نزدک؛ دومین بازار معاملات سهام در جهان

نزدک؛ دومین بازار معاملات سهام در جهان
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۱۰ آبان ۱۴۰۲
تعداد بازدید: 6912
سطح نیمه حرفه ای

دسترسی سریع‌تر به مطالب:

واژه «نزدک» مخفف عبارت انگلیسی (National Association of Securities Dealers Automated Quotations) و به معنای (اتحادیه ملی سامانه اعلام قیمت خودکار اوراق بهادار) است. نزدک (NASDAQ) در هشتم فوریه سال ۱۹۷۱ تأسیس شد. از این بازار به‌عنوان یکی از بزرگترین بازارهای معاملات الکترونیک سهام در جهان نیز یاد می‌شود. چرا که بیشترین مقدار معامله سهام را نسبت به هر بازار بورس دیگری دارد. این بازار نزدیک به نیم‌قرن پیش توسط انجمن ملی معامله‌گران اوراق بهادار NASD پایه‌گذاری شد.

بزرگترین بازار بورس

بازار بورس نزدک آمریکا با حضور بیش از سه هزار و ۲۰۰ شرکت پذیرفته‌ شده در آن، بیشترین دفعات معاملات را نسبت به دیگر بورس‌های جهان انجام می‌دهد. این بازار در دو بازه زمانی به دادوستد و فعالیت می‌پردازد. بورس نزدک در طول شبانه‌روز نزدیک به ۶ساعت کاری را به خود اختصاص می‌دهد و از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح به‌وقت محلی نیویورک تا ساعت ۱۶ فعالیت خود را ادامه می‌دهد. در هر روز کاری با به صدا درآمدن زنگ وال‌استریت، این بورس میزبان هزاران سهامدار خواهد بود.

وال‌استریت در طول روزهای کاری بسیار پر رفت‌وآمد و شلوغ است. اما برخی از سهامداران برای فرار از شلوغی، «معاملات قبل از شروع ساعات کاری (Pre-Market) و معاملات پس از پایان ساعات کاری (After Market) را انتخاب می‌کنند. در بازار نزدک، این امکان مهیاست که قبل از شروع بازار‌ و پس از اتمام آن نیز سهامداران به خرید و فروش بپردازند. اما زمینه فعالیت این دو بازه زمانی با ساعات اصلی بازار کمی متفاوت است.

نیویورک از معدود شهرهای دنیاست که میزبان دو بازار بورس یعنی بورس نزدک (NASDAQ) و بازار بورس نیویورک (NYSE) است. احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که تفاوت این دو بازار چیست؟

یکی از تفاوت‌های اصلی بورس نزدک و بورس نیویورک در شیوه انجام معاملات است. زیرا معاملات در بورس نیویورک، به صورت مستقیم و بین خریدار و فروشنده انجام می‌شود؛ اما در بورس نزدک، قیمت از سوی خریدار و فروشنده به واسطه‌های مرکزی ارسال می‌شود و برای انجام معاملات، به جای کارگزاری‌ها از شبکه بسیار بزرگی از کامپیوترها استفاده می‌شود.

ساعات معاملاتی پس از بازار‌ در نزدک

در این ساعات معاملاتی که پس از تعطیلی بازار صورت می‌پذیرد، معامله‌کنندگان در ساعات ۱۶ تا ۲۰ به‌وقت محلی به دادوستد می‌پردازند. کریس کانکنن، مدیر اجرایی وقت بخش خدمات گروه نزدک، دلیل انتخاب این ساعات معاملاتی را بدین‌صورت توضیح می‌دهد: بسیاری از گزارش عملکردها و گزارش حسابرسی شرکت‌های بورسی پس از ساعات معاملاتی یا حتی قبل از شروع بازار‌ منتشر شده و این باعث می‌شود ارزش ذاتی سهام دارای نوسان شود. بنابراین تعدادی از سهامداران که نوسان‌گیر هستند و از تغییر ارزش ذاتی سهم سود می‌برند، این ساعات معاملاتی را انتخاب می‌کنند.

معامله قبل از شروع بازار‌ در نزدک

همان‌طور که از اسم این دسته از معاملات پیداست، این معاملات قبل از شروع بازار یعنی قبل از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح به‌وقت آمریکا انجام می‌شوند. این گروه از متقاضیان معاملات در این بازار را از ساعت چهار صبح تا ۹ و ۳۰ دقیقه به ثبت می‌رسانند. جذابیت معاملات در ساعات قبل از شروع بازار‌ با معاملات پس از تعطیلی بازار یکسان است. افرادی که در زمان قبل یا بعد از بازار‌ اصلی معاملات خود را انجام می‌دهند، می‌خواهند از سرمایه‌گذارانی که در ساعات اصلی دادوستد می‌کنند، پیشی گرفته و با استفاده از اطلاعیه شرکت‌ها به سود مناسبی دست یابند.

سوالات متداول

نزدک چیست؟

از این بازار به‌عنوان یکی از بزرگترین بازارهای معاملات الکترونیک سهام در جهان نیز یاد می‌شود. چرا که بیشترین مقدار معامله سهام را نسبت به هر بازار بورس دیگری دارد. این بازار نزدیک به نیم‌قرن پیش توسط انجمن ملی معامله‌گران اوراق بهادار NASD پایه‌گذاری شد.

معامله قبل از شروع بازار‌ در نزدک چیست؟

این معاملات قبل از شروع بازار یعنی قبل از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح به‌وقت آمریکا انجام می‌شوند.  افرادی که قبل بازار‌ اصلی معاملات خود را انجام می‌دهند، می‌خواهند با استفاده از اطلاعیه شرکت‌ها کسب سود کنند.

چرا تعدادی از معامله‌گران قبل یا بعد از ساعت بازار در نزدک معامله می‌کنند؟

بسیاری از گزارش عملکردها و گزارش حسابرسی شرکت‌های بورسی بعد یا حتی قبل از شروع بازار‌ منتشر می‌شود. این موضوع  باعث می‌شود ارزش ذاتی سهام دارای نوسان شود. بنابراین تعدادی از نوسان‌گیران از تغییر ارزش ذاتی سهم سود برده و این ساعات معاملاتی را انتخاب می‌کنند.

برچسب‌ها:, ,
Amir dejman کارشناس بازار سرمایه
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments