حق تقدم خرید سهام و نحوه استفاده از آن

حق تقدم خرید سهام و نحوه استفاده از آن
زمان مطالعه: 7 دقیقه
انتشار ۱۶ مهر ۱۳۹۹
تعداد بازدید: 469614
سطح مبتدی

حق تقدم چیست؟ مطابق با قانون تجارت، زمانی که یک شرکت قصد افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران داشته باشد، اولویت شرکت در افزایش سرمایه با سهامداران فعلی شرکت است. از همین رو، در این روش افزایش سرمایه، شرکت اوراقی را تحت عنوان “حق تقدم خرید سهام” منتشر می‌کند. سپس با توجه به درصد مالکیت هر یک از سهامداران و نیز درصد افزایش سرمایه، تعداد مشخصی حق‌ تقدم‌ در اختیار سهامداران قرار می‌دهد.

آشنایی با حق تقدم خرید سهم، موضوع بسیار مهمی در آموزش بورس است. بنابراین همه فعالان بازار سرمایه فارغ از اینکه از کدام روش تحلیلی (مانند تحلیل بنیادی، تحلیل تکنیکال یا تابلو خوانی) برای خرید و فروش سهم استفاده می‌کنند، باید از جزئیات آن باخبر باشند.

بعد از تصمیم‌گیری مجمع در خصوص افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران، حق تقدم‌ به سبد دارایی یا پرتفوی سهامداران اضافه خواهد شد. نماد حق تقدم یک سهم، از اضافه شدن حرف “ح” در انتهای نماد اصلی ساخته می‌شود. مثلا نماد “افقح” در واقع نماد مربوط به حق تقدم‌ خرید سهام “افق” است. یا مثلا “دالبرح” نماد مربوط به حق تقدم خرید سهام “دالبر” است. تعداد حق تقدمی‌ که به سهامداران تخصیص پیدا می‌کند، با توجه به درصد افزایش سرمایه و نیز تعداد فعلی سهام وی مشخص می‌شود.

 به عنوان مثال، فرض کنید شرکتی قصد داشته باشد از این طریق ۱۰۰ درصد افزایش سرمایه بدهد. در این صورت، به تعداد سهام هر سهامدار، به وی حق تقدم تخصیص پیدا می‌کند. یعنی اگر سهامداری، هزار سهم داشته باشد، هزار حق‌ تقدم‌‌ نیز به دارایی او اضافه می‌شود. یا اگر شرکت قصد افزایش سرمایه ۵۰ درصدی داشته باشد، به این سهامدار ۵۰۰ سهم حق تقدم‌ اختصاص می‌یابد.

تصمیم‌ گیری افراد در خصوص نحوه برخورد با حق تقدم‌ در یکی از دسته‌های زیر قرار می‌گیرد:

الف) تبدیل حق تقدم‌ به سهم:

فرآیند کلی تبدیل حق تقدم به سهم در این بخش مورد بررسی قرار می‌گیرد. دارندگان حق تقدم باید در مهلت مشخص شده، ارزش اسمی هر سهم را به حساب شرکت واریز نمایند. سپس این موضوع را به شرکت اطلاع دهند. ارزش اسمی هر سهم نیز هزار ریال یا صد تومان است. البته اگر سهامداران مطالبه‌ای از شرکت داشته باشند، بنا به تصمیم شرکت ممکن است این مبلغ از کل مبلغی که باید به شرکت پرداخت نمایند، کسر گردد. پس از آن، باید منتظر طی شدن مراحل قانونی آن توسط شرکت باشند. فرآیند تبدیل حق تقدم‌ به سهم، زمان‌بر است. ممکن است این فرآیند ماه‌ها به طول بیانجامد. اما در حالت کلی می‌توان گفت پس از انتشار آگهی ثبت افزایش سرمایه شرکت در سایت کدال، این فرآیند پایان می‌پذیرد.

سهامداران هر شرکت می توانند با مراجعه به پرتال امور سهامداران شرکت، گواهی حق تقدم خود را دریافت کنند. در این گواهی به جزئیاتی مانند مبلغ قابل پرداخت بابت حق‌تقدم خرید سهام و چگونگی پرداخت آن، مهلت زمانی و … اشاره می‌شود.

به عنوان مثال

به عنوان مثال، تصویر زیر مربوط به گواهینامه حق تقدم خرید سهام شرکت تامین سرمایه امین است. همانطور که مشاهده می‌شود، این سهامدار بابت سود نقدی دریافت نشده از شرکت مطالبه دارد. با توجه به این موضوع، این سهامدار نیاز نیست بابت تبدیل حق تقدم به سهم، هیچ‌گونه وجهی به شرکت پرداخت کند.

نمونه گواهی استفاده از حق تقدم

ذکر این نکته ضروری است که جزئیات این فرآیند از طریق سایت کدال نیز منتشر می‌شود. بنابراین برای مشاهده جزئیات و فرآیند افزایش سرمایه باید به سایت کدال مراجعه کنید. پس از ورود به این سایت، از قسمت جستجوی اطلاعیه‌ها، نماد مورد نظر را انتخاب کنید. سپس اطلاعیه‌های مربوط به افزایش سرمایه را پیدا کرده و مشاهده کنید. توصیه می‌شود برای اطلاع کامل از جزئیات، فایل‌های پیوست اطلاعیه را نیز در صورت وجود، مطالعه نمایید.

به عنوان مثال، بخشی از اطلاعیه‌های شرکت تامین سرمایه امین در تصویر زیر نشان داده شده است.

در قسمت پیوست‌های اطلاعیه مربوط به مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام این شرکت، تصویر مربوط به آگهی پذیره نویسی افزایش سرمایه منتشره در روزنامه رسمی شرکت قابل دریافت است. توصیه می‌شود برای اطلاع از جزئیات، این بخش را نیز بررسی کنید.

آگهی افزایش سرمایه امین در روزنامه رسمی

همانطور که اشاره شد، می‌توانید از طریق سایت شرکت به پرتال امور سهامداران آن وارد شوید و گواهی حق تقدم خود را دریافت کنید. در صورتی که پس از بررسی گواهینامه حق تقدم خود و همچنین پس از بررسی اطلاعیه‌های موجود در سایت کدال، سوال یا ابهامی داشتید می‌توانید با امور سهام شرکت مربوطه تماس حاصل نمایید.

ب) فروش حق تقدم‌‌:

از زمانی که معاملات حق تقدم در بازار آغاز می‌شود، به مدت ۶۰ روز ادامه پیدا می‌کند. البته ممکن است به درخواست شرکت و تایید سازمان بورس، این زمان نیز تمدید شود. سهامدارانی که به آن‌ها حق تقدم تخصیص پیدا کرده است می‌توانند در این بازه‌ی زمانی آن را بفروشند. فقط در این مرحله، از لحاظ تعداد معامله محدودیتی برای افراد وجود ندارد. بنابراین هر فرد می‌تواند بارها حق تقدم‌ را بخرد و بفروشد.

دامنه نوسان قیمت حق‌ تقدم‌ شرکت‌های بورسی، دو برابر دامنه نوسان سهم شرکت است. در شرکت‌های فرابورسی، دامنه نوسان حق تقدم با دامنه نوسان سهم شرکت برابر است.

ج) عدم واریز وجه اسمی و عدم فروش حق تقدم‌:

در صورتی که دارنده حق تقدم، نسبت به آن بی‌تفاوت باشد و در مهلت مقرر آن را نفروشد و وجه اسمی آن را در مهلت مقرر به حساب شرکت واریز نکند، این حالت به وجود می‌آید.

مدتی بعد از متوقف شدن معاملات نماد حق تقدم شرکت، نماد حق‌ تقدم‌ از سبد دارایی همه افراد خارج می‌شود. پس از بررسی‌های شرکت، تعداد حق تقدم‌هایی که وجه اسمی آن‌ها به حساب شرکت واریز نشده است، مشخص می‌شود. شرکت در مرحله‌ای به نام پذیره‌ نویسی عمومی” آن‌ها را به فروش می‌رساند. پس از فروش حق‌تقدم‌های استفاده نشده و کسر هزینه و کارمزد فروش، وجه حاصل از آن در اختیار سهامدارانی که از حق‌تقدم‌ خود استفاده نکرده‌اند، قرار خواهد گرفت. جزئیات مربوط به این فرآیند از طریق سایت کدال منتشر می‌شود. می‌توانید مشابه آنچه پیش‌تر توضیح داده شد، وارد این سایت شده و اطلاعیه‌های مربوط به این موضوع را نیز مشاهده کنید. همچنین در صورت وجود هرگونه سوال یا ابهام، باید با امور سهام شرکت مربوطه تماس حاصل نمایید.

به عنوان مثال، تصویر زیر مربوط به اطلاعیه پذیره‌نویسی عمومی حق تقدم خرید سهام دالبر است در سایت کدال منتشر شده است.

نمونه اطلاعیه پذیره نویسی حق تقدم خرید سهام

در مرحله پذیره‌ نویسی عمومی، علاوه بر قیمت خرید، وجه اسمی هر حق تقدم (هزار ریال) نیز از حساب خریدار کسر می‌گردد. خریداران حق تقدم در این مرحله، به هیچ وجه امکان فروش آن را ندارند. در نتیجه باید منتظر تکمیل شدن فرآیند تبدیل حق‌ تقدم‌ به سهم باشند.

 اطلاعیه نتایج حاصل از فروش حق تقدم استفاده نشده دالبر که در سایت کدال منتشر شده نیز در تصویر زیر نمایش داده شده است.

نمونه اطلاعیه نتایج حاصل از فروش حق تقدم استفاده نشده

در این اطلاعیه نحوه دریافت مبلغ حاصل از فروش حق تقدم‌های استفاده نشده برای سهامدارانی که از حق تقدم‌ خود استفاده نکرده‌اند در سایت کدال اعلام می‌شود.

سوالات متداول

پرداخت مبلغ اسمی حق تقدم فقط از طریق مراجعه به بانک امکان پذیر است؟

بستگی به سیاست‌های شرکت ممکن است نحوه پرداخت مبلغ اسمی متفاوت باشد.برخی شرکت‌ها مبلغ اسمی را از سودسالانه سهام‌دار کسر شود. ملاک نحوه پرداخت اطلاعیه‌های سایت کدال در خصوص آگهی‌های استفاده از حق تقدم است.

مهلت پرداخت مبلغ اسمی حق تقدم و همچنین فروش آن به اتمام رسیده است. چند ماه گذشته اما مبلغی واریز نشده. چگونه می‌توان مبلغ را دریافت کرد؟

سهامداران باید از طریق ارتباط با امورسهامداری شرکت مورد نظر نحوه دریافت مبلغ حاصل از فروش حق‌تقدم‌های استفاده نشده را در مرحله پذیره‌نویسی جویا شوند.

شماره تلفن امور سهامداری شرکت پاسخگو نیست. چگونه مبلغ حاصل از عدم تبدیل به سهام را دریافت کنم ؟

فقط از طریق شرکت می‌توان پیگیر شد. شرکت‌ها بعد از فروش حق تقدم ها در مرحله پذیره نویسی مبلغ را به سهامدار پرداخت می‌کنند.

حق تقدم را به سهم تبدیل کرده‌ام، اما همچنان تعدادی سهام در پرتفوی عملکرد قابل نمایش است. چگونه می‌توان آن را دریافت کرد؟

ملاک دارایی برای حق تقدم سامانه‌ی ذینفعان است و در قسمت سبد دارایی هر تعداد سهامی که سهامدار داشته باشد نمایش داده می‌شود. پرتفوی عملکرد قابلیت اضافه کردن نماد به صورت دستی را دارد و ملاک برای داشتن دارایی یک سهام نیست.

Amir dejman کارشناس بازار سرمایه
guest
104 دیدگاه
قدیمی ترین
جدیدترین پر بحث ترین
Inline Feedbacks
View all comments
عباس مقیمی

با سلام خدمت شما حق تقدم های خریداری شده توسط خودمان از طریق کارگذاری و انجام تبدیل حق تقدم به سهم از طریق پورتفوی شخصی در صفحه کارگزاری مفید و داشتن موجودی تاسقف کامل مثلا من در پروفایل 3650 سهم شلعابح دارم و کارگذاری تبدیل به سهم نموده است در ساعت 00 : 00 روز 99/09/07 آیا دیگه به پرداخت و واریز به حساب شرکت لعاب ایران و ارسال فیش واریزی به ایمیل کارخانه نیست؟ خود کارگزاری مفید انجام میده؟

کارگزاری مفید

با سلام
جهت واریز مبلغ اسمی می‌بایست به آگهی «مهلت استفاده از حق تقدم» در سایت کدال مراجعه و نحوه واریز را مطالعه نمایید. لازم به ذکر است، گزینه «تبدیل حق تقدم به سهم»، در بخش «پرتفوی لحظه‌ای» سامانه «آنلاین‌پلاس» و «عملکرد» سامانه «ایزی‌تریدر» تنها جهت سهولت در بررسی دارایی‌های شماست. پس از اختصاص حق تقدم، می‌توانید با انتخاب این گزینه، حق تقدم سهام مد نظر خود را در محاسبات پرتفوی لحظه‌ای به سهام عادی تبدیل کنید. این موضوع به هیچ عنوان به منزله پرداخت مبلغ اسمی حق تقدم به امور سهامداران شرکت نمی باشد. با این عمل تنها می‌توانید تحلیل مناسب‌تری نسبت به حجم و سرمایه خود در پرتفوی لحظه‌ای و یا عملکرد داشته باشید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
صادق

عالی
البته از کارگزاری تماس هم گرفتند که بابت این امر سپاسگذارم

کارگزاری مفید

با سلام
از همراهی شما کمال تشکر را داریم.

Kavhe

سهامداران مبلغخودشان در نماد بورسی مید کوح (حق تقدم) ازکدام بانگ بگیرند

کارگزاری مفید

با سلام
در صورتی که حق تقدم مد نظر از جانب شرکت مربوطه به شما تخصیص داده شده باشد و یا در مهلت «استفاده از حق تقدم سهام» که در سایت کدال اطلاع‌رسانی می‌گردد، حق تقدم مد نظر را خریداری کرده‌ و مبلغ اسمی آن را به شرکت مربوطه واریز نکرده‌اید، شرکت در مرحله‌ای به نام «پذیره‌نویسی عمومی» آن‌ها را به فروش می‌رساند.
پس از فروش حق تقدم‌های استفاده نشده و کسر هزینه و کارمزد فروش، وجه حاصل از آن در اختیار سهامدارانی که از حق تقدم‌ خود استفاده نکرده‌اند، قرار خواهد گرفت.
جهت مشاهده نحوه دریافت مبلغ مورد نظر، آگهی «نتایج حاصل از فروش حق تقدم‌های استفاده نشده» را در سایت کدال مطالعه نمایید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
رامین

ممنون از اطلاع رسانیتون.

کارگزاری مفید

با سلام
رضایت شما باعث افتخار ماست.

حبیب

سلام
آیا در مرحله پذیره نویسی عمومی ، سهامداران هم میتوانند سهام حق تقدم را بخرند یا فقظ کارگزاریها میتوانند ؟

کارگزاری مفید

با سلام
امکان خرید حق تقدم در بازه زمانی «پذیره‌نویسی عمومی» برای سهامداران حقیقی مهیاست. در صورتی که در مرحله پذیره‌‌نویسی عمومی گواهی حق تقدم مد نظر را خریداری نمایید، علاوه بر قیمت خرید، وجه اسمی هر حق تقدم (هزار ریال) نیز از حساب شما کسر می‌گردد و نیازی به واریز مبلغ اسمی به حساب شرکت مربوطه نخواهد بود.
همچنین حق تقدم در این مرحله امکان فروش ندارد و می‌بایست منتظر تکمیل شدن فرآیند تبدیل حق‌ تقدم‌ به سهم بمانید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
لیلا

سلام لطفا در مورد چگونگی قیمت گذاری سهم حق تقدم در پذیره نویسی عمومی هم توضیح میدین که قیمت تو این بازه ی زمانی چجوری تععین میشه چون به صورت آنلاین که نمیشه شرکت کرد و دید. حتما باید حضوری رفت کارگزاری و قیمت رو پرسید؟

کارگزاری مفید

با سلام
جهت خرید حق‌تقدم در بازه زمانی اعلام‌شده در آگهی «پذیره‌نویسی عمومی» نیازی به مراجعه حضوری نمی‌باشد. لازم به ذکر است، مرحله‌‌ «پذیره‌نویسی عمومی» از طریق سامانه‌های آنلاین در روزهای شنبه تا چهارشنبه (به جز ایام تعطیلات رسمی) از ساعت 8:45 الی 12:30 بعد از ظهر انجام می‌پذیرد. لازم به ذکر است، بازه زمانی بین 8:45 الی 9:00 پیش از ظهر زمان ثبت پیش‌سفارش است، در این بازه زمانی معاملات انجام نشده و تنها می‌توانید سفارش ثبت نمایید. توجه فرمایید که در روز بازگشایی نماد حق‌تقدم در بازه «پذیره‌نویسی عمومی»، قیمت آن براساس قیمت پایانی آخرین روز معامله حق‌تقدم در زمان اعلام‌شده در آگهی «مهلت استفاده از حق‌تقدم خرید سهام» محاسبه خواهد بود.

محمود پورکمالی انارکی

با سلام و عرض پوزش برخی از سهامهای حق تقدم در لیست سهام نمیاید برای نمونه تاپیکو افزایش سرمایه حق تقدم به لیست سهامم اضافه نشد در حال حاضر هم فقط دو سهم دارم که کهمداح مدارک را ارسال کردم و دزهراویح که هنوز قادر به ثبت نام نگردیده ام خواهشا لیست حق تقدم های متعلق به اینجانب را اعلام فرمایید برای مثال تاپیکو سهمی است که دارم ولی در لیست سهام من تاپیکوح نیامده است . در صورت امکان اگر عنایت فرموده ودر پیامهای کارگزار و ناظر در ایزی تریدر نیز اطلاع رسانی فرمایید به راحتی قابل اطلاع به سهامداران خواهد بود. با پوزش از مزاحمتم و سپاسگزار از عنایت یکایک همکاران محترم در کارگزاری مفید

با سلام
جهت کسب اطمینان از دارایی‌های خود می‌توانید به درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه مراجعه نمایید.
در صورتی که در زمان افزایش سرمایه نماد مورد نظر از محل آورده نقدی سهامدار آن شرکت باشید، به شما حق تقدم تعلق می‌گیرد. حق تقدم تخصیص یافته در فاصله زمانی بین «انتشار آگهی افزایش سرمایه» و «اعمال افزایش سرمایه» به عملکرد شما در سامانه «ایزی‌تریدر» و «پرتفوی لحظه‌ای» سامانه «آنلاین‌پلاس» افزوده خواهد شد. همچنین در بازه زمانی «مهلت استفاده از حق تقدم سهام» نماد حق تقدم به پرتفوی سپرده‌گذاری اعمال شده و قابل معامله خواهد بود و پس از بازه زمانی مذکور از پرتفوی سپرده‌گذاری حذف خواهد شد. در نظر داشته باشید، تبدیل حق تقدم به سهام و قابل معامله شدن آن نیازمند تکمیل فرآیند افزایش سرمایه شرکت مربوطه و زمان‌بر می‌باشد. جهت پیگیری بیش‌تر از طریق شماره تماس 0218700 با مرکز تماس کارگزاری مفید همه روزه و ۲۴ ساعت شبانه‌روز، همچنین آدرس ایمیل 8700@emofid.com و چت آنلاین کارگزاری مفید در سامانه‌های معاملاتی، شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۶:۳۰ الی ۰۰:۳۰ با کارشناسان در ارتباط باشید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
مصطفی صادقی

با سلام
میخواستم بدونم چگونه حق تقدم استفاده شده بعد از ثبت افزایش سرمایه شرکت به چه روشی تبدیل به سهام میشود.
در سیستم آنلاین پلاس (مفید آنلاین) گزینه تبدیل حق تقدم به سهام در بخش پرتفوی لحظه ای وجود دارد ولی امکان تبدیل وجود ندارد.
لطفا” راهنمایی کنید.

کارگزاری مفید

با سلام
در صورت واریز مبلغ اسمی (1000 ریال برای هر حق تقدم)، پس از انتشار آگهی «ثبت افزایش سرمایه» در سایت کدال، حق تقدم به سهم اصلی تبدیل شده و در صورت وجود نماد پایه در پرتفوی سپرده‌گذاری، به پرتفوی سپرده‌گذاری شما اضافه شده و قابل معامله خواهد بود.
در نظر داشته باشید، جهت سهولت در بررسی دارایی‌های خود، می‌توانید با انتخاب گزینه «تبدیل حق تقدم به سهم»، حق تقدم نماد مورد‌ نظر خود را در محاسبات «پرتفوی لحظه‌ای» سامانه آنلاین‌پلاس و «عملکرد» سامانه ایزی‌تریدر به سهام عادی تبدیل کنید.
این موضوع به هیچ عنوان به منزله پرداخت مبلغ اسمی حق تقدم به امور سهامداران شرکت نمی‌باشد. با این عمل تنها می‌توانید تحلیل مناسب‌تری نسبت به حجم و سرمایه در اختیار خود در «پرتفوی لحظه‌ای» و «عملکرد» داشته باشید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
نرگس کیائی

سلام. گزینه تبدیل حق تقدم به سهم در پرتفوی بنده کار نمی کند. چندین بار امتحان کردم و نتیجه ای نداشت. لطفا راهنمایی بفرمایید

کارگزاری مفید

با سلام
امکان پرداخت مبلغ اسمی حق تقدم از سامانه‌های کارگزاری مفید مهیا نبوده و این گزینه تنها برای کمک به محاسبات سرمایه‌گذار می‌باشد.
کاربران می‌توانند با انتخاب گزینه «تبدیل حق تقدم به سهم» در سامانه‌های معاملاتی کارگزاری مفید، حق تقدم سهام مد نظر خود را در محاسبات عملکرد به سهام عادی تبدیل کنند.
این موضوع به منزله پرداخت مبلغ اسمی حق تقدم به امور سهامداران شرکت نمی‌باشد. با این عمل تنها می‌توانند تحلیل مناسب‌تری نسبت به حجم و سرمایه در اختیار خود در عملکرد و پرتفوی لحظه‌ای خود داشته باشند.
باید توجه داشت با انتخاب این گزینه، حق تقدم به کاربر اختصاص داده نمی‌شود و اختصاص حق تقدم و سهام جایزه و تبدیل آن به سهام، توسط امور سهامداران شرکت‌ها صورت می‌گیرد. به همین دلیل ممکن است سهام اضافه‌ شده در قسمت عملکرد، در پرتفوی سپرده‌گذاری قابل رؤیت نباشد.
توجه داشته باشید، تنها می‌بایست از روش توضیح داده شده در مقاله فوق اقدام به تبدیل حق تقدم به سهام نمایید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
علی کرمیان

بنده به علت ناآگاهی ازپروسه حق تقدم بدون اینکه سهام اصلی شرکت راداشته باشم مقداری سهام وبیمهح رابه جای سهام اصلی خریده ام ومدت هفتادروزه که بلاتکلیف مانده وتلفن امورسهام نیزجواب نمی دهدنمیدانم چکاربایدبکنم وتاکی بایدصبربکنم؟ اگرپاسخی به ایمیل بدهیددعاگویتان می شوم.

کارگزاری مفید

با سلام
در صورتی که نماد مد نظر را در «مهلت استفاده از حق تقدم» که در سایت کدال اطلاع‌رسانی می‌گردد، خریداری کرده‌اید و مبلغ اسمی (1000 رسال بابت هر حق تقدم) آن را به شرکت مربوطه واریز نکرده‌اید، شرکت در مرحله‌ای به نام «پذیره‌نویسی عمومی» آن‌ها را به فروش می‌رساند. پس از فروش حق تقدم‌های استفاده نشده و کسر هزینه و کارمزد فروش، وجه حاصل از آن در اختیار سهامدارانی که از حق تقدم‌ خود استفاده نکرده‌اند، قرار خواهد گرفت. جهت اطلاع از نحوه دریافت وجه می‌‌بایست آگهی «نتایج حاصل از فروش حق تقدم‌های استفاده نشده» را در سایت کدال بررسی نموده و در صورت نیاز با امور سهامداری شرکت در ارتباط باشید.
اگر نماد مورد نظر را در مرحله «پذیره‌نویسی عمومی»، خریداری کرده‌ید علاوه بر قیمت خرید، وجه اسمی هر حق تقدم نیز از حساب شما کسر گردیده است و نیازی به پرداخت مبلغ اسمی به شرکت مربطه نمی‌باشد. در این مرحله، امکان فروش حق تقدم را نخواهید داشت و می‌بایست منتظر تبدیل حق تقدم به سهام اصلی باشید و آگهی «ثبت افزایش سرمایه» نماد مورد نظر را در سایت کدال بررسی نمایید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
علی جلالی منش

توضیحات عالی و کامل بود

کارگزاری مفید

با سلام
سپاس بی کران از شما سرمایه‌گذار گرامی.

عمادی

سلام من یکماه پیش برای تبدیل حق تقدیم به سهم اقدام کردم چگونه می توانم پیگیری کنم که انجام سده یا نه

کارگزاری مفید

با سلام
در مهلت اعلام شده در آگهی «مهلت استفاده از حق تقدم خرید سهام» در سایت کدال برای نماد ذکر شده، سهامدار فرصت فروش حق تقدم و یا پرداخت مبلغ اسمی (1000 ریال بابت هر حق تقدم) جهت تبدیل حق تقدم به سهام را دارد.
پس از واریز وجه به حساب شرکت می‌بایست با امور سهامداران شرکت در تماس باشید و گواهی حق تقدم را برای آن‌ها ارسال نمایید. پس از طی شدن مراحل افزایش سرمایه و انتشار آگهی «ثبت افزایش سرمایه» در سایت کدال حق تقدم شما به سهم عادی تبدیل خواهد شد. جهت بررسی بیش‌تر می‌توانید در صورت نیاز با امور سهامداری شرکت در ارتباط باشید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید
محمدبخشندی

سلام خسته نباشی من اصلن منظوره شمارا نمیگیرم ونمیدونم چی هست و چه کار باید انجام بدم میشه بیشتر راهنمایی کنید من سهمم را بعداز مجمع خریداری کردم الان باید چه کاری انجام بدم

کارگزاری مفید

با سلام
سهامدارانی مشمول افزایش‌ سرمایه شرکت می‌شوند که در هنگام توقف نماد جهت برگزاری «مجمع عمومی فوق‌العاده»، سهامدار شرکت مربوطه باشند. جهت تبدیل حق تقدم به سهام می‌بایست در بازه‌ی زمانی اعلام‌شده در آگهی «مهلت استفاده از حق‌تقدم خرید سهام» در سایت کدال مبلغ اسمی (۱۰۰۰ ریال بابت هر سهم حق‌تقدم) به حساب شرکت پرداخت شود و فیش واریزی برای امور سهامداری شرکت مربوطه ارسال گردد. سپس منتظر انتشار آگهی «ثبت افزایش‌سرمایه» برای نماد مورد نظر در سایت کدال بمانید. همچنین در بازه زمانی اعلام شده در آگهی مذکور امکان فروش حق‌تقدم نیز مهیا می‌باشد. لازم به ذکر است، چنانچه در بازه‌ی زمانی اعلام‌شده در آگهی «مهلت استفاده از حق‌تقدم خرید سهام» مبلغ اسمی را پرداخت نکنید و حق‌تقدم خود را نفروشید، شرکت مربوطه حق‌تقدم استفاده نشده را در مرحله‌ «پذیره‌نویسی عمومی» به فروش می‌رساند. جهت اطلاع از نحوه دریافت وجه می‌بایست آگهی «نتایج حاصل از فروش حق‌تقدم‌های استفاده نشده» را در سایت کدال بررسی نموده و در صورت نیاز با امور سهامداری شرکت در ارتباط باشید.

Last edited 1 سال قبل by کارگزاری مفید