صندوق مختلط چیست؟

صندوق سرمایه گذاری مختلط
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۲۷ دی ۱۴۰۱
تعداد بازدید: 21406
سطح مبتدی

صندوق مختلط یکی از انواع صندوق های سرمایه گذاری موجود در بازار سرمایه است که حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد پرتفوی خود را به سهام و مابقی را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص می‌دهد. از نظر بازدهی نیز این صندوق بازدهی بین صندوق سهامی و صندوق درآمد ثابت را دارد.

در مطلب «هر آنچه باید درباره انواع صندوق های سرمایه گذاری بدانید» گفتیم که صندوق‌های سرمایه‌گذاری با توجه به ترکیب دارایی‌های تحت مالکیت طبقه‌بندی می‌شوند. برخی از آن ها عمده وجوه خود را در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند، از این رو صندوق سهامی نامیده می‌شوند؛ برخی دیگر اکثر وجوه خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری کرده و صندوق با درآمد ثابت نامیده می‌شوند و تعدادی نیز در سهام و اوراق با درآمد ثابت به نسبت تقریباً مساوی سرمایه‌گذاری می‌کنند، صندوق مختلط نامیده می‌شوند. لازم به ذکر است که صندوق تضمین اصل سرمایه مفید یکی از صندوق‌های مختلط است که به‌تازگی پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

همچنین برای خرید و فروش واحدهای صندوق‌ تضمین کارگزاری مفید، می‌توانید با کلیک بر روی لینک زیر، درخواست خود را از طریق مفید اپ ثبت کنید.

در این بین نیز صندوق‌هایی وجود دارند که از یک شاخص مبنا پیروی می‌کنند و از اوراق بهادار متناسب با یک شاخص تشکیل می‌شوندو صندوق‌ سرمایه گذاری شاخصی نامیده می‌شوند.

نسبت دارایی‌ سهام و اوراق با درآمد ثابت صندوق سرمایه گذاری مختلط ممکن است در طول زمان تغییر یابد. این نسبت حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد سهام است و مابقی شامل اوراق با درآمد ثابت است که با توجه به وضعیت بازار و نظر مدیر سرمایه‌گذاری آن صندوق تغییر می‌کند. در حقیقت صندوق سرمایه گذاری مختلط این امکان را برای سرمایه‌گذاران به وجود می‌آورد تا با سرمایه‌گذاری در آن‌ها بتوانند از مزایای تنوع‌بخشی نیز بهره‌مند شوند. همچنین تنوع در درصد سهام و اوراق موجب می‌شود در شرایط بازار نوسانی عملکرد مناسب‌تری را از صندوق شاهد باشیم.

بازده صندوق سرمایه گذاری مختلط

این صندوق‌ها با دید میان‌مدت اغلب بازده بالاتری از سپرده‌های بانکی و صندوق‌های با درآمد ثابت کسب می‌کنند. اما به‌طورکلی رویکرد محافظه‌کارانه خود را حفظ کرده و حدود نیمی از دارایی را در اوراق با ریسک پایین و اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند. در واقع می‌توان صندوق‌های مختلط را حد میانی صندوق‌های سهامی و صندوق‌های با درآمد ثابت به‌لحاظ ریسک و بازده احتمالی مورد انتظار دانست.

ریسک صندوق سرمایه گذاری مختلط

ریسک این صندوق‌ها نسبت به صندوق‌های سهامی کمتر است. همچنین این صندوق‌ها مزایای اوراق سهام و درآمد ثابت را توأمان دارند؛ بدین معنی که پتانسیل کسب بازده بالاتر به‌وسیله سهام و نوسانات قیمتی کمتر به‌وسیله اوراق با درآمد ثابت را فراهم می کنند. گفتنی است در صورت افت بازار، سرمایه‌گذاران در صندوق‌های مذکور به دلیل ترکیب اوراق با درآمد ثابت و سهام، زیان احتمالی کمتری از صندوق‌های سهامی متحمل می‌شوند. در صورت رشد بازار سهام، بازده احتمالی بالاتر از صندوق های درآمد ثابت برای سرمایه گذاران را کسب خواهد کرد.

خوب است بدانید بر اساس آمار منتهی به تیر ماه ۱۴۰۲، تعداد صندوق‌های مختلط حدود ۲۳ صندوق و ارزش روز دارایی‌های آن‌ها نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان است.

قانون تخصیص دارایی‌ها در صندوق‌های مختلط

شرحدارایی سهامدارایی اوراق با درآمد ثابت
صندوق‌های مختلطحداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصدحداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد

نکته: در صورتی‌که در خصوص ریسک سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید از مطلب «صندوق سرمایه گذاری بدون ریسک» استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با صندوق قابل معامله درآمد ثابت

سوالات متداول

نسبت دارایی‌ سهام و اوراق با درآمد ثابت صندوق سرمایه گذاری مختلط چگونه است؟

همیشه ثابت نیست و ممکن است در طول زمان تغییر یابد. این نسبت حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد سهام است و مابقی شامل اوراق با درآمد ثابت است

نسبت دارایی یک صندوق سرمایه گذاری مختلط در چه صورت تغییر می‌کند؟

نسبت دارایی با توجه به وضعیت بازار و نظر مدیر سرمایه‌گذاری آن صندوق تغییر می‌کند.

بازده صندوق‌ سرمایه گذاری مختلط چگونه است؟

می‌توان صندوق‌های مختلط را حد میانی صندوق‌های سهامی و صندوق‌های با درآمد ثابت به‌ لحاظ بازده احتمالی دانست.

ریسک صندوق‌ سرمایه گذاری مختلط چه اندازه است؟

ریسک این صندوق‌ها نسبت به صندوق‌های سهامی کمتر است.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
guest
10 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین
Inline Feedbacks
View all comments
ظهرابی

سلام میانگین سود درسالهای گذشته برای صندوق سرمایه گذاری مختلط مفید چند درصد بوده است؟

کارگزاری مفید

با سلام
صندوق های مختلط کارگزاری مفید، تحت عنوان صندوق «تضمین» و «ممتاز» در حال فعالیت هستند.
جهت بررسی بازدهی این صندوق‌ها می‌توانید به سایت آن‌ها مراجعه کرده و از قسمت «گزارش‌های صندوق‌»، بازدهی دوره‌ای آن‌ها را به توجه به تاریخی که مد نظر دارید، مشاهده کنید.
جهت کسب اطلاعات بیش‌تر مقاله‌های «صندوق سرمایه‌گذاری ممتاز» و «صندوق تضمین اصل سرمایه مفید با رکن ضامن » را مطالعه نمایید.

حمید رئیسی

من نمیتونم ثبت نام کنم تو صندوق ممتاز همش میزنه دسترسی برای این سایت ممنوع هست

کارگزاری مفید

با سلام
جهت صدور و ابطال واحد‌های صندوق ممتاز، می‌توانید از طریقاپلیکیشن مفید، سایت صندوق و قسمت سرمایه‌گذاری در ایزی‌تریدر اقدام نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا مقاله «صندوق سرمایه گذاری ممتاز» را مطالعه کنید.

فرهاد

سود سالانه صندوق ممتاز چه قدر است

کارگزاری مفید

با سلام
جهت اطلاع از بازدهی صندوق «ممتاز» به سایت صندوق ممتاز مراجعه نموده و از قسمت گزارش‌های صندوق‌، بازدهی دوره‌ای‌ آن را با توجه به تاریخی که مد نظر دارید، مشاهده نمایید.
توجه داشته باشید که صندوق ممتاز پرداخت سود به صورت دوره ای و ماهانه ندارد.
جهت کسب اطلاعات بیش‌تر مقاله‌ «صندوق سرمایه‌گذاری ممتاز» را مطالعه کنید.

منتظری

سلام
من قصد دارم سرمایه گذاری کنم ولی راستش تجربه تلخی از فعالیت مستقیم در بورس داشتم و به خاطر همین نگرانم همین تجربه دوباره در صندوق سرمایه گذاری برام ایجاد بشه. البته میدونم ساز و کارش با سرمایه گذاری مستقیم در بورس متفاوته و ریسکش کمتره ولی دوست دارم تجربه دیگران رو از این سرمایه کذاری بشنوم.شما می‌تونید کمکم کنید؟

کارگزاری مفید

با سلام
صندوق‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به ترکیب دارایی تحت مدیریت، سطح ریسک متفاوتی دارند. در نتیجه هر شخص با هر درجه از میزان ریسک‌پذیری می‌تواند صندوق مناسب خود را انتخاب کند. علاوه بر این ویژگی‌های دیگری مانند عملکرد صندوق، دارایی تحت مدیریت و… وجود دارد که به شما در انتخاب بهترین صندوق کمک خواهد کرد.
جهت مشاره رایگان شماره تماس خود را در لینک وارد کنید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

امید براتی توانا

سلام و عرض ادب
به چارت های صندوق های سرمایه گذاری به چه صورت میشه دسترسی داشت؟؟

کارگزاری مفید

با سلام.
برای بررسی نمودار و ترکیب دارایی صندوق‌ها می‌توانید سایت هر صندوق را بررسی نمایید.