فعالان بازار آتی به چند دسته تقسیم میشوند؟
براساس ویژگیهایی که بازار آتی دارد، معاملات آن نیز در جهان طرفداران زیادی دارد. چراکه این بازار منافع خریدار و فروشنده کالا را تأمین کرده و فرصت کسب سود را برای نوسانگیران نیز فراهم میکند. بازار آتی به رونق اقتصاد کمک زیادی میکند. زیرا هم تولید کننده و مصرفکننده میتوانند ریسک خود را کاهش دهند و هم کسانی که مایلاند با ریسک بالاتر سودهای کلان کسب کنند، میتوانند با معاملات قانونی و مطمئن به هدف خود برسند. استقبال از این بازار به دلیل ویژگیها و منافع زیادی است که میتواند سود کلانی را نصیب فعالان خود کند. در ادامه درباره چهار دسته از فعالان بازار آتی صحبت خواهیم کرد.
از این منافع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معافیت مالیاتی
- تخصیص سود بانکی به مبلغی که در حساب در اختیار مشتری موجود است
- امکان برداشت یکروزه موجودی از حساب
- کارمزدهای بسیار پایین
- امکان خریدوفروش نامحدود در هر روز معاملاتی
- واریز روزانه سود و زیان به حساب مشتری
فعالان بازار آتی به چند دسته تقسیم میشوند؟
- خریداران کالا: کسانی که به کالایی در آینده نیاز دارند، امروز در بازار آتی با قیمت معین پیشخرید میکنند.
- فروشندگان کالا: کسانی که قصد دارند در آینده کالا(سکههای) خود را به فروش برسانند، امروز میتوانند به قیمت معین برای ماه دلخواه در آینده پیشفروش کنند.
- نوسانگیرها: کسانی که قصد خریدوفروش فیزیکی اصل کالا را ندارند، بلکه میخواهند با پیشبینی روند قیمت کالا سود سرشاری به دست آورند. طبیعتا این دسته از افراد متوجه ریسک بسیار بالایی نیز هستند و ممکن است حتی کل سرمایه خود را از دست بدهند.
- آربیتراژگران: کسانی که به دنبال کسب سود از اختلاف قیمت یک کالا در دو بازار مختلف در یک زمان مشخص هستند. یعنی کالا را در یک بازار (مثلا در بازار نقد) خریداری میکنند و در بازاری دیگر (بازار آتی) با قیمت بالاتر میفروشند.
سوالات متداول
بازار آتی به رونق اقتصاد کمک زیادی میکند. زیرا هم تولید کننده و هم مصرفکننده میتوانند ریسک خود را کاهش دهند. همچنین کسانی که مایلاند با ریسک بالاتر سودهای کلان کسب کنند، میتوانند با معاملات قانونی به هدف خود برسند.
چهار دسته. خریداران کالا، فروشندگان کالا، نوسانگیرها، آربیتراژگران