استراتژی سرمایه گذاری شما چیست؟

استراتژی سرمایه گذاری شما چیست؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه
انتشار ۲۵ فروردین ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 8754
سطح نیمه حرفه ای

اگر شما بدانید برای رسیدن به اهدافتان چه‌کاری باید انجام دهید؛ شما یک برنامه دارید. علاوه بر این، اگر بدانید چه کاری نباید انجام دهید، آنگاه شما یک برنامه راهبردی یا استراتژی دارید. از همین رو، تعیین استراتژی سرمایه گذاری و تعیین سطح ریسک، اهمیت بسزایی در موفقیت آن دارد.

برای اینکه فکری به حال پول نقد یا سایر دارایی‌هایتان کرده باشید، می‌توانید گزینه‌های متنوع سرمایه گذاری را انتخاب کنید. سپرده‌گذاری در بانک، خرید انواع دارایی‌های فیزیکی از قبیل طلا و املاک، خرید انواع ارز و دارایی‌های مالی مانند اوراق بهادار، اوراق مشارکت، اوراق خزانه یا اینکه خودتان کسب‌وکاری راه‌اندازی کرده تا از محل درآمدهای آن سود کسب کنید.

برخی افراد نیز ترجیح می‌دهند به‌صورت غیرمستقیم و از طریق ابزارهای متنوع سرمایه‌ ‌گذاری و در قالب انواع صندوق های سرمایه گذاری، اقدام به سرمایه ‌گذاری کنند.

فراموش نکنید هر نوع سرمایه گذاری دارای ریسک‌ و بازده‌های متفاوتی است. با این وجود، ایجاد تنوع در سرمایه‌ گذاری و دارایی باعث می‌شود ریسک سرمایه‌ گذاری شما کم گردد.

هر گزینه سرمایه‌ گذاری، ویژگی‌های خاص خود را دارد

گفتنی است گزینه‌های مختلف سرمایه‌ گذاری محاسن و همچنین ریسک‌ و معایب مخصوص به خود را دارند. هر سرمایه گذار باید با در نظر گرفتن اهداف و شرایط خاص خود اقدام به انتخاب آن‌ها برای سرمایه‌ گذاری کند. شما باید در مورد نوع سرمایه ‌گذاری که انجام می‌دهید، به‌خوبی آگاهی داشته باشید و قبل از هر کاری استراتژی سرمایه گذاری خود را تعیین کنید.

یک فرد بازنشسته ۷۰ ساله احتمالا ترجیح می‌دهد سرمایه ‌گذاری با ریسک کم انجام دهد و صرفا ارزش پول خود را حفظ کند. اما یا یک فرد جوان ممکن است ریسک‌پذیری بیشتری داشته و در بازار سهام و اوراق مشتقه سرمایه‌ گذاری کند. یک زوج جوان ۳۰ ساله ممکن است برای پس‌انداز دوران بازنشستگی یا پشتیبانی از فرزندان خود به صورت ماهانه و مستمر مبالغی را برای یک دوره بلندمدت ۲۵ ساله سرمایه گذاری کنند.

یک فرد که بدهی بالا دارد و درآمد بالایی هم ندارد، ممکن است برای کاهش استرس ناشی از مسائل مالی، بخشی از سرمایه‌ اش را بفروشد و از بدهی‌هایش کم کند. یک فرد میلیونر شاید ترجیح دهد سرمایه اش را در بازارهای مختلف توزیع کند تا از مزایای هر کدام جداگانه بهره‌مند شود و ریسک خود را هم کم کند.

برای تعیین استراتژی سرمایه گذاری چه باید کرد؟

پس جهت تعیین استراتژی سرمایه‌ گذاری، ابتدا باید خودتان را بشناسید. یعنی اهداف و ویژگی‌های شخصیتی و روحیات خود را بشناسید.

علاوه بر این، باید فاکتورهای تاثیر گذار بر سرمایه‌ گذاری را نیز مد نظر قرار بدهید که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • میزان ریسک‌پذیری
  • وضعیت درآمد و میزان ثبات آن
  • میزان ثروت و افق زمانی مورد نظرتان برای سرمایه گذاری
  • وضعیت شغلی و محیط کسب‌وکارتان
  • تعهدات و بدهی‌هایی که در آینده دارید
  • میزان دانش خود از سرمایه‌ گذاری
  • ویژگی‌ها و تمایلات شخصی

مجددا تاکید می‌شود که هنگام سرمایه‌ گذاری صرفا به دانش مالی خود تکیه نکنید. ابتدا وضعیت و میزان ریسک‌پذیری خود را بشناسید، سپس با تعیین یک استراتژی مناسب اقدام به سرمایه گذاری کنید.

سوالات متداول

استراتژی چیست؟

اگر شما بدانید برای رسیدن به اهدافتان چه‌کاری باید انجام دهید، شما یک برنامه دارید. علاوه بر این، اگر بدانید چه کاری نباید انجام دهید، آنگاه شما یک برنامه راهبردی یا استراتژی دارید.

انواع روش‌های سرمایه‌ گذاری کدام است؟

سپرده‌گذاری در بانک، خرید انواع دارایی‌های فیزیکی از قبیل طلا و املاک، خرید اوراق بهادار، اوراق مشارکت، اوراق خزانه

هنگام سرمایه‌ گذاری به چه نکته‌ای باید توجه داشت؟

گزینه‌های مختلف سرمایه‌ گذاری محاسن و همچنین ریسک‌ و معایب مخصوص به خود را دارند. هر سرمایه‌گذار باید با در نظر گرفتن اهداف و شرایط خاص خود اقدام به انتخاب آن‌ها برای سرمایه‌ گذاری کند.

برای تعیین استراتژی سرمایه گذاری چه باید کرد؟

جهت تعیین استراتژی سرمایه‌ گذاری باید اهداف و ویژگی‌های شخصیتی و روحیات خود را بشناسید. همچنین باید فاکتورهایی مانند میزان ریسک‌پذیری، وضعیت درآمد و میزان ثبات آن و… را نیز مد نظر قرار دهید.

Amir dejman کارشناس بازار سرمایه
Subscribe
Notify of
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments