خط روند صعودی و نزولی

خط روند صعودی و نزولی
زمان مطالعه: 3 دقیقه
انتشار ۲ مهر ۱۴۰۳
تعداد بازدید: 22735
سطح مبتدی

در تعریف خط روند (Trend Line) توضیح دادیم که این خطوط یکی از مهمترین مفاهیم در تحلیل تکنیکال هستند. هنگام مشاهده و بررسی خط روند، مفاهیمی مانند چگونگی انتظارات فعالان بازار از گذشته قیمت‌ها یا تغییرات سطوح حمایت و مقاومت قابل مشاهده است. در صورتی‌ که بتوانید رسم خطوط روند و روش استفاده از آن‌ها را به درستی فرا بگیرید، مطمئنا روش کارآمدی را در تحلیل تکنیکال آموخته‌اید. لازم است بدانید دو نوع «خط روند صعودی» و «خط ‌روند نزولی» در بازار داریم که در ادامه بیشتر درباره آن‌ها توضیح می‌دهیم.

خط روند صعودی

خط روند صعودی ‌‌‌(Uptrend) از به هم وصل کردن نقاط مینیمم بدست می‌آید. در رسم این‌گونه خطوط روند، نمودار بالای خط قرار می‌گیرد. همان‌طور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید، از آنجایی که هر کف بالاتر از کف قبلی است، روند‌ صعود‌ی و خط روند صعودی از به هم وصل کردن نقاط مینیمم آن بدست می‌آید.

لازم است بدانید خط روند به عنوان یک خط حمایت مطرح شده و در صورت شکست خط مذکور توسط نمودار قیمتی، انتظار داریم که روند قیمتی نیز تغییر کند.

خط روند صعودی

تصویری از بخش ایزی چارت سامانه معاملاتی ایزی تریدر

خط روند نزولی

خط روند نزولی ‌(Downtrend) از به هم وصل کردن نقاط ماکزیمم یا قله‌های قیمتی به دست می‌آید. در رسم این‌گونه خطوط روند، نمودار قیمتی در پایین خط قرار می‌گیرد. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، روند نزولی از پایین بودن هر سقف نسبت به سقف قبلی سنجیده می‌شود.

لازم است بدانید خط روند نزولی به عنوان یک خط مقاومت مطرح شده و در صورت شکست خط مذکور، انتظار داریم که روند قیمتی نیز تغییر کند.

خط روند نزولی

روند رنج

روند رنج به معنای آن است که قیمت در یک محدوده افقی و ثابت حرکت می‌کند. به این معنی که قیمت‌ها نه به سقف بالاتری می‌رسند و نه به کف پایین‌تر. برخی معامله‌گران اهمیت زیادی به این نوع روند نمی‌دهند، اما در واقعیت، روندهای رنج نقش اساسی در استراتژی‌های معاملاتی مختلف دارند.

اهمیت خطوط روند در تحلیل تکنیکال

خطوط روند می‌توانند در شناسایی روندهای صعودی، نزولی یا رنج، شناسایی سطوح حمایت و مقاومت و نیز تعیین سطوح بهینه برای مدیریت ریسک (مانند تعیین نقاط حد سود و ضرر) کمک کنند. همچنین بسیاری از معامله‌گران از خطوط روند برای تعیین نقاط ورود و خروج استفاده می‌کنند.

استفاده از خطوط روند و تحلیل آن‌ها بسیار اهمیت دارد، اما نباید فراموش کرد که این تنها یکی از ابزارها و تکنیک‌های موجود در تحلیل تکنیکال است. هنگامی که یک خط روند شکسته می‌شود، این شکست باید به روش‌های دیگری نیز استفاده کرد تا اطمینان بیشتری حاصل شود.

سوالات متداول

۱- چند نوع خط روند وجود دارد؟

دو نوع «خط روند صعود‌ی» و «خط روند نزولی» در بازار وجود دارد.

۲-خط‌ روند ‌‌صعود‌ی چگونه بدست می‌آید؟

خط‌ روند‌ صعود‌ی ‌‌‌(Uptrend) از به هم وصل کردن نقاط مینیمم بدست می‌آید. در رسم این‌گونه خطوط روند، نمودار بالای خط قرار می‌گیرد.

۳-خط روند نزولی چگونه بدست می‌آید؟

خط روند نزولی ‌(Downtrend) از به هم وصل کردن نقاط ماکزیمم بدست می‌آید. در رسم این‌گونه خطوط روند، نمودار پایین خط قرار می‌گیرد.

۴-آیا شکست خط روند نزولی می‌تواند نشانگر تغییر قیمت باشد؟

این روند به عنوان یک خط مقاومت مطرح می‌شود. در صورت شکست خط مذکور، انتظار داریم که روند قیمتی نیز تغییر کند.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
4 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments

سلام آموزش خوب و کاربردی است و خیلی مفید برای افراد مبتدی است تشکر از کارگزاری مفید:🙏

با سلام
هدف ما پیشرفت شماست. از همراهی شما مفتخریم

درود و سپاس
عالی بود
بهش نیاز داشتم

با سلام
رضایت شما مایه افتخار ماست. سپاس از همراهی شما