بررسی و کاربرد تحلیل تکنیکال

زمان مطالعه: 60 دقیقه
انتشار ۱ آذر ۱۴۰۰
تعداد بازدید: 2150
سطح مبتدی

در این گفت‌وگو در خصوص تحلیل تکنیکال صحبت خواهیم کرد. تحلیل تکنیکال یکی از انواع روش‌های تحلیل در بازار سرمایه است که فعالان این حوزه بهتر است آن را یاد بگیرند و با آن آشنا شوند. شما می‌توانید ویدیو این گفت‌و‌گو را مشاهده نمایید یا متن زیر، که گزارشی از مهم‌ترین بخش‌های این گفت‌وگو است را مطالعه کنید. 

انواع تحلیل‌ها و کاربرد آن‌ها

قبل از شروع به صحبت در خصوص انواع تحلیل‌ها باید بدانیم که مفهوم تحلیل چیست یا به عبارتی تحلیل یعنی چه؟ بررسی یک موضوع واحد به صورت همه جانبه و کامل و همچنین مورد بحث قرار دادن عوامل موثر بر آن موضوع را تحلیل می‌گویند.

تحلیل تکنیکال (نموداری) و فاندامنتال (بنیادی) از انواع روش‌های تحلیلی پرکاربرد در بازار سرمایه ایران هستند. تحلیل بنیادی ارزش ذاتی سهم را از طریق بررسی و پیگیری صورت‌های مالی، اطلاعات مالی و اخبار برآورد می‌کند. در تحلیل تکنیکال نیز رفتار قیمتی آینده سهم با توجه به قیمت‌های قبلی و میزان حجم معاملات پیش‌بینی می‌شود. می‌توان این‌گونه گفت که تحلیل بنیادی عوامل موثر بر ارزش ذاتی سهم را بررسی می‌کند. اما تحلیل تکنیکال بر داده‌ها و نمودارها تمرکز دارد و با استفاده از آن‌ها، الگوها و روند‌ها را شناسایی می‌کند. هدف نهایی تحلیل فاندامنتال این است که سرمایه گذار با بررسی و مقایسه قیمت فعلی سهم و قیمت ذاتی آن بتواند تصمیم بگیرد آیا سهم ارزش خرید دارد یا خیر. استفاده از تحلیل تکنیکال و بنیادی در کنار هم می‌تواند به منجر به ارائه یک تحلیل بهتر و دقیق‌تر و انجام معاملات بهتر شود.

تماشا کنید: ابزارهای نوین سرمایه‌گذاری و نقش آن‌ها در توسعه بازار

تاریخچه پیدایش علم تحلیل تکنیکال

خاستگاه تحلیل تکنیکال به سالیان دور در گذشته باز می‌گردد. براساس برخی منابع تاریخی به نظر می‌رسد دانش ‌تحلیل تکنیکال برای اولین بار در ژاپن در قرن ۱۸ ظهور پیدا کرد. اما این دانش سالیان بعد و در قرن ۱۹ ‌در آمریکا شهرت یافت. در واقع «چارلز هنری داو» شخصی بود که در این زمینه شروع به فعالیت کرد. امروزه از وی به عنوان پدر علم تحلیل تکنیکال نوین یاد می‌شود.

تحلیل‌گر تکنیکال کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

تحلیل‌گر تکنیکال یا اصطلاحا “چارتیست” شخصی است که از نمودارهای مربوط به قیمت‌ها و سطوح قیمتی گذشته اوراق بهادار استفاده می‌کند تا روند آینده آن را توصیف و پیش‌بینی کند. فعالیت اصلی یک تحلیلگر تکنیکال، تجزیه و تحلیل‌ نمودارهای یک سهم با استفاده از دانش و ابزارهای تحلیل‌ تکنیکال و شناسایی الگوها و روندهای قیمتی و در نهایت، پیش‌بینی آینده قیمتی آن است. از جمله استراتژی‌های موجود برای تحلیل تکنیکال، می‌توان به پرایس اکشن، الگوهای هارمونیک و … اشاره کرد. 

نقش ترس و هیجانات بازار در معاملات

یک معامله‌گر حرفه‌ای در معاملات خود حد ضرر تعیین می‌کند، در صورتی‌ که این بازار است که برای معامله‌گران تازه‌کار حد ضرر آن‌ها را مشخص می‌کند. منظور از این جمله این است که سرمایه‌گذاران تازه‌وارد به بازار سرمایه تابع بازار هستند. چرا که ممکن است در شرایط هیجانی تصمیمات درستی نگیرند. گاهی ممکن است در بازار موج‌هایی به راه بیفتند که سرمایه‌گذاران حرفه‌ای، بدون استرس می‌توانند سوار بر موج شده و از بازار کسب سود کنند. اما افراد کم‌تجربه ممکن است با راه افتادن یک موج، هیجانی عمل کنند و در یک زمان اشتباه به یک سهم وارد یا از آن خارج شوند و معامله‌ای همراه با ضرر را تجربه کنند.

مثالی که می‌توان برای رفتارهای هیجانی در بازار به آن اشاره کرد خروج از سهمی است که چندین روز متوالی مثبت بوده اما سرمایه‌گذار از ترس منفی شدن سهم از آن خارج می‌شود. این اقدام او باعث می‌شود که سود کمتری دریافت کند. 

پیام خزائی کارشناس بازار سرمایه
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments