۳ روش خروج از موقعیت خرید در قراردادهای اختیار معامله

۳ روش خروج از موقعیت خرید در قراردادهای اختیار معامله
زمان مطالعه: 2 دقیقه
انتشار ۲۷ فروردین ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 9998
سطح حرفه ای

اختیار معامله، اوراق بهاداری است که به موجب آن فروشنده متعهد می‌شود در صورت درخواست خریدار، تعداد مشخصی از دارایی موضوع قرارداد را به قیمت اعمال، معامله کند. خریدار اوراق می‌تواند در زمان یا زمان‌های معینی در آینده طبق مشخصات قرارداد، آن را اعمال کند یا بسته به شرایط، خروج از موقعیت خرید را انتخاب کند.

نوسانات شدید قیمتی و مکانیزم اهرم مالی موجود در این بازار، می‌تواند سرمایه افراد را متوجه زیان کرده یا حتی منجر به از بین رفتن کل سرمایه آن‌ها شود. برای فعالیت در بازار اختیار معامله، کسب دانش تخصصی و به‌کارگیری استراتژی‌های مناسب برای مدیریت این ریسک‌ها ضروری است.

دارنده موقعیت خرید اختیار معامله

سه روش خروج از موقعیت خرید اختیار معامله که دارنده موقعیت خرید می‌تواند از قرارداد خارج شود عبارتند از:

  • موقعیت خود را ببندد: خریدار قرارداد اختیار، چون قبلا یک قرارداد را خریده، پس می‌تواند با فروش عین آن قرارداد به شخص دیگر، موقعیت باز خود را بسته و از بازار خارج می‌شود.
  • از حق خود استفاده کند: خریدار قرارداد اختیار می‌تواند از حق خود برای فروش یا خرید کالا استفاده کرده و قرارداد را اعمال کند. اعمال براساس اختیار معامله اروپایی در تاریخ سررســید ممکن خواهد بود.
  • از حق خود اســتفاده نکند: خریدار قرارداد اختیار درصورتی‌که اســتفاده از حق اختیار به سودش نباشد، در تاریخ سررسید از حق خود استفاده نخواهد کرد و خودبه‌خود قرارداد باطل خواهد شد.

دارنده موقعیت فروش اختیار معامله

دارنده موقعیت فروش اختیار معامله نیز چون به‌عنوان فروشنده در قرارداد شــرکت کرده اســت، در طول دوره معاملاتی و تا قبل از سررسید می‌تواند قرارداد را به شخص دیگری واگذار کند، یعنی موقعیت معکوس اخذ کند، موقعیت خود را ببندد و از بازار خارج شود.

Reza Aliasgari کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments