پیگیری سهام عدالت متوفیان

وراث پس از اطمینان از وضعیت سهام عدالت شخص متوفی و انجام مراحل مربوط به انحصار وراثت سهام وی، امکان ورود به فرآیند دریافت دارایی متوفی را خواهند داشت. در ادامه نحوه پیگیری تشکیل پرونده انحصار وراثت و اقدامات لازم برای دریافت سهام عدالت شخص متوفی را شرح میدهیم.
آنچه در ادامه مطلب میخوانید:
- اقدامات متقاضی (وراث)
- مدارک لازم
- فرایند کلی انحصار وراثت داراییهای متوفی در کارگزاری مفید
- سوالات متداول
اقدامات متقاضی (وراث)
پس از آغاز آزادسازی سهام عدالت در ابتدای سال ۱۳۹۹، امکان انتخاب روش مستقیم یا غیرمستقیم دریافت آن برای افراد فراهم شد. در صورتی که روش دریافت سهام عدالت شخص متوفی به صورت غیرمستقیم و تاریخ فوت وی، پیش از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد، لازم است مراحل زیر انجام شود:
۱- در ابتدا متقاضی (یکی از وراث) باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه مراجعه کند. سپس با وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و تاریخ فوت متوفی از پنجره «امور سهام عدالت متوفیان» و بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده»، از این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده متوفی فرا رسیده است یا خیر اطمینان پیدا کند. چنانچه زمان تقسیم نرسیده باشد، متقاضیان باید منتظر نوبت تشکیل پرونده خود باشند.

بخش «امور سهام عدالت متوفیان» در سامانه ذینفعان
مطالعه بیشتر: انتقال سهام قهری
۲- یک نفر از وراث به همراه مدارک لازم، به یکی از شعب کارگزاری مفید مراجعه کند.
نکته: برای انجام فرآیند انحصار وراثت سهام عدالت، سجامی بودن فرد مراجعهکننده الزامی است.
در صورتی که سجامی نیستید، میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر، به صورت رایگان در سجام ثبت نام کنید.
مدارک لازم
1- تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی.
2- اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیین شده در گواهی حصر وراثت. (رسید متقاضی کارت ملی یا گواهی شماره ملی دارای مهر سازمان ثبت احوال، به عنوان جایگزین کارت ملی قابل قبول است)
3.در صورتی که شرایط زیر برقرار باشد، ارائه تمامی صفحات شناسنامه متوفی و وراث الزامی است :
- الف) مادر فرد متوفی جزو وراث باشد.
- ب) فرد متوفی یا وراث، نام یا نام خانوادگی خود را تغییر داده باشند.
- ج) در صورتی که فرد متوفی، تعدد زوجین داشتند.
4- اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی. ( لازم به ذکر است در صورتی که مادر در عداد وراث باشــد، با توجه به بند ب ماده 892 قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است.)
5- در صورتی که متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه نیز ضروری است.
6- ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی پرداخت مالیات بر ارث مندرج بر سهام عدالت ضروری است. چرا که مطابق تبصره سه ماده دو آییننامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت، تقسیم سهام عدالت متوفیانی که تاریخ فوت آنها بعد از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد، منوط به پرداخت مالیات بر ارث است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه دریافت سهام عدالت فرد متوفی، با پشتیبانی کارگزاری مفید با شماره ۸۷۰۰-۰۲۱ تماس حاصل بفرمایید.
فرایند کلی انحصار وراثت داراییهای متوفی در کارگزاری مفید
به صورت کلی، این امکان وجود دارد که فرد متوفی به غیر از سهام عدالت، داراییهایی نظیر اوراق بهادار، وجه نقد یا ترکیبی از همه موارد را تحت نظارت کارگزاری مفید داشته باشد. با توجه به نوع دارایی، فرایند دریافت و تقسیم آن در میان وراث متفاوت خواهد بود. اگر شخص متوفی اوراق بهادار در پرتفوی خود داشته باشد، نیاز است که وکیل وراث که دارای وکالت رسمی از همه وراث است، به همراه مدارک لازم به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کند.
همچنین در حالتی که شخص متوفی، وجه نقد در حساب کارگزاری مفید داشته باشد، ضروری است که یکی از وراث با همراه داشتن مدارک مورد نیاز، به شعب کارگزاری مفید مراجعه کند. لازم به ذکر است که فرایند دریافت وجه نقد مربوط به واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری نیز به همین ترتیب است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با جزئیات و مراحل دریافت داراییهای فرد متوفی، میتوانید مطلب «نحوه انحصار وراثت در بازار سرمایه و کارگزاری مفید» را مطالعه کنید.
سوالات متداول
در گام اول، نیاز است که به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه مراجعه کنید و از بخش «امور سهام عدالت متوفی»، استعلام پرونده شخص متوفی را بگیرید. در صورتی که زمان تشکیل پرونده فرا رسیده باشد، کافیست یکی از وراث با در دست داشتن مدارک لازم، به یکی از شعب کارگزاری مفید مراجعه کند.
خیر. اگر هنوز زمان تشکیل پرونده فرا نرسیده باشد، باید در انتظار طی مراحل قانونی ماند. مراجعه به شعب کارگزاری مفید، تنها پس از اطمینان از تشکیل پرونده موثر خواهد بود.
تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی.
اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت.
اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی.
اصل یا تصویر برابر با اصل وصیتنامه فرد متوفی در صورت وجود.
اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی پرداخت مالیات بر ارث مندرج بر سهام عدالت.
باتشکر از راهنمایی هاتون
با سلام.
از اینکه همراه ما هستید، متشکریم.
با سلام
ببخشید گفتم برای انتقال سهام متوفی به قسمت میز خدمت میرم قسمت انتقال دارایی متوفی نیس چیکار کنم
با سلام.
لطفا به سامانه ذینفعان مراجعه نموده و در قسمت استعلام نوبت تشکیل پرونده با وارد کردن کدملی، تاریخ تولد و فوت متوفی نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده فرارسیده است یا خیر، اطلاع حاصل نمایید و در صورت تایید زمان تشکیل پرونده میتوانید به شعب کارگزاری مراجعه داشته باشید.
با سلام کارشناس مفید / میخواستم سهام عدالت یکی از متوفیان را از طریق کارگزاری مفید انتقال بدم اما نمیدونیم که سهامم عدالتش مستقیم هست یا غیر مستقیم / از طریق سامانه سهام عدالت هم اگه بخواهیم استعلام بگیرم باید موبایل بنام فرد که متوفی شده باشه که این امکان برا استعلام وجود نداره / لطفا راهنمائی کنید
سلام
در صورتی که فرد قبل از تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ و سهام عدالتشان غیر مستقیم باشد، نیاز است تا با ورود به سایت ذینفعان بخش امور سهام عدالت متوفی قسمت استعلام نوبت تشکیل پرونده، با وارد نمودن کدملی و تاریخ تولد متوفی نسبت به اطلاع از دارایی های متوفی مطلع شوید، بنابراین درصورتیکه ورثه از دارایی های متوفی و روش سهام عدالت مطلع نباشند می توانند از این طریق مطلع شده و نسبت به تشکیل پرونده (تقسیم سهام عدالت) اقدام کنند.
بعد از دریافت نوبت برای تخصیص میتوانید به شعب کارگزاری مربوط مراجعه نمایید. در صورت عدم دسترسی به سامانه یا کارت ملی و یا شناسنامه، با مراجعه به شعب کارگزاری به همراه گواهی فوت امکان بررسی و تخصیص سهم به وراث وجود دارد.
سلام خسته نباشید
پدر من سال ۸۹ فوت شدند و درآن زمان پدربزرگ و مادربزرگم زنده بودند، و درحال حاضر فوت شدند،و اسمشون در گواهی حصر وراثت پدرم هست، الان من باید شناسنامه عمه ها و عمو خودمم بارگزاری کنم ؟؟یعنی اونها از سهام عدالت ارث میبرن؟
سلام
بعد از انحصار وراثت شخص متوفی (پدر)، افرادی که در گواهی انحصار وراثت اسامیشان ثبت شده است نیاز هست مدارک لازم را داشته باشند در صورت فوت ورثه میبایست برای هریک از متوفی به صورت جداگانه نیز انحصار وراثت صورت گیرد.
سلام
گفتین “در صورتی که روش دریافت سهام عدالت شخص متوفی به صورت غیرمستقیم و تاریخ فوت وی، پیش از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ باشد،”
حالا اگر روش انتخابی مستقیم و تاریخ فوت در سال 1402 باشد. باید چه مراحلی طی شود؟
ممنون
سلام.
برای متوفیان سالهای بعدی (سهام عدالت روش مستقیم یا غیر مستقیم) در حال حاضر روند خاصی از سمت سپرده گذاری مرکزی اعلام نشده است.
در صورت مشخص شدن این مورد، اطلاع رسانیهای لازم صورت میگیرد.
سلام تاریخ تولد متوفی۱۲۹۶هست ولی تو سیستم تعریف نشده!الان تکلیف چیه!؟
سلام.
لطفا در این خصوص با شماره ۰۲۱۱۵۶۹ داخلی ۱ در ارتباط باشید.
با سلام، در صورتیکه متوفی روش مستقیم را انتخاب کرده باشد به چه صورت اقدام باید کرد؟
سلام.
اگر فردی از تاریخ ۱۳۹۹/۰۳/۳۱ الی ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ روش مستقیم را انتخاب و فوت کردهاند، فعلا در حالت مستقیم تقسیم سهام عدالت انجام نمیشود و در این زمینه متعاقبا اطلاع رسانی خواهدشد.
لطفا دفاتر کارگزاری مفید را اعلام فرمایید
سلام
آدرس شعب کارگزاری مفید را میتوانید از سایت کارگزاری بررسی نمایید.
شما میبایست قبل از مراجعه به شعب منتخب کارگزاری مفید به سامانه ذینفعان مراجعه نموده و در قسمت استعلام نوبت تشکیل پرونده با وارد کردن کدملی، تاریخ تولد و فوت متوفی نسبت به این موضوع که آیا زمان تشکیل پرونده فرارسیده است یا خیر، اطلاع حاصل نمایید و در صورت تایید زمان تشکیل پرونده میتوانید به شعب منتخب کارگزاری مراجعه داشته باشید.
همچنین میتوانید جهت بررسی وضعیت پروندهای که تشکیل دادهاید از بخش”استعلام وضعیت پرونده” بررسی لازم را انجام دهید.
سلام من کد بورسی دارم و در کارگزاری مفید فعال هستم اما وقتی میخوام وارد درگاه یکپارچه ذینفعان بشم نمیشه و برای ثبت نام من را وارد سامانه سجام میکنه که قبلا ثبت نام کردم
سلام.
در این خصوص لطفا با پشتیبانی ذینفعان (۱۵۶۹) در ارتباط باشید.
سلام.
در مرحله استعلام نوبت تشکیل پرونده پیامی ظاهر میشود :
در حال حاضر امکان تشکیل پرونده متوفی وجود ندارد لطفا منتظر اطلاع رسانی شرکت سپرده گذاری باشید.
تکلیف چیست ؟
سلام
بعد از وارد کردن کد ملی در سایت ذینفعان، لطفا منتظر اعلام تاریخ و زمان برای تشکیل پرونده متوفی بمانید.
سوال منم هست .یعنی چی ؟ منتظر چی باید باشیم؟
سلام
در این خصوص لطفا با پشتیبانی سایت ذینفعان با شماره ۱۵۶۹ داخلی ۱ در ارتباط باشید.