سرمایه گذاری هدفمند در بورس چه الزاماتی دارد؟

سرمایه گذاری هدفمند در بورس
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۲۵ فروردین ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 5696
سطح مبتدی

تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که سرمایه گذاری هدفمند در بورس به چه معناست و چه الزاماتی دارد؟ احتمالا می‌دانید هدف، نقطه شروع چرخه بین آنچه در ذهنتان می‌بینید تا آنچه در دنیای واقعی به دست می‌آورید، است. همه دوست دارند موفق باشند، اما فقط افراد کمی هستد که می‌دانند چگونه باید به این خواسته برسند. برخی از طریق سرمایه ‌‌گذاری در صندوق سرمایه‌ ‌گذاری به موفقیت‌های چشمگیر مالی می‌رسند، برخی از طریق خرید و فروش سهام، برخی از طریق سرمایه‌ ‌گذاری در مسکن و… .

اما در زمینه توزیع ثروت و دارایی، پنج درصد مردم مالک ۷۰ درصد ثروت دنیا هستند! برای موفقیت باید بهای آن پرداخت. همه می‌خواهند موفق شوند، اما فقط کسانی که تصمیم جدی دارند، حاضرند بهای آن را بپردازند.

معنای هدف‌گذاری

برای اینکه با معنای هدف‌گذاری بیشتر آشنا شوید، یک مثال می‌زنیم. من عید امسال هدف‌گذاری کردم: تا پایان تاریخ X درآمدم Y می‌شود؛ اما رسیدن به آن سخت می‌شود، زیرا: «نمی‌دانیم چطور به آن باید برسیم؟»، «چطور باید پیش برویم؟»، «اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهیم چیست؟» و… درست در همین زمان است که به هدف‌گذاری نیاز داریم.

سرمایه گذاری هم راهی برای کسب ثروت است؛ در واقع می‌توانیم کسب ثروت را هدف قرار دهیم؛ اما راه رسیدن به این هدف چیست؟

اغلب افراد می‌دانند که سرمایه گذاری یک‌شبه به سود منجر نمی‌شود و کاری آینده‌نگرانه است که هدف دور دست را نشانه می‌رود. این کار صبر و حوصله می‌خواهد. باید تا جایی که می‌توانید از بازار اطلاعات کسب کنید و در نهایت با اتخاذ استراتژی‌، ریسک ضرر سرمایه‌ خود را به حداقل برسانید. هر سرمایه گذاری‌ نیازمند صرف کردن زمان و خرج کردن پول و ارائه‌ خدمات است که قرار است تمام این‌ها با دریافت سود مالی جبران شوند. اگر کار کرده، حقوق ثابت دریافت می‌کنید و زیر بار قرض‌وقوله نیستید و آن‌قدر پول در حساب بانکی‌تان موجود است که خیالتان از سه ماه آینده راحت باشد، می‌توانید به یک کارگزاری معتبر مراجعه کرده و سهام شرکتی را بخرید که ثبات داشته باشد. اگر خودتان هم اطلاعات چندانی از خریدوفروش سهام در بازار سرمایه ندارید، می‌توانید این کار را به متخصصان سرمایه گذاری بسپارید.

صندوق سرمایه گذاری مشترک 

بد نیست بدانید سرمایه ‌‌گذاری در صندوق سرمایه گذاری مشترک هم چند سالی می‌شود که طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این‌ها نهادهایی هستند که براساس تشخیص افراد متخصص در حوزه‌ سرمایه گذاری، با سرمایه‌ موسسین صندوق و مردم اوراق بهادار می‌خرند و سود حاصل از خرید این اوراق را به سرمایه گذاران خود پرداخت می‌کنند و البته سازوکار قابل اطمینان و شفاف هم دارند، زیرا زیر نظر سازمان بورس و حسابرسین معتمد آن فعالیت می‌کنند.

وقتی پای سرمایه گذاری به میان می‌آید، یکی از اشتباه‌ترین تصمیم‌ها این است که بروید پولتان را در جایی خرج کنید که هیچ‌چیزی درباره آن نمی‌دانید. سرمایه ‌‌گذاری در بازار سرمایه علاوه بر دانش نیازمند صرف وقت می‌باشد که مشغله‌های روزمره باعث می‌شود امکان صرف وقت جهت آموزش و رصد و تحلیل بازار وجود نداشته باشد. در نتیجه، برای یک سرمایه گذاری مطمئن، بهتر است شرکتی را انتخاب کنید که هم سابقه قابل‌توجهی دارد و هم حٌسن‌شهرت آن باعث می‌شود تا خیالتان از بابت بازگشت سود و اصل سرمایه‌ آسوده باشد.

نکاتی که برای یک سرمایه گذاری هدفمند در بورس باید در نظر داشته باشید

  1. متخصص را در کنار خود داشته باشید 
    اگر دانش یا زمان کافی ندارید، مدیریت دارایی‌تان در بازار سرمایه را به افراد متخصص بسپارید.
  2. کارگزار با سابقه و معتبر را انتخاب کنید 
    در شرکت‌هایی سرمایه گذاری کنید که حسن‌شهرت و سابقه درخشانی دارند.
  3. مشاوره تخصصی بگیرید 
    پیش از تصمیم‌گیری و اقدام، اطلاعاتتان را از طریق مرکز مشاوره سرمایه ‌‌گذاری در بورس ارتقاء دهید.
  4. دید بلندمدت داشته باشید 
    برای کسب حداکثر بازدهی، نگاه بلند مدت داشته باشید.
  5. فرصت‌های مختلف سرمایه گذاری را بررسی کنید 
    سهام شرکت‌های مختلف و ابزارهای مالی را بررسی و چیدمانی از بهترین آن‌ها را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید.

سوالات متداول

مفهوم هدف چیست؟

هدف، نقطه شروع چرخه بین آنچه در ذهنتان می‌بینید تا آنچه در دنیای واقعی به دست می‌آورید، است.

برای یک سرمایه گذاری هدفمند در بورس چه نکاتی را باید مد نظر داشت؟

متخصص را در کنار خود داشته باشید، کارگزار با سابقه و معتبر را انتخاب کنید، مشاوره تخصصی بگیرید، دید بلندمدت داشته باشید.

آیا می‌توان از سرمایه گذاری انتظار بازده در کوتاه مدت را داشت؟

سرمایه گذاری یک‌شبه به سود منجر نمی‌شود و کاری آینده‌نگرانه است.

Amir dejman کارشناس بازار سرمایه
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments