گواهی سپرده کالایی زعفران
معاملات گواهی سپرده کالایی زعفران از بهمن ماه سال ۹۵ در بورس کالا راهاندازی شد. فرآیند ایجاد یک گواهی سپرده کالایی زعفران به این شکل است که دارنده زعفران به یکی از انبارهای معرفی شده توسط بورس کالا مراجعه نموده و پس از انجام مراحل آن، انبار نسبت به پذیرش کالا اقدام نموده و قبض انبار را به نام مالک صادر می نماید. قبضهای صادر شده توسط انبار، ظرف یک روز کاری به گواهی سپرده تبدیل شده و قابلیت معامله پیدا میکند.
توجه: آخرین روز معاملاتی نمادهای گواهی سپرده کالایی زیر، تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۱۵ بوده و حداکثر فرصت برای تحویل کالای مربوط به این نمادها، تا روز ۱۴۰۲/۱۲/۲۲ است.
خرید و فروش گواهی سپرده زعفران و روش دریافت فیزیکی
برای خرید این گواهی باید از یکی از کارگزاران ارائه دهنده خدمات معاملاتی کد بورسی و کد معاملاتی دریافت کنید.
توجه داشته باشید برای انجام معاملات گواهی سپرده کالایی زعفران نیازی به دریافت کد بورس کالا نیست.
پس از دریافت کد معاملاتی، وارد یکی از سامانههای آنلاین مانند ایزیتریدر شده و پس از جستوجوی نماد مربوطه، سفارش خود را ثبت کنید. در خرید و فروش این گواهی سپرده کالایی، محدودیتی وجود ندارد و این اوراق میتوانند تا قبل از زمان سررسید به دفعات متعدد معامله شوند.
هر یک از گواهی سپرده کالاییهای زعفران مانند دیگر گواهیهای سپرده کالایی دیگر مانند برنج، زیره، پسته، کشمش و رطب مضافتی، تاریخ سررسید مشخصی دارند. دارندگان گواهی سپرده میتوانند تا قبل از تاریخ سررسید آنها به انبارهای زعفران بورس کالا مراجعه کرده و زعفران را به صورت فیزیکی دریافت کنند. البته برای انجام مراحل اداری آن نیاز است که قبل از مراجعه به انبار هماهنگیهای لازم با کارگزاری صورت بگیرد که در مطلب “نحوه دریافت کالا از انبارهای بورس کالا” فرآیند آن به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است.
لازم به ذکر است برای دریافت هر کالا اعم از زعفران، حداقل مقدار تحویلی از انبار تعریف شده است. در حال حاضر این میزان برای زعفران ۵۰۰ گرم است. در صورتی که اندازه گواهی های سپرده کالایی زعفران شما کمتر از ۵۰۰ گرم باشد، بعد از تاریخ سررسید، امکان دریافت کالا از انبار را خواهید داشت.
حداقل مقدار تحویلی از انبار و باقی اطلاعات بهروز را در قسمت مشخصات قرارداد کالای مورد نظر خود در تابلوی معاملات بورس کالا مشاهده کنید.
هزینههای پذیرش و نگهداری زعفران در انبار
هزینه ارزیابی (پذیرش)
هزینه خدمات انبارها برای ارزیابی کالا و نمونهگیری زعفران به ازای هر محموله حداکثر ۴ کیلوگرمی، ۷۵۰ هزار تومان است. به ازای هر محموله با وزن بیش از ۴ کیلوگرم، هزینه ارزیابی به تناسب برای هر محموله محاسبه میشود. این هزینه هنگام تحویل کالا به انبار، از مالک محموله دریافت میشود. لازم به ذکر است که این مبلغ بدون لحاظ مالیات بر ارزش افزوده است.
هزینه نگهداری (روزانه)
در حال حاضر، هزینه نگهداری برای هر روز تقویمی در تمامی انبارهای بورس کالا، به ازای هر گرم زعفران مبلغ ۸۲ ریال است.
از اولین روز تقویمی بعد از خرید (روز عادی مدنظر بوده و نه روز کاری) تا روز فروش هزینه انبارداری محاسبه و بعد از فروش از حساب فروشنده کسر میشود. یا در حالت دیگر هنگام تحویل، محاسبه و از مالک محموله دریافت میگردد.
در صورت عدم مراجعه دارنده گواهی سپرده کالایی زعفران پس از مهلت مذکور، انباردار خروج نهایی کالا را ثبت نموده و تضامین تودیع شده توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی، آزاد شده و به انباردار مسترد میگردد. هرگونه نگهداری کالا پس از اتمام مهلت مذکور نیز از شمول قوانین و مقررات بازار سرمایه خارج شده و تابع سایر قوانین و مقررات میگردد.
مشخصات نمادهای گواهی سپرده کالایی زعفران
برای اطلاع از نمادهای مربوط، کافی است در سایت TSETMC کلمه “زعفران” را جستوجو کنید.
عدد چهار رقمی که بعد از کلمه زعفران نوشته شده است، تاریخ سررسید گواهی سپرده کالایی آن است.
معاملات گواهی سپرده کالایی زعفران
آستانه حجم هر سفارش بین ۱ تا ده هزار و حجم مبنای آن، ۱ است. تسویه معاملات آن طی ۱ روز کاری انجام میشود (T+1). این اوراق روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۵ قابل معامله میباشند. کارمزد معاملات آن به شرح زیر است:
مشخصات کیفی زعفران برای پذیرش در انبار
مشخصات کیفی زعفران نگین و زعفران پوشال معمولی، مطابق با دستورالعملهای بورس کالا به شرح زیر است:
انبارهای زعفران
مشخصات انبارهای بورس کالا برای پذیرش و نگهداری زعفران به شرح زیر است:
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص گواهی سپرده کالایی زعفران میتوانید به وبسایت بورس کالا مراجعه کنید.
منبع: سایت بورس کالا و مستندات آموزشی آن
سوالات متداول
فرآیند ایجاد یک گواهی سپرده کالایی زعفران این گونه است که دارنده زعفران به یکی از انبارهای معرفی شده توسط بورس کالا مراجعه میکند. پس از انجام مراحل آن، انبار نسبت به پذیرش کالا اقدام و قبض انبار را به نام مالک صادر میکند. قبضهای صادر شده توسط انبار، ظرف یک روز کاری به گواهی سپرده تبدیل شده و قابلیت معامله پیدا میکند.
خیر برای انجام معاملات گواهی سپرده کالایی زعفران نیازی به دریافت کد بورس کالا نیست.
آستانه حجم هر سفارش بین ۱ تا ده هزار و حجم مبنای آن، ۱ است. تسویه معاملات آن طی ۱ روز کاری انجام میشود (T+1). این اوراق روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۵ قابل معامله میباشند.
با سلام
اگر تاریخ سررسید گواهی سپری شود، چه اتفاقی رخ می دهد؟ مثلا نماد: #زعفران0008نگين زرين(پ) (زعف0008پ05)
یعنی تاریخ سررسید این گواهی 1400/08 می باشد،درست است؟
پس چرا با اینکه امروز 1400/09/23 هست ولی این نماد هنوز در تابلو قراردارد و معامله می شود؟!
با سلام
در صورت تایید سازمان بورس، تمدید سرسید گواهی سپرده کالایی امکانپذیر خواهد بود. لازم به ذکر است، اطلاعیهای مربوط به تمدید نماد مورد نظر در سایت بورس کالا قابل مشاهده میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله «بورس کالا چیست؟» را مطالعه نمایید.
سلام، خب من نماد #زعفران0008نگين طلاي سرخ(پ) (زعف0008پ10) رو خریداری کردم ولی دیروز انجام معامله این نماد متوقف گردید. حالا می توان به انبار بورس کالا مراجعه کرد و بصورت فیزیکی تحویل گرفت؟ یا کلا سوخت شد؟!!!
با سلام
جهت بررسی دقیقتر از طریق راههای ارتباطی زیر (همه روزه و ۲۴ ساعت شبانهروز) با کارشناسان در ارتباط باشید:
📞شماره تماس ۰۲۱۸۷۰۰
📲چت آنلاین کارگزاری مفید در سامانههای معاملاتی
📩email: 8700@emofid.com
با سلام
چطور گواهی زعفران را می توان در بازار آتی فروخت؟
باسلام.
معاملات گواهی سپرده سکه طلا، شیشه، سیمان، زعفران، پسته، برنج، میلگرد و مس کاتد در بورس اوراق بهادار انجام می شود و معامله این موارد از طریق سامانه آنلاین امکان پذیر است.
حداقل مبلغ سفارش گزاری گواهی سپرده زعفران و پسته چقدر است؟ و حداقل زمان کسب سود گواهی سپرده پسته و زعفران چقدر است؟
سلام.
آستانه حجم هر سفارش زعفران و پسته بین ۱ تا ده هزار عدد است و قیمت نیز با توجه به نماد انتخاب شما متفاوت بوده و به صورت روزانه تعیین میگردد.
امکان فروش گواهی سپرده کالایی زعفران و پسته وجود ندارد و میبایست آن را تحویل گیرید.
اگر امکان فروش نداره پس چطوری تو ایزی تریدر صف خرید و فروش داره و معامله میشه ؟ فک کنم اشتباه نوشتید
سلام
نمادهای پیوسته سپردهکالایی زعفران دارایی معاملات ثانویه و نمادهای ناپیوسته معاملات ثانویه ندارند.
از کجا باید متوجه بشیم پیوسته هست یا نه؟
سلام.
حرف «پ» که در نام نماد عنوان شده است نشان دهنده پیوسته بودن معاملات آن است. به عنوان مثال: زعف۰۲۱۰پ۱۶
سلام. من صادر کننده زعفران هستم. هر حجم “یک” به جهت وزنی چند گرم یا کیلوگرم است؟
باسلام، معادل یک گرم است.