلط ممکن است در طول زمان تغییر یابد. این نسبت حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد سهام است و مابقی شامل اوراق با درآمد ثابت است که با توجه به وضعیت بازار و نظر مدیر سرمایهگذاری آن صندوق تغییر میکند. در حقیقت صندوق سرمایه گذاری مختلط این امکان را برای سرمایهگذاران به وجود میآورد تا با سرمایهگذاری در آنها بتوانند از مزایای تنوعبخشی نیز بهرهمند شوند. همچنین تنوع در درصد سهام و اوراق موجب میشود در شرایط بازار نوسانی عملکرد مناسبتری را از صندوق شاهد باشیم.
بازده صندوق سرمایه گذاری مختلط
این صندوقها با دید میانمدت اغلب بازده بالاتری از سپردههای بانکی و صندوقهای با درآمد ثابت کسب میکنند. اما بهطورکلی رویکرد محافظهکارانه خود را حفظ کرده و حدود نیمی از دارایی را در اوراق با ریسک پایین و اوراق با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند. در واقع میتوان صندوقهای مختلط را حد میانی صندوقهای سهامی و صندوقهای با درآمد ثابت بهلحاظ ریسک و بازده احتمالی مورد انتظار دانست.
ریسک صندوق سرمایه گذاری مختلط
ریسک این صندوقها نسبت به صندوقهای سهامی کمتر است. همچنین این صندوقها مزایای اوراق سهام و درآمد ثابت را توأمان دارند؛ بدین معنی که پتانسیل کسب بازده بالاتر بهوسیله سهام و نوسانات قیمتی کمتر بهوسیله اوراق با درآمد ثابت را فراهم می کنند. گفتنی است در صورت افت بازار، سرمایهگذاران در صندوقهای مذکور به دلیل ترکیب اوراق با درآمد ثابت و سهام، زیان احتمالی کمتری از صندوقهای سهامی متحمل میشوند. در صورت رشد بازار سهام، بازده احتمالی بالاتر از صندوق های درآمد ثابت برای سرمایه گذاران را کسب خواهد کرد.
خوب است بدانید بر اساس آمار منتهی به مرداد ۱۳۹۷ تعداد صندوقهای مختلط حدود ۲۰ صندوق و ارزش روز داراییهای آنها برابر با ۳ هزار میلیارد تومان است، همچنین حدود ۱۷ هزار و ۷۶۲ نفر از افراد حقیقی و حقوقی در آنها سرمایهگذاری کردهاند.
قانون تخصیص داراییها در صندوقهای مختلط
شرح | دارایی سهام | دارایی اوراق با درآمد ثابت |
---|---|---|
صندوقهای مختلط | حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد | حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد |
سوالات متداول
همیشه ثابت نیست و ممکن است در طول زمان تغییر یابد. این نسبت حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد سهام است و مابقی شامل اوراق با درآمد ثابت است
نسبت دارایی با توجه به وضعیت بازار و نظر مدیر سرمایهگذاری آن صندوق تغییر میکند.
میتوان صندوقهای مختلط را حد میانی صندوقهای سهامی و صندوقهای با درآمد ثابت به لحاظ بازده احتمالی دانست.
ریسک این صندوقها نسبت به صندوقهای سهامی کمتر است.
سلام میانگین سود درسالهای گذشته برای صندوق سرمایه گذاری مختلط مفید چند درصد بوده است؟
با سلام
صندوق سرمایهگذاری «توسعه ممتاز» که به اختصار به آن صندوق «ممتاز» گفته میشود، تنها صندوق سرمایهگذاری مختلط کارگزاری مفید است. جهت بررسی بازدهی صندوق ممتاز در بازههای زمانی مختلف، به صفحه صندوق ممتاز در سایت کارگزاری مفید مراجعه نمایید.
همچنین میتوانید به سایت صندوق ممتاز مراجعه کرده و از قسمت «گزارشهای صندوق»، بازدهی دورهای آن را به توجه به تاریخی که مد نظر دارید، مشاهده کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله «صندوق سرمایهگذاری ممتاز» را در سایت مطالعه نمایید.
باسلام. اولا چگونه میتوان در صندوق مختلط سرمایه گذاری کرد
دوما. اگر این کارگزاری محترم با تجمیع سرمایه برای مشتریان خود بیت کوین خریداری میکردند الان مشتریان با چه حجمی صاحب بیت کوین ویا غیرو……بودند و اگر این اتفاق بیفتد میدونید دیگه هیچ کس جای دیگری سرمایهگذاری نمیکردند وهمه به کارگزاری مفيد رو میآورند. و خیالشون هم از این بابت راحت بود. و این کارگزاری اولین کارگزاری کل دنیا میشد؟ نمیدونم تونستم مطلب را برسونم؟ با تشکر و سپاس فراوان از شما
با سلام
زمینه فعالیت کارگزاری مفید بازار مالی ایران میباشد. همچنین صندوق سرمایهگذاری «توسعه ممتاز» که به اختصار به آن صندوق «ممتاز» گفته میشود، تنها صندوق سرمایهگذاری مختلط کارگزاری مفید است. صندوق «ممتاز» مبتنی بر صدور و ابطال میباشد. جهت شروع سرمایهگذاری در این صندوق میتوانید از اپلیکیشن «مفید» استفاده نمایید. جهت بهرهمندی از این امکان میبایست از نسخه به روزرسانی شده اپلیکیشن در گوگلپلی استفاده فرمایید. در نظر داشته باشید، مدت زمان صدور واحد صندوق «ممتاز» در اپلیکیشن مفید سه الی پنج روز کاری است. توجه داشته باشید، پس از صدور اولیه صندوق مذکور، امکان صدور و ابطال اینترنتی در سایت صندوق ممتاز وجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله «صندوق سرمایهگذاری ممتاز» را مطالعه نمایید.
من نمیتونم ثبت نام کنم تو صندوق ممتاز همش میزنه دسترسی برای این سایت ممنوع هست
با سلام
صندوق «ممتاز» یک صندوق سهامی مبتنی بر صدور و ابطال کارگزاری مفید است که خرید آن از طریق اپلیکیشن «مفید» امکانپذیر میباشد و جهت بهرهمندی از این امکان میبایست اپلیکیشن مذکور را از «گوگلپلی» دانلود نمایید. چنانچه به اپلیکیشن «مفید» دسترسی نداشته باشید، میتوانید از طریق شماره تماس 0218700 با مرکز تماس کارگزاری مفید همه روزه و ۲۴ ساعت شبانهروز و همچنین آدرس ایمیل 8700@emofid.com و چت آنلاین کارگزاری مفید در سامانههای معاملاتی، شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۶:۳۰ الی ۰۰:۳۰ با کارشناسان در ارتباط باشید. پس از صدور واحد از طریق اپلیکیشن مفید، دسترسی شما به امکان صدور و ابطال اینترنتی در سایت صندوق مورد نظر فراهم خواهد شد. پس از خرید واحد از طریق اپلیکیشن مفید، و یا ارتباط با پشتیبانی، در صورتی که برای اولین بار از سایت صندوق استفاده میکنید و نام کاربری ندارید، ابتدا روی گزینه «فراموشی رمز عبور» کلیک کنید و سپس گزینه «بازیابی کلمه عبور با استفاده از شماره تلفن همراه» را انتخاب نمایید. سپس کد ملی خود را وارد کنید و کد پیامک شده به تلفن همراهتان را در بخش مربوطه بنویسید. در نهایت رمز عبور جدید تعریف کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله «صدور و ابطال اینترنتی صندوقهای کارگزاری مفید» را مطالعه نمایید.