۷ نکته طلایی برای خرید سهام

نکته طلایی برای خرید سهام
زمان مطالعه: 5 دقیقه
انتشار ۳ مهر ۱۴۰۳
تعداد بازدید: 11963
سطح نیمه حرفه ای

اولین گام در یادگیری نحوه انتخاب موفق سهام و خرید آن در بازار، ارزیابی سهام موفق در گذشته است. هریک از حروف واژه CANSLIM نشانگر یکی از هفت اصلی است که برای انتخاب سهام مناسب لازم است. این حروف هفت‌گانه نمایانگر یکی از ویژگی‌های مشترکی است که شرکت‌های موفق قبل از آغاز رشد چشمگیر خود از آن برخوردار بودند که در ادامه به‌طور مختصر بیان می‌شود.

آنچه در این مطلب می‌خوانیم:

تحلیل Cansilm، توسط ویلیام اونیل با رویکرد تحلیل سود آور در بازار بورس و به صورت ترکیبی از تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و مباحث مالی رفتاری ابداع شد. برای استفاده از این روش در تحلیل نیاز به بررسی سودآوری، نرخ رشد، روند فروش، محصولات و خدمات شرکت، عملکرد سهامداران و همبستگی سهم با شاخص کل خواهد بود. همچنین این روش به پیدا کردن سهامی که پتانسیل رشد بالایی دارند، کمک می‌کند.

مراحل Canslim

C- درآمدهای جاری هر سهم(Current earnings)

آخرین سود سه‌ماهه سهامی که شما برای خرید انتخاب می‌کنید، باید در مقایسه با سه‌ماهه مشابه سال قبل از رشد چشمگیری  ۲۰ درصد و بالاتر برخوردار باشد.

A- درآمدهای سالانه(Annual earnings)

باید طی پنج سال گذشته از رشد قابل‌توجهی برخوردار باشد. سهامی را انتخاب کنید که سود آن‌ها از رشد سالانه ۲۵ تا ۵۰ درصدی برخوردار باشد.

N- محصولات یا خدمات جدید(New product or service)

سهام شرکت‌هایی را بخرید که از محصولات جدید و تغییرات مهم و جدید در شرایط کاری خود برخوردارند. از همه مهم‌تر سهام را زمانی بخرید که به قیمت‌های حداکثر جدید دست‌یافته باشد.

S- عرضه و تقاضا(Supply and demand)

سهام شرکتی که سرمایه کوچک‌تری دارند، در صورت مساوی بودن سایر شرایط از عملکرد بهتری نسبت به شرکت‌های قدیمی‌تر با سرمایه زیاد برخوردارند. برای خرید سهام به دنبال شرکت‌هایی با سهام زیاد و عمر زیاد نباشید.

L- پیشگام (Leader)

 معمولاً در یک گروه صنعتی در حال رشد، دو تا سه سهم از رشد خوب و قابل قبولی برخوردارند و بقیه سهام موجود در گروه تعریفی ندارند. از خرید سهام پیرو و با تأخیر پرهیز کنید. زیرا به ندرت سرمایه‌ گذاری در این‌گونه سهام، سودآور خواهد بود. به دنبال پیشگامان بازار باشید.

I- حمایت‌های نهادی(Institutional sponsorship)

سهامی را بخرید که حداقل چند سرمایه‌گذار نهادی با عملکردی بهتر از میانگین بازار داشته باشد. آن‌ها درواقع سرمایه‌گذاران حقوقی هستند که روزانه شرکت‌ها را ارزیابی می‌کنند و در نظارت بر شرکت‌ها متخصص هستند. بنابراین به‌منظور این امر نسبت به سرمایه‌گذاران حقیقی تجربه و امکانات بیشتری دارند.

M- جهت بازار(Market direction)

جهت بازار مشخص‌کننده سود و زیان ماست. در نتیجه تفسیر تغییرات روزانه شاخص‌های عمومی بازار را یاد بگیرید(تغییرات قیمت و حجم). همچنین عملکرد سهام پیشگام بازار را تحت نظر داشته باشید تا بتوانید جهت‌گیری عمومی بازار را تشخیص دهید.

نکاتی که برای انتخاب سهام و خرید آن بهتر است بیشتر بررسی کنیم

  •    زمان مناسب برای خرید سهام نیز از اهمیت بالایی در سودآور بودن سرمایه‌گذاری برخوردار است. سهم باید پس از تقویت یا تصحیح قیمت، به قیمت بالای جدیدی دست یابد یا نزدیک به آن باشد. همراه با رسیدن به قیمت حداکثر جدید، حجم معاملات سهم حداقل باید ۵۰ درصد نسبت به میانگین عادی آن افزایش داشته باشد. دوره تقویت یا اصلاح سهم ممکن است بین هشت هفته تا ۱۵ ماه طول بکشد. پس‌ از این که سهم از دوره تعدیل خارج شد، روند افزایشی خود را شروع کرده و سپس به قیمت بالای جدیدی دست می‌یابد. این زمان موقع مناسب برای خرید سهم است.

  •    نکته قابل‌توجه دیگر این است، هر زمان که اقدام به خرید سهامی کردید، باید سود و زیان بالقوه و محتمل آن را برای خود تعریف کنید. به‌عبارت‌دیگر قیمتی را که در آن سهم را خواهید فروخت‌ (برای جلوگیری از زیان) و همچنین سود بالقوه خود را مشخص کنید. به‌طور خلاصه می‌توان از این برنامه سود و زیان بهره برد که پس از خرید سهام و به طور مثال، کسب ۲۰ درصد سود آن را بفروشید.

 همچنین پیشنهاد می‌شود افراد به‌جای خرید یک سهم منحصربه‌فرد و اصطلاحا تک سهم بودن، در یک سبد سهام سرمایه‌گذاری کنند تا از این طریق ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهند.

  • اگر همیشه تعداد خریدار و فروشنده به حدی باشد که بتوان سهام یا دارایی مدنظر را بدون صف خرید و فروش و در هر زمان معامله کرد، آن بازار دارای عمق بازار مناسبی است. بنابراین، بازارهای عمیق نقدشوندگی بالایی دارند و معاملات در آن‌ها با سرعت انجام می‌شود و معمولا ارزش معاملات در این بازارها زیاد است.

سوالات متداول

۱. کاربرد کانسلیم در چیست؟

این روش به صورت ترکیبی از تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و مباحث مالی رفتاری با هدف شناسایی سهام با پتانسیل رشد بالا توسط ویلیام اونیل ابداع شد.

۲. در روش کانسلیم چه مواردی مورد بررسی قرار خواهند گرفت؟

در این روش ۷ مورد درآمدهای جاری هر سهم، درآمدهای سالیانه، محصولات یا خدمات جدید، عرضه و تقاضا، پیشگامی، حمایت‌های نهادی و جهت بازار مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

Amir dejman کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
6 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments

سلام خسته نباشید
مطالب آموزنده ای هستن ولی اگر توضیحات با مثال همراه باشدبهتر است
ممنون،

سلام.
با تشکر از حمایت و همراهی شما، پیشنهاد شما به واحد مربوطه ارجاع داده خواهد شد.

چرا سهم پالایش را سرج میکنم پیدا نمیکند؟؟؟؟؟/

با سلام
طی بررسی صورت‌گرفته، در حال حاضر همچین موردی در سامانه‌های معاملاتی کارگزاری مفید وجود نداشته و با جست‌وجوی نماد مد نظر می‌توانید به اطلاعات نماد مربوطه دسترسی داشته باشد.
در صورت بروز چنین مشکلی، لطفا کش مرورگر خود را پاک نموده و از نسخه به روزرسانی شده مرورگر استفاده نمایید.
جهت حذف کش مرورگر خود مطابق با مقاله «رفع اختلال در سامانه‌های معاملاتی (حافظه پنهان مرورگر)» عمل نمایید.

Last edited 2 سال قبل by کارگزاری مفید

با سلام نکته ها طلایی و عالی بود شاید در کل دیدگاه کلی گفته شد ولی در اصل ستون های سهامداری را ارائه کرد

با تشکر از همراهی شما.