حداقل سرمایه برای ورود به بورس چقدر است؟

ورود به بازار بورس به عنوان یک گزینه جذاب برای سرمایهگذاری، فرصتی مناسب برای افرادی است که به دنبال کسب بازدهی از سرمایه خود میباشند. یکی از سوالات رایج در این زمینه این است که برای ورود به بورس به چه میزان سرمایه نیاز است؟
برای افرادی که قصد دارند سرمایه گذاری خود را در بورس آغاز کنند، اطلاع از حداقل سرمایهگذاری لازم میتواند بسیار مفید باشد. نکته قابل توجه این است که برخلاف تصور غالب، نیازی به سرمایههای کلان برای شروع این مسیر وجود ندارد. واقعیت آن است که با مبلغی معادل چند صد هزار تومان نیز میتوانید به جمع سرمایهگذاران بورس پیوسته و اقدام به خرید و فروش سهام کنید. این ویژگی بورس، امکان استفاده از فرصتهای مختلف را برای سرمایهگذاران با هر سطحی از سرمایه فراهم میآورد.
دسترسی سریعتر به مطالب
شیوههای سرمایهگذاری در بورس: مستقیم و غیرمستقیم
سرمایهگذاری در بورس معمولاً به دو روش اصلی یعنی مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود. هر کدام از این رویکردها ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند و انتخاب بین آنها بستگی به سطح دانش، تجربه و میزان زمان سرمایهگذار برای مدیریت دارایی خود دارد. در ادامه، توضیحاتی درباره این دو نوع سرمایهگذاری ارائه میشود:
سرمایهگذاری مستقیم
در روش سرمایهگذاری مستقیم، سرمایهگذار بهصورت مستقل و بدون واسطه به خرید و فروش سهام در بازار بورس میپردازد. برای موفقیت در این روش، تسلط بر تحلیلهای تکنیکال و بنیادی، همچنین آشنایی با شرایط بازار مالی و وضعیت اقتصادی کلان ضروری است. حداقل سرمایه برای خرید و فروش سهام به روش مستقیم ۵۰۰ هزار تومان است. این مقدار سرمایه اولیه به سرمایه گذاران اجازه میدهد تا با ریسک کمتر تجربه کسب کنند سپس با افزایش دانش و تجربه، میتوانند به تدریج سرمایه خود را افزایش دهند و از فرصتهای بیشتری بهرهبرداری کنند.
سرمایهگذاری غیرمستقیم
در این روش، سرمایهگذار از طریق ابزارهایی همچون صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانها به سرمایهگذاری در بورس میپردازد. در سرمایهگذاری غیرمستقیم، فرد بهطور مستقیم در خرید و فروش سهام شرکتها دخالت نمیکند و مدیریت سرمایههایش به متخصصین واگذار میشود.
- صندوقهای سرمایهگذاری:انواع مختلفی از این صندوقها از جمله صندوقهای سهامی، درآمد ثابت، مختلط و … وجود دارد. حداقل سرمایهگذاری برای ورود به صندوقهای صدور و ابطالی خرید یک واحد از صندوق و برای صندوقهای قابل معامله (ETF) حداقل ۱۰۰ هزار تومان است.
- سبدگردانی اختصاصی: در این روش، یک سبدگردان حرفهای به نمایندگی از سرمایهگذار به خرید و فروش سهام و مدیریت سبد سرمایهگذاری میپردازد. این خدمت بر اساس نیازها و میزان ریسکپذیری سرمایهگذار به صورت شخصیسازیشده طراحی میشود.
در سرمایهگذاری غیرمستقیم، مدیریت دارایی شما به کارشناسان داده میشود، که به کاهش ریسک کمک میکند. این روش همچنین به دلیل تنوع در سبد سرمایهگذاری، به شما این امکان را میدهد که زمان زیادی را صرف رصد بازار نکنید.
دورههای پیشنهادی
تأثیر میزان سرمایه بر بازدهی
همانطور که گفتیم، شما میتوانید با هر میزان پولی که دارید، اقدام به سرمایهگذاری در بورس کنید. بد نیست بدانید سود و زیان شما هم درصدی از همین سرمایه خواهد بود و برای هر مبلغی از سرمایه، این درصد سود یا زیان یکسان است. بنابراین اینکه شما فکر کنید اگر پول کمتری دارید نسبت به فردی که پول بیشتری دارد سود کمتری در بورس میکنید، یک ذهنیت اشتباه است. چرا که درصد سود یا زیان هر دو به یک اندازه است. تفاوت آنها فقط به دلیل تفاوت در میزان سرمایه اولیه است.
مثلا شما یک میلیون تومان سهام میخرید و فرد دیگری ۱۰ میلیون تومان. بعد از دو روز میبینید که شما ۱۰۰ هزار تومان و فرد دیگر یک میلیون تومان سود کرده است. هر دوی شما در واقع ۱۰درصد سود کردهاید. این تفاوت فقط به خاطر متفاوت بودن سرمایه اولیه شماست. نکته دیگر اینکه فردی که سرمایه بیشتری دارد، لزوما سود بیشتری نمیکند. سود کردن در بورس یک مقوله کاملا متفاوت است.
مزایای سرمایهگذاری در بازار بورس
سرمایهگذاری در بورس دارای مزایای زیادی است که آن را به یکی از گزینههای پرطرفدار و جذاب تبدیل کرده است. این مزایا به سرمایهگذاران این امکان را میدهند که در یک محیط شفاف و تحتنظارت، داراییهای خود را گسترش دهند و از فرصتهای اقتصادی بهره برداری کنند. در ادامه، به برخی از شاخصترین مزایای سرمایهگذاری در بورس اشاره مینماییم:
- مالکیت شرکتها: با خرید سهام در بورس، سرمایهگذاران به گونهای صاحب بخشی از شرکتهای بزرگ و معتبر میشوند. به عنوان سهامداران، آنها از سودآوری و رشد این شرکتها بهرهمند شده و میتوانند در تصمیمگیریهای سازمانی از طریق حق رأی خود در مجامع عمومی شرکتها شرکت کنند.
- نقدشوندگی بالا: یکی از ویژگیهای مهم بورس، قابلیت نقدشوندگی آن است. این بدان معناست که سرمایهگذاران میتوانند داراییهای خود را به سرعت خرید و فروش کنند و در نتیجه در شرایط مختلف بازار، سریعاً به تصمیمات مالی خود عمل کنند.
- تنوع در گزینههای سرمایهگذاری: بورس تنوع گستردهای از گزینههای سرمایهگذاری را ارائه میدهد، از جمله سهام شرکتها، صندوقهای سرمایهگذاری و اوراق مشارکت. این تنوع به سرمایهگذاران این توانایی را میدهد که ریسکهای خود را مدیریت کرده و ترکیب مناسبی از داراییها را متناسب با اهداف مالی خود تشکیل دهند.
- حفاظت از ارزش دارایی در برابر تورم: در زمانهای تورمی، سرمایهگذاری در بورس میتواند به حفظ ارزش داراییها کمک کند. معمولاً قیمت سهام شرکتها با توجه به میزان تورم و رشد اقتصادی افزایش مییابد و از این رو، این نوع سرمایهگذاری میتواند ابزاری مؤثر برای مقابله با اثرات منفی تورم باشد.
- ورود با سرمایههای اندک: برخلاف بسیاری از روشهای سرمایهگذاری که نیاز به منابع مالی زیاد دارند، بورس این فرصت را مهیا میکند که افراد با مبالغ کم نیز بتوانند در بازار حضور یابند و به تدریج بر داراییهای خود بیفزایند.
سرمایهگذاری در بورس به دلیل پتانسیل بالای بازدهی، حفاظت از ارزش داراییها در برابر تورم، نقدشوندگی مناسب و تأثیر مثبت آن بر توسعه اقتصادی، اهمیت ویژهای دارد.
در نهایت، برای ورود به بازار بورس نیازی به سرمایه کلان ندارید؛ حتی با چند صد هزار تومان میتوانید شروع کنید. با خرید سهام، میتوانید در مالکیت و منافع شرکتها شریک شوید و از مزایای بورس بهرهمند شوید. سود و زیان شما به میزان سرمایهگذاریتان بستگی دارد، اما درصد سود یا زیان برای هر فرد یکسان است. برای موفقیت در بورس، توصیه میشود که ابتدا مفاهیم تحلیلی مانند تحلیل تکنیکال و بنیادی را یاد بگیرید و سپس سرمایهگذاری کنید. در غیر این صورت، سرمایهگذاری غیرمستقیم از طریق صندوقهای سرمایهگذاری یا سبدگردانی اختصاصی گزینههای مناسبی برای مدیریت سرمایه بهطور غیرمستقیم هستند.
سوالات متداول
حداقل سرمایه برای ورود به بورس ۵۰۰ هزار تومان به علاوه مبلغ کارمزد است. در عرضههای اولیه میتوان حتی با مبالغ کمتر از ۵۰۰ هزار تومان نیز سرمایهگذاری کرد.
توصیه میشود تا زمانی که تخصص و مهارتهای لازم را بدست نیاوردهاید، سرمایهگذاری غیرمستقیم انجام دهید. برای این منظور میتوانید از صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانی اختصاصی استفاده کنید.
سرمایه اولیه شما میتواند ۵۰۰ هزار تومان، چند میلیون و حتی چند میلیارد تومان باشد. سود و زیان شما هم درصدی از همین سرمایه خواهد بود و برای هر مبلغی از سرمایه، این درصد سود یا زیان یکسان است.

سلام من میخوام یه سرمایه کوچیکی دارم باهاش واردبورس بشم چیکارکنم
با سلام
جهت سرمایهگذاری غیرمستقیم میتوانید در صندوقهای کارگزاری مفید سرمایهگذاری نمایید. لازم به ذکر است، در صورت تمایل به بهرهمندی از مشاوره سرمایهگذاری در سایت کارگزاری مفید، گزینه «مشاوره رایگان سرمایهگذاری» را انتخاب نموده و شماره همراه خود را ثبت نمایید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند.
همچنین در باشگاه مشتریان کارگزاری مفید به نام پلکان، «سبد پیشنهاد سهام» قابل مشاهده میباشد که بهصورت هفتگی گزارشی از بازار سرمایه و اتفاقاتی که بر بازار سرمایه تاثیر گذاشته، مورد بررسی و یک سبد پیشنهادی از سهام مختلف را ارائه و از دیدگاه بنیادی و تکنیکال مورد بررسی قرار میدهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالههای «گزارش هفتگی بورس به همراه سبد سهام پیشنهادی» و «صندوقهای سرمایهگذاری کارگزاری مفید در یک نگاه» را مطالعه نمایید.
هر صدملیون در صندوق چقدر سود ماهانه داره؟
با سلام
میزان بازدهی هر صندوق بر اساس نوع صندوق و شرایط آن متفاوت است.
جهت بررسی بیشتر از طریق راههای ارتباطی زیر همه روزه و ۲۴ ساعت شبانهروز با کارشناسان در ارتباط باشید:
📞شماره تماس ۰۲۱۸۷۰۰
📲چت آنلاین کارگزاری مفید در سامانههای معاملاتی
📩email: 8700@emofid.com
سلام بورس محدودیت سنی داره؟ آنلاین هم میشه واردش شد؟
با سلام.
خیر محدودیت سنی ندارد. در صورتی که بالای ۱۸ سال باشید و کارت ملی هوشمند دریافت کرده باشید میتوانید تمام مراحل ثبت نام در سجام و دریافت کد بورسی همچنین ثبت نام در کارگزاری مفید را به صورت آنلاین انجام دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله افتتاح حساب در کارگزاری مفید، ثبت نام رایگان سجام و دریافت کد بورسی را مطالعه نمایید.
سلام
آیا میشه با 500 هزار تومن چند نوع سهام خرید؟
یعنی مثلا 200هزار تومن از یک سهام و 100 هزار تومن از سهام دیگر و 200هزار تومن هم از سهام شرکت دیگری خرید کرد؟
بدون در نظر گرفتن کارمزد
با سلام.
حداقل ارزش هر سفارش خرید در نمادهای بازار پایه فرابورس بدون احتساب کارمزد ۵ میلیون تومان، حداقل ارزش سفارش خرید در بازارهای دیگر بدون احتساب کارمزد ۵۰۰ هزار تومان و حداقل ارزش سفارش خرید صندوقهای قابل معامله (ETF) بدون احتساب کارمزد ۱۰۰ هزار تومان میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله قوانین ارسال سفارش در نمادهای بورسی را مطالعه نمایید.
ببخشید خرید ۱۰۰ تا یا ۳۰۰ تا سهام کم نیست با پونصد هزار تومن؟
باسلام
حداقل مبلغ معامله در سهام بورسی و فرابورسی ۵۰۰ هزارتومان بدون احتساب کارمزد است. ارزش سهام شرکتهای مختلف با توجه به ارزندگی و میزان عرضه و تقاضا متفاوت است.
سلام .مگه نمیگن حداقل سرمایه 500تومان هست پس چرا تو ریز معاملات سهم ها ججم 1میخوره این تخلف نیست حجم 8یا 7
باسلام
بابت سفارشاتی است که ثبت در هسته معاملات هستند و بخشی از سفارش انجام شده است .مقدار باقی که مبلغش کم است و انجام نشده را نشان میدهد.