استراتژی معاملاتی یک سبدگردان

زمان مطالعه: 60 دقیقه
انتشار ۱ آذر ۱۴۰۰
تعداد بازدید: 1918
سطح مبتدی

در این گفت‌وگو در خصوص سبدگردانی و استراتژی‌های یک سبدگردان صحبت خواهیم کرد. سبدگردان‌ها برای انتخاب سهام ارزنده باید فاکتورهای مختلفی را مد نظر داشته باشند و بازار را از جوانب مختلف بررسی کنند که در این گفت‌وگو به این موارد پرداخته می‌شود. شما می‌توانید ویدیو این گفت‌و‌گو را مشاهده نمایید یا متن زیر، که گزارشی از مهم‌ترین بخش‌های آن است را مطالعه کنید. 

سبدگردانی چیست؟

بورس مانند خیلی از بازار‌های موازی بازار سرمایه مانند طلا، مسکن، ارز و… ریسک‌های مربوط به خود را دارد. در این بازار کسب سود با ریسک رابطه مستقیم خواهد داشت و به طبع هر چقدر سرمایه‌گذاران خواهان سود بیشتری باشند باید ریسک بالاتری را تحمل کنند. این افراد بهتر است اگر دانش کافی برای این کار را ندارند، سرمایه ‌گذاری در بازار‌های مالی مورد نظرشان را به فردی با تجربه و کارآزموده بسپارند که از تجربه کافی برخوردار باشد.

برای یافتن چنین متخصص‌هایی، باید به سراغ شرکت‌های سبدگردانی رفت و از یک سبدگردان کمک گرفت. سبدگردان با نظم دادن به سرمایه‌گذاری شما و خرید و فروش سهم‌ها به‌جای شما و با توجه به تحلیل بازار، سعی در افزایش سرمایه و تنظیم پرتفویی ایده‌آل برای شما دارد.

سبدگردان کیست؟

سبدگردان به شرکتی (شخص حقوقی) گفته می‌شود که طی یک قرارداد، موظف می‌شود با استفاده از دارایی افراد (حقیقی و حقوقی)، در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کند و به جای او معاملات را انجام  دهد و از بازار سود کسب کند.

سبدگردانان بر چه اساسی سبد دارایی مشتریان را مدیریت می‌کنند؟

یک سبدگردان همواره در تلاش است تا با توجه به فاکتورهایی از جمله اهداف، میزان دارایی و کنترل ریسک، یک ترکیب مناسب برای سرمایه‌گذاری تشکیل دهد. در سبدگردانی به تهدیدها و فرصت‌ها و همچنین نقاط قوت یا ضعف توجه شده و سعی می‌شود تا سرمایه‌گذاری به یک بازدهی مناسب در سطح معینی از ریسک منجر شود. سرمایه‎‌گذاری در چندین صنعت مختلف و چیدمان متنوع در سبد، در سبدگردانی حائز اهمیت است. البته لازم به ذکر است که در اواخر سال ۹۹ و پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به دلیل اخبار منتشر شده در رابطه با انجام توافقات برجام، بازار دست‌خوش تغییر شد. این نکته از این نظر حائز اهمیت است که اخبار و اتفاقات بین‌المللی بر روی قیمت سهام صنایع مختلف تاثیر گذار است و یک سبدگردان در تصمیم‌گیری‌های خود به این نکات توجه می‌کند تا سهام ارزنده را شناسایی کند.

تماشا کنید:‌ عوامل موثر بر رشد بازار سرمایه

انواع استراتژی‌های سبدگردانی

سبدگردان با توجه به ویژگی‌های شخصیتی سرمایه‌دار، ظرفیت ریسک پذیری و محافظه کاری او را در نظر می‌گیرد و یک استراتژی متناسب را انتخاب می‌کند. برای مدیریت پرتفوی به ‌طور کلی دو استراتژی منفعل و فعال وجود دارد.

 در استراتژی منفعل، سعی بر این است که بازدهی سبد به بازدهی یک شاخص مورد نظر نزدیک باشد. مدیریت پرتفوی در این نوع استراتژی به‌صورت خرید و نگهداری سهام است. 

استراتژی فعال عمدتا در پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت یا میان‌مدت بازار و سهام مورد استفاده قرار می‌گیرد. یعنی مدیر پرتفوی یا سبد گردان، به صورت دائم در حال خرید و فروش سهم است تا بتواند بازدهی بیش از بازدهی شاخص بازار (بازدهی متوسط بازار) کسب کند.

استراتژی فعال برای افراد با ریسک‌پذیر‌ی بالا و استراتژی منفعل برای افراد با ریسک‌پذیری کمتر، مناسب است.

پیام خزائی کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments