انواع روش های سرمایه گذاری در بورس

برای انتخاب سرمایهگذاری مناسب، اولین و مهمترین نکته، ارائه بازدهی بالاتر از نرخ تورم است. سرمایهگذاری که نتواند ارزش پول و قدرت خرید شما را حفظ کند، در بلندمدت سودآور نخواهد بود. همچنین، عوامل دیگری مانند میزان ریسکپذیری، سرعت نقدشوندگی، سهولت دسترسی، و حداقل سرمایه اولیه نیز در انتخاب بهترین گزینه تأثیرگذار هستند.
دسترسی سریعتر به مطالب
شاید سالهاست که بخشی از درآمدهای ماهانه خود را پسانداز کرده و شنیدهاید که میتوانید مقداری از آن را در بازار بورس سرمایه گذاری کنید، اما اطلاعات چندانی درباره بورس ندارید. سوالهایی نظیر اینکه چطور باید سرمایه گذاری در بازار بورس را شروع کنید، آیا برای این کار لازم است به کلاس آموزشی خاصی بروید نیز ذهنتان را مشغول میکند. حقیقت ماجرا این است که سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس حتی با وجود یک مشاور خبره، نیازمند صرف زمان و تخصص است؛ اما اگر بخواهید بهطور غیر مستقیم به این حوزه وارد شوید، میتوان گفت کار چندان سختی در پیش ندارید.

روش های سرمایه گذاری در بورس
سرمایهگذاری در بورس را میتوان به دو دسته کلی مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کرد. در سرمایهگذاری مستقیم، فرد سرمایهگذار بهطور شخصی و با استفاده از ابزارهای تحلیلی مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی، سهام مناسب را شناسایی کرده و معاملات خود را انجام میدهد. اما در سرمایهگذاری غیرمستقیم، سرمایهگذار به جای مدیریت مستقیم، دارایی خود را در صندوقهای سرمایهگذاری قرار میدهد یا از خدمات سبدگردان اختصاصی بهره میگیرد.
سرمایه گذاری مستقیم
یکی از روش های سرمایه گذاری در بازار سرمایه، سرمایه گذاری مستقیم است. در این روش شما به صورت آنلاین و از طریق اینترنت میتوانید ضمن رصد بازار اقدام به خرید و فروش سهام شرکتهای حاضر در بورس کنید. برای این روش حرفهای بودن در بازار سرمایه و شناخت کافی از سازوکار بورس و ابزارهای معاملهگری ضروری است. فراموش نکنید حضور افراد غیرحرفهای در سرمایه گذاری مستقیم، ریسک و چالشهای حضور در بورس را افزایش میدهد. اگر تخصص و دانش سرمایه گذاری مستقیم در بورس را دارید و فکر میکنید این روش برای شما مناسبتر است؛ میتوانید به یکی از شعب کارگزاریهای معتبر مراجعه کرده تا در زمان بسیاری کوتاهی شما هم عضو خانواده بورس شوید.
سرمایه گذاری مستقیم در یک نگاه
- سرمایه گذار شخصا وارد معاملات بورس و خرید و فروش سهام میشود
- معاملهگر میتواند با استفاده از روشهایی نظیر تلفنی، آنلاین و حضوری خودش اقدام به خرید و فروش سهام و تشکیل پرتفوی کند
- نیازمند آگاهی، دانش و تجربه کافی در مورد بازار، صنایع و اقتصاد کشور است
- نیاز به روحیه ریسکپذیر دارد
- فرصت و زمان کافی برای رصد بازار و معاملات نیاز دارد
سرمایه گذاری غیر مستقیم
سرمایهگذاری غیرمستقیم یکی از روشهای موثر برای ورود به بورس است. در این روش، با بررسی بازدهی، ریسک و سابقه مدیران صندوقها یا سبدهای سرمایهگذاری، سرمایه خود را به دست نهادهای حرفهای میسپارید. این روش نیاز به صرف زمان برای رصد بازار یا نگرانی از شرایط سیاسی و اقتصادی را از بین میبرد، زیرا مدیریت داراییها توسط تیمهای متخصص انجام میشود. در قبال این خدمات، هزینهای اندک ( حدودا ۲ درصد سالیانه) از سرمایهگذاری شما کسر میشود. این روش نه تنها برای افراد مبتدی، بلکه برای حرفهایهای بازار نیز مزایای بسیاری دارد.
مزایای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری
۱. مدیریت حرفهای داراییها: تیمهای متخصص صندوقها، با استفاده از تحلیلهای حرفهای، ریسک و بازده سرمایهگذاری را بهینه مدیریت میکنند و اطمینان خاطر بیشتری به سرمایهگذاران میدهند.
۲. صرفهجویی در زمان: افرادی که زمان یا دانش کافی برای تحلیل بازار ندارند، میتوانند با سرمایهگذاری در صندوقها از فرآیند آسان و بدون نیاز به تحلیل مستقیم بهرهمند شوند.
۳. نقدشوندگی بالا: صندوقها برخلاف برخی داراییها، نقدشوندگی بالایی دارند و سرمایهگذاران میتوانند در هر زمان دارایی خود را به وجه نقد تبدیل کنند.
۴. صرفهجویی در هزینهها: هزینههای تحلیل و مدیریت داراییها بین سرمایهگذاران صندوق تقسیم میشود که منجر به کاهش هزینه سرانه هر فرد میگردد.
۵. تنوع در سرمایهگذاری: صندوقها با داشتن سبد متنوعی از اوراق بهادار، ریسک سرمایهگذاری را کاهش داده و بازدهی را بهبود میبخشند.
ابزارهای سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس
- صندوق سرمایه گذاری ( اوراق، سهام، طلا و …)
- سبدگردانی اختصاصی
در صورتی که به اطلاعات بیشتری در خصوص سبدگردانی نیاز دارید، مقاله سبدگردانی چیست میتواند سوالات شما را پاسخ دهد.
در صندوقهای سرمایه گذاری، امکان سرمایهگذاری با مبالغ اندک (حتی ۱۰۰ هزار تومان) نیز فراهم است و به این ترتیب سرمایهی شما همراه با سرمایه دیگر سرمایهگذاران صندوق، به قسمتی از یک سرمایه بزرگتر تبدیل میشود که برای خرید و فروش انواع اوراق بهادار مورد استفاده قرار میگیرد و هر شخص بسته به میزان سرمایه خود از صندوق، متحمل ضرر یا سود میشود. شما میتوانید با توجه به میزان ریسک پذیری خود در هر کدام از صندوقها سرمایه گذاری نمایید.
از طریق تشکیل پرتفوی هوشمند با صندوق های سرمایه گذاری، آینده خود را بسازید.
سرمایه گذاری غیر مستقیم در یک نگاه
- مناسب برای سرمایه گذاران غیر حرفهای است
- مناسب برای سرمایه گذاران حرفهای که قصد مدیریت ریسک خود را دارند
- مناسب کسانی که فرصت رصد بازار و معاملات را ندارند
- مناسب افراد مختلف با سطح ریسکپذیری مختلف
انتخاب بهترین صندوق سرمایهگذاری
صندوقهای سرمایهگذاری بر اساس نوع فعالیت، ترکیب داراییها و سطح ریسک و بازده به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. این صندوقها بهطور کلی به دو گروه «قابل معامله در بورس (ETF)» و «صدور و ابطالی» دستهبندی میشوند. هر کدام از این گروهها شامل انواع مختلفی مانند صندوقهای سهامی، مختلط، شاخصی، درآمد ثابت، اهرمی، و صندوق تضمین اصل سرمایه هستند. سرمایهگذاران میتوانند با توجه به میزان ریسکپذیری و اهداف مالی خود، صندوق مناسب را انتخاب و در آن سرمایهگذاری کنند.
بیشتر بخوانید: صندوقهای سرمایهگذاری کارگزاری مفید در یک نگاه
سرمایهگذاری در بورس یکی از بهترین راهها برای رشد دارایی و دستیابی به اهداف مالی بلند مدت است. سرمایهگذاری مستقیم برای افرادی مناسب است که دانش کافی و زمان لازم برای تحلیل بازار دارند، در حالی که روش غیرمستقیم، با استفاده از خدمات صندوقها و سبدگردانی، امکان بهرهمندی از تخصص حرفهایها را برای افرادی که زمان یا دانش کافی ندارند فراهم میکند. با بررسی دقیق گزینهها و انتخاب رویکردی مناسب، میتوانید از فرصتهای بورس برای دستیابی به بازدهی مناسب و مدیریت ریسک بهرهمند شوید.
سوالات متداول
با استفاده از صندوقهای سرمایهگذاری (صدور ابطالی و ETF) و از طریق سبد گردانی میتوان به صورت غیر مستقیم سرمایهگذاری کرد.
در این روش نیازی به صرف زمان جهت رصد وضعیت بازار نبوده و در قبال مدیریت دارایی که نهادهای متخصص انجام میدهند، هزینه کمی (حدودا ۲ درصد سالیانه) را به آنها پرداخت میکنید .
عالی
با سلام
همراهی شما سبب دلگرمی ماست. با تشکر