ایزی چارت چیست؟

ایزی چارت
زمان مطالعه: 5 دقیقه
انتشار ۱۸ شهریور ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 13048
سطح نیمه حرفه ای

ایزی چارت ابزار تحلیل تکنیکال سامانه معاملاتی ایزی تریدر به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارها در ارزیابی عملکرد سهام و انتخاب بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه در نظر گرفته می‌شود. همانطور که در مقالات آموزش تکنیکال توضیح داده شده است، دانش تحلیل تکنیکال به تحلیلگر کمک می‌کند تا با استفاده از سابقه رفتار یک سهم، تغییرات قیمت سهم را در آینده پیش‌بینی کند. علاوه بر بررسی سهم می‌توان از تحلیل تکنیکال برای بررسی رفتار کلی بازار و بخش‌های مختلف بازار سرمایه نیز استفاده کرد.

بخش ایزی چارت در سامانه معاملاتی ایزی تریدر به عنوان یکی از کامل‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال در اختیار کاربران قرار داده شده است.

در ایزی چارت امکاناتی از قبیل اندیکاتورهای متفاوت، خطوط روند، تاریخچه قیمتی، انواع مختلف نمودار، رویدادهای مربوط به سهم و سایر جزییات مربوط به سهم قرار داده شده است. کاربران می‌توانند با استفاده از سامانه ایزی تریدر از منوی سمت راست وارد بخش ایزی چارت شوند و از امکانات آن استفاده کنند.

امکانات ایزی چارت

در شکل زیر به معرفی برخی از امکانات ایزی چارت پرداخته شده است. 

امکانات ایزی چارت

نوار بالای صفحه

۱: با جستجوی نام نماد موردنظر می‌توانید نمودار مربوط به آن را مشاهده کنید. با این کار اطلاعات مربوط به بازار نماد (بورس، فرابورس، پایه و …) و نام کامل شرکت قابل‌مشاهده است.

۲: با انتخاب این گزینه می‌توانید تایم فریم یا بازه زمانی مورد نظر خود را برای نمایش نمودار انتخاب کنید. به صورت پیش‌فرض گزینه‌های یک دقیقه، پنج دقیقه، پانزده دقیقه، یک روز، یک هفته و یک ماه برای نمایش در نظر گرفته‌شده است.

۳: با انتخاب این گزینه می‌توانید نمودار را از به اشکال مختلفی مانند نمودار میله‌ای، شمعی، شمعی توخالی، خطی، ناحیه‌ای، نمودار به همراه خط پایه و هیکین اشی موجود می‌باشند.

۴: می‌توانید با واردکردن نام شرکت دیگر و یا نام نماد آن شرکت روند قیمتی را با شرکتی که در حال بررسی آن هستید، مقایسه کنید. 

۵: یکی از مهم‌ترین بخش از تحلیل تکنیکال آشنایی با اندیکاتورهایی است که مورداستفاده قرار می‌گیرد. با انتخاب از میان اندیکاتورها می‌توانید در کنار نمودار تغییرات قیمت سهم، روند تغییر اندیکاتور را نیز را بررسی کنید.

۶: با استفاده از این گزینه می‌توانید، آخرین تغییرات اعمال‌شده را به حالت قبل بازگردانید.

۷: نمودار تعدیل‌شده نموداری است که در آن تغییرات بنیادی شرکت ازجمله تقسیم سود و افزایش سرمایه از آن حذف‌شده است، اما نمودار تعدیل نشده تغییرات بنیادی و اثر آن‌ها بر قیمت را نیز نشان می‌دهند.

۸: برای بررسی سود و یا افزایش سرمایه شرکت می‌توانید از این گزینه استفاده و رویدادهای مربوط به شرکت ازجمله تقسیم سود و افزایش سرمایه را مشاهده کنید.

۹: پس از بررسی سهم و تعیین روند تغییرات قیمت می‌توانید به‌صورت مستقیم از طریق انتخاب این گزینه سهم را مورد خرید و یا فروش قرار دهید.

۱۰: با انتخاب این گزینه از صفحه ایزی تریدر شما عکس گرفته می‌شود و می‌توانید آن را به سادگی ذخیره کنید.

۱۱: با استفاده از این گزینه می‌توانید نمودار و یا قالب‌هایی را که استفاده کرده‌اید، ذخیره کنید تا قالب و ساختار کلی که برای نمادهای دیگر مورداستفاده قرار می‌دهید ثابت بماند.

۱۲: با انتخاب این گزینه می‌توانید نمودار و نحوه نمایش نمودار را ویرایش کنید. تنظیمات این بخش شامل نحوه نمایش بازه‌های متفاوت، رنگ نمودارها و مقیاس، محورها و اطلاعات مربوط به آن‌ها، پس‌زمینه، ساختار کلی نمودار و ناحیه زمانی موردنظر کاربر است.

۱۳: با انتخاب این گزینه نمودار به‌صورت تمام صفحه نمایش داده می‌شود. برای خروج از این حالت نیز نشان‌گر را به بالای صفحه کشیده و دکمه ضربدر را انتخاب کنید.

سایر بخش‌ها

۱۴: این قسمت وضعیت بازار را نمایش می‌دهد. به‌عنوان‌مثال در نمودار نشان داده شده بازار بسته می‌باشد.

۱۵: این گزینه اطلاعات و بازه قیمتی مربوط به سهم را نمایش می‌دهد. معمولاً مقیاس این قسمت از نمودار با توجه به تغییرات قیمت سهم و سهم انتخابی با یکدیگر متفاوت‌اند.

۱۶: تنظیمانی که مربوط به محورهای نمودار می‌باشند را می‌توان از این قسمت ویرایش کرد.

۱۷: با این گزینه می‌توان نوع نمایش نمودار که شامل سه حالت خطی، لگاریتمی و درصدی است را انتخاب کرد.

۱۸: این گزینه بازه زمانی که قصد داریم تحلیل را در آن بازه انجام دهیم را تعیین می‌کند. این قسمت شامل گزینه‌های، روزانه، ماهانه، ۶ ماهه، سالانه و نمایش تمام روزهایی که سهم مورد معامله قرار گرفته شده است می‌باشد. علاوه بر این با انتخاب گزینه”برو به” می‌توان به تاریخ و ساعت مشخص و اطلاعات قیمت سهم در آن روز مراجعه کرد.

۱۹: این نمودار نشان‌دهنده بازه زمانی است که با توجه به قسمت قبل انتخاب شده است.

۲۰: ابزارهای مورد نیاز برای تحلیل تکنیکال در این قسمت قرار داده شده‌اند. به عنوان مثال برای تعیین خط روند و یا مشخص کردن رفتار آینده سهم می‌توان از این ابزارها استفاده کرد.

۲۱: این گزینه اطلاعات نشان داده‌شده از سهام انتخابی را نشان می‌دهد. این اطلاعات شامل نام سهم، قیمت پایانی سهم، کمترین و بیشترین قیمت سهم و راهنمای اطلاعات نشان داده‌شده در نمودار می‌باشد.

سوالات متداول

ایزی چارت چیست؟

ایزی چارت یک ابزار تحلیل تکنیکال در سامانه معاملاتی ایزی تریدر است. ایزی چارت یکی از اصلی‌ترین ابزارها در ارزیابی عملکرد سهام و انتخاب بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته می‌شود.

ایزی چارت چه امکاناتی دارد؟

در ایزی چارت امکاناتی از قبیل اندیکاتورهای متفاوت، خطوط روند، تاریخچه قیمتی، انواع مختلف نمودار، رویدادهای مربوط به سهم و… وجود دارد.

آیا می‌توان نمودار تعدیل نشده یک سهم را در ایزی چارت مشاهده کرد؟

بله امکان مشاهده نمودارهای تعدیل شده یا تعدیل نشده نماد‌های مختلف در ایزی چارت وجود دارد.

آیا امکان تعیین تایم فریم دلخواه برای نمودار سهم مورد نظر در ایزی چارت وجود دارد؟

بله در ایزی چارت می‌توان تایم فریم نمودار را به بازه دلخواه تغییر داد.

محمد رزاقی کارشناس بازار سرمایه
guest
16 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments
سید محمد

باسلام ممنون ازراهنمایی مفید شما موفق باشید.

کارگزاری مفید

هدف ما جلب رضایت شماست. با تشکر از نظر ارزشمند شما

علیرضا

سلام خسته نباشید
چطور میشه تایم فریم و به بازه دلخواه تغییر بدیم؟

کارگزاری مفید

با سلام
جهت استفاده از دوره‌های زمانی می‌توانید از سامانه «مفید تریدر» کارگزاری مفید استفاده نمایید. برای سفارشی‌سازی و اضافه نمودن دوره‌های زمانی جدید در سامانه «مفید تریدر»، می‌بایست روی آن کلیک راست کرده و گزینه (Customize) را انتخاب نمایید. در منوی باز شده امکان اضافه نمودن دوره‌های زمانی مورد نظر را خواهید داشت. جهت کسب اطلاعات بیش‌تر مقاله «نوار ابزارها (Toolbars) در مفید تریدر» را مطالعه نمایید.

رسول

سلام – آیا ساخت template در ایزی تریدر مقدور هست؟

کارگزاری مفید

با سلام
تنها در سامانه «مفیدر تریدر» کارگزاری مفید امکان ساخت Template مهیا می‌باشد. جهت کسب اطلاعات بیش‌تر مقاله‌ «آشنایی با نمودارها و ساخت قالب در مفید تریدر» را مطالعه نمایید.

علی

ایا امکان ارسال سفارش از ایزی چارت وجود داره

کارگزاری مفید

باسلام
ایزی چارت امکان ارسال سفارش ندارد و فقط برای تحلیل میتوانید از آن استفاده کنید.

مریم

درود ببخشید چرا چارت سهام رو در ایزی چارت نمیتونم ببینم؟

کارگزاری مفید

با سلام.
جهت پیگیری این مورد از طریق شماره تماس 0218700، آدرس ایمیل 8700@emofid.com و یا چت آنلاین در سامانه‌های معاملاتی همه روزه و ۲۴ ساعت شبانه‌روز، با کارشناسان در ارتباط باشید.

ندا

سلام میخوام نمودار صنعت تولید برق و نمودار صنعت کاشی را ببینم در ایزی چارت، با چه واژه ای سرچ کنم پیدا نکردم این دو تا صنعت را. درحالیکه سایر صنایع نمودارشون هست مثلا صنعت زراعت یا صنعت لاستیک …. ولی این دو تا یعنی کاشی و تولید برق نیستن

کارگزاری مفید

با سلام.
جهت بررسی شاخص صنعت کاشی و سرامیک و برق فقط کافیست اسم کاشی و یا برق را در قسمت ایزی چارت جستجو نمایید تا خدمتتون نمایش داده شود.

بهمنش

سلام وقت شما بخیر می خواستم بدونم در اندیکاتور میانگین متحرک جهت دار (ADX) چطور میشه خط های DI- و DI+ را فعال کرد؟ (در حالت پیش فرض فقط خط ADX) نمایش داده می شود.

کارگزاری مفید

با سلام.
در ایزی چارت خط های DI- و DI+ نمایش داده نمی‌شوند و فقط می‌توانید از اندیکاتور ADX استفاده کنید.

زهرا کریمی

سلام. تحلیل هایی که روی نمادها انجام میدیم سیو میشن که بعدا برگشتیم سراغشون باز تحلیل ها باشه و مجبور نباشیم از اول تحلیل کنیم سهم رو؟

کارگزاری مفید

با سلام.
تحلیل ها در سامانه ایزی تریدر اربیس ذخیره می‌شوند و می‌توانید از قسمت auto save اقدام به ذخیره نمودار کنید ولی در ایزی تریدر امکان ذخیره سازی نمودار ها وجود ندارد. در صورتی که با ایزی تریدر وارد می‌شوید جهت ذخیره تغییرات هر نمودار می‌توانید از ابزارتکنیکال سامانه آنلاین پلاس استفاده کنید. جهت کسب اطلاعات بیش‌تر مقاله معرفی ابزار تحلیل تکنیکال در آنلاین پلاس را مطالعه نمایید.