صندوق سهامی چیست؟

صندوق سهامی (Stock Fund) نوعی صندوق سرمایه گذاری است که حداقل ۷۰ درصد از ترکیب داراییهای خود را در سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس یا فرابورس سرمایهگذاری میکند. تمرکز سرمایهگذاری صندوق سهامی بیشتر بر روی سهام است و مقدار کمی از پرتفوی آن به اوراق درآمد ثابت و اوراق مشارکت اختصاص داده میشود. به همین دلیل به آن صندوق سهامی گفته میشود.
این صندوقها با توجه به تعداد واحدهایی که مجاز به انتشار هستند، به دو دسته بزرگ و کوچک تقسیمبندی میشوند. در صندوقهای کوچک تعداد واحدهای سرمایهگذاری قابلانتشار حداقل پنج هزار و حداکثر ۵۰ هزار واحد سرمایهگذاری بوده و در نوع بزرگ، این ارقام بین ۵۰ هزار و ۵۰۰ هزار واحد سرمایهگذاری است. ارزش اسمی هر واحد سرمایهگذاری در آغاز بکار صندوق معادل یکمیلیون ریال است.
صندوق های سهامی مناسب چه افرادی هستند؟
صندوق های سرمایه گذاری در سهام حداقل ۷۰ درصد منابع مالی خود را در سهام شرکتها سرمایهگذاری میکنند. بنابراین ریسک سرمایهگذاری در این صندوقها در مقایسه با صندوقهای با درآمد ثابت و مختلط بیشتر و همچنین احتمال کسب بازدهی بالاتر در این نوع صندوقها نیز بیشتر است. این مدل سرمایهگذاری مناسب افرادی است که دارای قدرت ریسکپذیری بالاتری بوده، دید بلندمدت به سرمایه گذاری خود داشته و درعینحال تخصص و یا فرصت کافی برای سرمایهگذاری در بورس را ندارند. لازم است بدانید که صندوق های سرمایه گذاری سهامی در استراتژی سرمایهگذاری خود با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است محافظهکارانه، میانهرو یا تهاجمی باشند.
با گذشت زمان هرچه عملکرد صندوق موفقتر باشد، ارزش واحدهای آن صندوق هم افزایش پیدا میکند. در مقابل اگر صندوق عملکرد مناسبی نداشته باشد، ممکن است ارزش واحدهای سرمایهگذاری صندوق رشد مناسبی نداشته و حتی کاهش هم داشته باشد. در صندوقها معمولا با گذشت زمان و افزایش ارزش واحد صندوقها با تقسیم هر واحد به تعدادی واحد کوچکتر، قیمت هر واحد در سطح مناسبتری قرار میگیرد تا برای افراد بیشتری امکان سرمایهگذاری وجود داشته باشد.
برای مثال، ارزش واحد صندوقی را در نظر گیرید که از ۱۰۰ هزار تومان در طی چند سال به مبلغ ۱۵ میلیون تومان رسیده است. با تقسیم هر واحد صندوق به ۱۰۰ واحد هم اکنون ارزش هر واحد صندوق برابر ۱۵۰ هزار تومان شده و برای سرمایهگذاری افراد بیشتری مناسب است اما در اصل سرمایه دارندگان فعلی واحدهای صندوق تغییری ایجاد نشده است.
گفتنی است براساس آمار منتهی به مرداد ۱۳۹۷ تعداد صندوق های سهامی حدود ۷۰ صندوق و ارزش روز داراییهای آنها در مجموع برابر با یک هزار و ۲۵۲ میلیارد تومان است. همچنین حدود ۱۱ هزار و ۶۰۲ نفر از افراد حقیقی و حقوقی در آنها سرمایهگذاری کردهاند.
صندوق های سرمایه گذاری کارگزاری مفید
کارگزاری مفید با ارائه چهار صندوق سهامی، یک صندوق سرمایه گذاری شاخصی، یک صندوق مختلط، دو صندوق درآمد ثابت، یک صندوق اهرمی، یک صندوق تضمین اصل سرمایه، یک صندوق طلا، طیف وسیعی از گزینههای سرمایه گذاری را در اختیار سرمایهگذاران قرار داده است.
نکته: در صورتیکه در خصوص ریسک سرمایهگذاری در صندوقها نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید از مطلب «صندوق سرمایه گذاری بدون ریسک» استفاده کنید.
در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هر یک از صندوقهای کارگزاری مفید، بر روی لینکهای زیر کلیک کنید.
صندوق های سهامی کارگزاری مفید:
بیشتر بخوانید: آشنایی با صندوق قابل معامله درآمد ثابت
صندوق مبتنی بر سکه طلا:
صندوق مختلط کارگزاری مفید:
صندوق های درآمد ثابت:
.
سوالات پر تکرار
صندوق های سرمایه گذاری نهادهایی مالی هستند که توسط متخصصین بازار سرمایه و زیر نظر سازمان بورس فعالیت میکنند. زمانی که شما واحدهای صندوقهای سرمایه گذاری را خریداری میکنید، در واقع مدیریت دارایی خودتان را به یک تیم حرفهای و باتجربه میسپارید. این تیم با توجه به شناختی که از بازار سرمایه دارد، میتواند بازده مناسبی را در ازای ریسکی که می پذیرید برای شما ایجاد کند.
صندوق های سرمایه گذاری در سهام یکی از انواع صندوق های سرمایه گذاری هستند که حداقل ۷۰ درصد منابع مالی خود را در سهام شرکتها سرمایهگذاری میکنند.
از آنجایی که بخش عمده دارایی این صندوق ها، در سهام سرمایه گذاری میشود، ریسک و بازده مورد انتظار بالاتری در مقایسه با صندوق های مختلط و درآمد ثابت دارند.
سلام..در صنوق سرمایه گذاری فرمودید ۷۰ درصد سبد رو سهام شرکتها تشکیل میدهد ۳۰درصد دیگه چطور سرمایه گذاری میشود
با سلام
صندوقهای سهامی، نوعی از صندوقهای سرمایهگذاری میباشند که عمده سبد دارایی آن را سهام شرکتهای بورسی تشکیل میدهد. ترکیب دارایی این صندوقها حدود 70 درصد سهام و مابقی نقد، اوراق مشارکت، اوراق بانکی و … است.
بنابراین ریسک سرمایهگذاری در این صندوقها در مقایسه با صندوقهای با درآمد ثابت و مختلط بیشتر و همچنین احتمال کسب بازدهی بالاتر در این نوع صندوقها نیز بیشتر است. سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی مناسب افرادی است که دارای قدرت ریسکپذیری بالاتری بوده، دید بلندمدت به سرمایهگذاری خود داشته و درعین حال تخصص و یا فرصت کافی برای سرمایهگذاری در بورس را ندارند.
چطور میشود در این صندوق سهامدار شویم؟؟
با سلام
صندوقهای سهامی کارگزاری مفید شامل صندوق پیشتاز، پیشرو، امید توسعه و صندوق اطلس میشود. صندوق سرمایهگذاری توسعه اندوخته آینده (صندوق اطلس) که با نماد «اطلس» در بازار سرمایه شناخته میشود، از لحاظ دارایی تحت مدیریت، در گروه صندوقهای سهامی جا دارد و از لحاظ نحوه خرید و فروش، در گروه صندوقهای قابلمعامله (ETF) قرار میگیرد. لذا جهت سرمایهگذاری در این صندوق، امکان معامله نماد مذکور در ساعات 9:00 پیش از ظهر الی 3:00 بعد از ظهر مهیا بوده و طبیعتا از قوانین معامله سهام پیروی میکند.
سایر صندوقهای سهامی کارگزاری مفید مبتنی بر صدور و ابطال میباشند. جهت شروع سرمایهگذاری در این صندوقها میتوانید از اپلیکیشن «مفید» استفاده نمایید. جهت بهرهمندی از این امکان میبایست از نسخه به روزرسانی شده اپلیکیشن مفید در گوگلپلی استفاده فرمایید. در نظر داشته باشید، مدت زمان صدور واحد صندوقهای سهامی در اپلیکیشن مفید سه الی پنج روز کاری است. همچنین پس از صدور اولیه صندوق در نظر در اپلیکیشن مفید، امکان صدور و ابطال اینترنتی در سایت صندوق وجود دارد.
بهره مند شدم ممنونم
با سلام
همراهی شما مایه افتخار ماست. با تشکر
سلام. پرداخت ثابت ماهانه در صندوق امید توسعه به چه صورت است؟
با سلام
سرمایهگذاران صندوق «امید توسعه» در پانزدهم هر ماه سود ثابتی به نسبت تعداد واحد خریداری شده دریافت میکنند.
سود مربوطه به ارزش 1000 ریال به ازای هر واحد سرمایهگذاری بوده و به حساب سرمایهگذاران واریز میگردد.
جهت بررسی دقیقتر میتوانید بخش «گزارش تقسیم سود» را در سایت صندوق امید توسعه بررسی نمایید و مقاله «صندوق سرمایهگذاری امید توسعه» را مطالعه کنید.
سلام.
آیا در صندوق ممتاز میتوان هر موقع که تمایل داشتم مبلغی را که سرمایه گذاری کردهام برداشت کنم؟
با سلام
پس از صدور واحد صندوق ممتاز، امکان ابطال واحدهای خریداری شده را از طریق سایت صندوق ممتاز خواهید داشت و دارای محدودیت زمانی نخواهید بود. لازم به ذکر است، هزینههای مربوط به ابطال واحدهای صندوق ممتاز، به دو بخش ثابت و متغیر تقسیم میشود. هزینه ثابت ابطال در هر مرحله (و بدون توجه به تعداد واحدهایی که قرار است ابطال شود)، مبلغ دو هزار تومان است.
چنانچه فاصله زمانی ابطال واحدهای صندوق ممتاز نسبت به صدور آنها کمتر از ۳۰ روز باشد، علاوه بر هزینه ثابت ابطال، جریمه ابطال هر واحد نیز که معادل یک درصد از قیمت ابطال آن است از سرمایهگذار دریافت میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله «صندوق سرمایهگذاری ممتاز» را مطالعه نمایید.
سلام، وقت بخیر
چرا تعداد صندوق ها زیاد است ، مگر همه آن مربوطه به کارگزاری مفید نمی باشد؟ چرا مثلا 4 صندوق سهامی وحود دارد، هر یک از ان ها توسط چه کسی مدیریت می شود ؟
با سلام
در حال حاضر، کارگزاری مفید دارای هشت صندوق میباشد. «پیشتاز»، «پیشرو» و «امید توسعه» صندوقهای سهامی مبتنی بر صدور و ابطال بوده و «اطلس» صندوق سهامی قابل معامله (ETF) میباشد. با توجه به سهمهایی که داخل پرتفوی صندوقها وجود دارند، بازدهی آنها متفاوت خواهد بود و در نتیجه با توجه به داراییهای موجود در صندوق، ریسک سرمایهگذاری در آنها نیز متفاوت میباشد. همچنین با مراجعه با سایت صندوق مورد نظر میتوانید مدیر صندوق، حسابرس و مدیران سرمایهگذاری و غیره را مشاهده نمایید. در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان سرمایهگذاری در خصوص صندوقها میتوانید در سایت کارگزاری مفید، گزینه «مشاوره رایگان سرمایهگذاری» را انتخاب نموده و شماره همراه خود را ثبت نمایید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله «صندوق سرمایهگذاری کارگزاری مفید در یک نگاه» را مطالعه نمایید.
با سلام. محل دقیقی که میزان سود خالص صندوق ها معلوم میشود کجاست؟ چرا هر قدر میزان اندوخته بالا می رود ، میزان سود در کاردتکس کاهش پیدا میکند؟ سوال پایانی عددی که در قسمت صندوق من نشان داده میشود عدد خالص اندوخته است یا جمع اندوخته با سود است ؟ ممنون میشم واضح پاسخ بدید
با سلام
جهت آگاهی از سود صندوق مورد نظر میتوانید در سایت صندوق مربوطه از قسمت «گزارشهای صندوق» بازدهی دورهای آن را با توجه به تاریخی که مد نظر دارید، مشاهده نمایید. همچنین در پنل مشتری کارگزاری مفید از قسمت «صندوقها» نیز امکان مشاهده سود و دارایی موجود در صندوق وجود دارد. لازم به ذکر است، بازدهی صندوقهای سهامی متاثر از شرایط بازار و وضعیت بازدهی داراییهایی است که در آن سرمایهگذاری میکنند، بر همین اساس بازدهی آنها وابسته به شرایط بازار سرمایه متغیر بوده و میبایست دیده بلند مدت به صندوقهای سرمایهگذاری داشته باشید. همچنین جهت بهرهمندی از مشاوره سرمایهگذاری در خصوص صندوقهای کارگزاری مفید میتوانید در سایت کارگزاری مفید، گزینه «مشاوره رایگان سرمایهگذاری» را انتخاب نموده و شماره همراه خود را ثبت نمایید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله «صندوق سرمایهگذاری کارگزاری مفید در یک نگاه» را مطالعه نمایید.