بهترین صندوق تضمین اصل سرمایه

صندوق تضمین اصل سرمایه
زمان مطالعه: 6 دقیقه
انتشار ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
تعداد بازدید: 149
سطح مبتدی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از بهترین روش‌ها برای ورود به بازار بورس و بهره‌مندی از مزایای آن است. این صندوق‌ها توسط تیمی از متخصصان با تجربه مدیریت می‌شوند که با تکیه بر دانش و مهارت‌های خود، وجوه سرمایه‌گذاران را بر اساس اساسنامه و امیدنامه صندوق و تحت نظارت سازمان بورس، در بورس سرمایه‌گذاری می‌کنند. 

صندوق سرمایه‌گذاری و انواع آن

صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس ترکیب دارایی‌هایشان به انواع مختلفی مانند صندوق‌های سهامی، مختلط، درآمد ثابت، مبتنی بر سکه طلا، شاخصی و … تقسیم می‌شوند. همچنین، از نظر نحوه سرمایه‌گذاری، این صندوق‌ها به دو دسته قابل معامله (ETF) و مبتنی بر صدور و ابطال تقسیم می‌شوند. ریسک و بازدهی هر صندوق نیز متفاوت است. هر سرمایه‌گذار متناسب با میزان ریسک پذیری خود می‌تواند در یک یا انواع مختلفی از صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کند.

افزایش یا کاهش قیمت سهام تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد و سرمایه گذاری در سهام همواره با ریسک همراه است. به همین علت حفظ اصل سرمایه و جلوگیری از زیان دغدغه بسیاری از سرمایه‌گذاران است.

صندوق های با درآمد ثابت کم ریسک هستند و معمولا بازدهی مثبت و پایداری دارند و منجر به زیان نمی‌شوند، اما در شرایط صعودی بازار، صندوق های اهرمی، سهامی و شاخصی می‌توانند بازدهی بهتری ایجاد کنند. با این حال، در این نوع صندوق‌ها، تضمینی برای حفظ اصل سرمایه وجود ندارد و در شرایط نزولی بازار، ممکن است بازدهی منفی شده و حتی اصل سرمایه نیز کاهش یابد. 

مکانیزم صندوق‌های مختلط مابین صندوق‌های سهامی و درآمد‌ثابت قرار دارد. مدیران این صندوق‌ها با توازن سرمایه گذاری در سهام و اوراق درآمد‌ثابت در تلاش هستند تا امکان کسب بازدهی احتمالی بهتر از صندوق‌های درآمد ثابت را با پذیرش ریسکی کمتر از صندوق‌های سهامی فراهم کنند. در این مقاله، به بررسی معیارهایی می‌پردازیم که برای انتخاب بهترین صندوق تضمین بورس باید در نظر گرفته شود.

صندوق تضمین اصل سرمایه چیست؟

صندوق تضمین اصل سرمایه، یکی از انواع صندوق‌های فعال در بازار سرمایه است. این صندوق‌ها بین ۳۰٪ تا ۷۰٪ از دارایی‌های خود را در سهام شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کرده و باقی مانده را به اوراق با درآمد ثابت تخصیص می‌دهند. صندوق تضمین نه تنها به دنبال ایجاد کسب بازدهی در شرایط صعودی بازار است، بلکه اصل سرمایه را نیز تضمین می‌کند. همچنین در شرایط نامساعد بازار، امکان کنترل ریسک خود به وسیله اوراق با درآمد ثابت را دارد. برای استفاده از قابلیت تضمین اصل سرمایه، معمولاً نیاز است که سرمایه خود را برای مدت زمان مشخصی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری با تضمین اصل سرمایه نگهداری کنید. 

سبد دارایی صندوق تضمین

 در نمودار زیر، بازدهی صندوق تضمین در مقایسه با بازارهای موازی مانند شاخص بورس، سکه امامی و دلار آزاد از تاریخ  ۱۴۰۲/۰۱/۲۹ تا ۱۴۰۳/۰۱/۲۹ نمایش داده شده است.

مقایسه بازدهی با بازار‌های موازی

معیارهای انتخاب بهترین صندوق تضمین 

برای انتخاب بهترین صندوق تضمین، باید معیارهای مختلفی را در نظر گرفت. در ادامه به برخی از این معیارها اشاره می‌کنیم.

۱- بازدهی صندوق

یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب بهترین صندوق تضمین اصل سرمایه، بررسی بازدهی آن در گذشته است. برای انتخاب بهترین صندوق تضمین، سرمایه‌گذاران می‌توانند به اطلاعات موجود در سایت این صندوق‌ها مراجعه کنند. در سایت‌ صندوق، بازدهی صندوق در بازه‌های زمانی مختلف ذکر شده است. این اطلاعات می‌تواند به عنوان یک معیار مناسب برای مقایسه عملکرد صندوق‌های تضمین در شرایط مختلف بازار و انتخاب بهترین صندوق تضمین اصل سرمایه مورد استفاده قرار گیرد.

۲- مدیریت حرفه‌ای

تخصص تیم مدیریت صندوق یکی دیگر از عوامل کلیدی در انتخاب بهترین صندوق تضمین است. مدیران با تجربه و متخصص می‌توانند با استفاده از تحلیل‌های دقیق و استراتژی‌های مناسب، سبدی بهینه برای سرمایه‌گذاری‌ تشکیل دهند. بررسی سابقه و تجربه تیم مدیریت صندوق می‌تواند به سرمایه‌گذاران در انتخاب بهترین صندوق تضمین کمک کند.

۳- رکن ضامن صندوق تضمین

صندوق‌های تضمین به دو دسته تقسیم می‌شوند: صندوق‌های تضمین با رکن ضامن و صندوق‌های تضمین با تضمین اصل مبلغ سرمایه‌گذاری توسط دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری ممتاز. در صندوق‌های تضمین با رکن ضامن، پس از پذیره‌نویسی واحدها، صندوق شروع به فعالیت می‌کند. در صورت بروز هرگونه مشکل، آورده اولیه سرمایه‌گذاران توسط شرکت سبدگردان تضمین می‌شود. اما در نوع دیگر این صندوق‌ها، ابتدا واحدهای ETF (ممتاز) پذیره‌نویسی می‌شود و تضمین واحدهای صندوق به پشتوانه سرمایه‌گذاران ETF انجام می‌گیرد. توجه به رکن ضامن نیز برای انتخاب بهترین صندوق تضمین اصل سرمایه از اهمیت بالایی برخوردار است.

۴- هزینه‌ها و کارمزد‌ها

یکی دیگر از معیارهای انتخاب بهترین صندوق تضمین بورس، بررسی و مقایسه هزینه‌های صندوق است. هزینه‌های مربوط به کارمزد صندوق های تضمین در امیدنامه صندوق‌ها درج شده است. اساسنامه و امیدنامه هر صندوق تضمین، اطلاعات کامل و جامعی درباره آن صندوق در اختیار سرمایه گذاران قرار می‌دهد.

صندوق‌ تضمین کارگزاری مفید

صندوق سرمایه‌گذاری «تضمین» یکی از صندوق‌های مختلط تحت مدیریت کارگزاری مفید است. صندوق‌های مختلط در مقایسه با صندوق‌های سهامی، ریسک پایین‌تری دارند و در مقابل، در مقایسه با صندوق‌های درآمد ثابت، ریسک بالاتری را ارائه می‌دهند. برای استفاده از قابلیت تضمین اصل سرمایه در صندوق تضمین کارگزاری مفید، لازم است که حداقل به مدت ۶ ماه (۱۸۰ روز) در این صندوق سرمایه‌گذاری کنید.

در نمودار زیر به مقایسه ارزش روز سرمایه‌گذاری یک میلیون تومانی در صندوق تضمین از تاریخ ۱۴۰۱/۰۸/۰۱ تا ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ به نسبت بازارهای موازی می‌پردازیم.

ارزش روز سرمایه‌گذاری یک میلیون تومانی

نحوه سرمایه گذاری در صندوق‌ تضمین

صندوق‌ «تضمین» یک صندوق مختلط از نوع صدور و ابطالی است. می‌توانید با مراجعه به سایت صندوق یا بخش سرمایه‌گذاری در سامانه‌های ایزی‌تریدر و مفید‌اپ نسبت به صدور و ابطال واحد‌های این صندوق اقدام کنید. همچنین، در سایت صندوق، می‌توانید قیمت‌های روزانه صدور و ابطال واحدهای آن صندوق را بررسی کنید.

انتخاب بهترین صندوق تضمین اصل سرمایه نیازمند بررسی دقیق و توجه به معیارهای مختلف است. با در نظر گرفتن بازدهی صندوق، تیم مدیریت، هزینه‌هاو سایر نکات مهم، سرمایه‌گذاران می‌توانند صندوق مناسبی را انتخاب کنند که نه تنها اصل سرمایه‌شان را حفظ کند، بلکه بازدهی مناسبی نیز به همراه داشته باشد. سرمایه‌گذاری در صندوق‌های تضمین اصل سرمایه می‌تواند به عنوان یک راه‌حل امن و مؤثر برای کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری و افزایش اطمینان خاطر سرمایه‌گذاران عمل کند.

سوالات متداول

۱- برای انتخاب بهترین صندوق تضمین نیاز است به چه معیار‌هایی توجه شود؟ 

برای انتخاب بهترین صندوق تضمین بهتر است به معیار‌هایی همچون بازدهی صندوق، مدیریت حرفه‌ای، رکن ضامن و هزینه‌های صندوق توجه شود.

۲-چگونه واحد‌های صندوق تضمین کارگزاری مفید را می‌توان خریداری کرد؟

صندوق تضمین یک صندوق صدور و ابطالی است. بنابراین می‌توان با مراجعه به مفید اپ، بخش سرمایه‌گذاری ایزی تریدر و سایت صندوق، واحد‌های صندوق را خریداری کنید.

۳-حداقل مدت سرمایه‌گذاری جهت بهره‌مندی از تضمین اصل سرمایه چند ماه است؟ امکان ابطال واحد‌ها قبل از این مدت زمان وجود دارد؟

حداقل مدت سرمایه‌گذاری جهت بهره‌مندی از تضمین اصل سرمایه نیز ۶ ماه تقویمی (۱۸۰ روز) است. هیچ‌گونه محدودیتی جهت ابطال واحد‌ها قبل از ۶ ماه وجود ندارد.

الهه نیازی کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments